28-07-2026, 09:29
(28-07-2026, 08:27)Icek napisał(a): Ale co Wy macie z tymi tureckimi wakacjami, brakiem formy itd? Przecież on tam zagrał niedużo mniej minut niż Yegbe w Metz. Facet ledwo skończył 31 lat. Od zawsze była mowa, że liczymy na wychowanków, którzy wrócą do nas z bagażem doświadczeń. Teraz się okazuje, że jest za stary. To w jakim Wy wieku oczekujecie u nas wychowanków? Nie liczę połamanych, jak Gumny.
Nie mam pojęcia, w jakiej on jest formie, czy teraz trenował itd. Ale pisanie o kimś, kto jeszcze dwa sezony temu grał w Serie A, że Lech to dla niego za wysokie progi, pachnie lekkim odklejeniem. Kownacki, który nie wyściubił nosa poza 2. Bundesligę, łapiący co chwilę kontuzję, już nie jest za słaby:-)
Osobiście nie podjąłbym się oceny, czy byłby on lepszy, czy gorszy od Antka. Niby na jakiej podstawie? Na podstawie tego., że w zeszłym sezonie nie zwojował ligi tureckiej? Nie pierwszy i nie ostatni. Zdaję się na ocenę sztabu.
Faktycznie nakulał przeszło 1500 min. Pewnie ten obraz zamazał fakt, że od marca grał już sporadycznie a w końcówce sezonu wcale. Do tego w okresie przygotowawczym został odstawiony i nie trenował. Stąd moje określenie o tureckich wakacjach. Jak już pisałem wcześniej, mam mieszane odczucia. No ale zobaczymy co tam w klubie myślą. Dyśko ostatnio mówił, że nie wyklucza takiego scenariusza jak w przypadku Gumy.