11 godzin(y) temu
Tak na prawdę próba do zweryfikowania takiego poziomu jest za wąska. Zagraliśmy jedno dobre aczkolwiek szczęśliwe spotkanie i jedno kompletnie gówniane. Prawda jest taka, że gdyby Palma strzelił tą patelnie albo Lis wyciągnął tego karnego to może byśmy się ślizgnęli i dzisiaj gadalibyśmy zupełnie inaczej. Za mało tych pojedynków na tym wyższym szczeblu by to ocenić. Dziś każdy jest rozgoryczony i wyjebał by pewnie pół składu ale za miesiąc może się okazać, że coś tam zatrybi i będzie żreć aż miło. Jedno co można stwierdzić i to o czym jednak większość wiedziała już wcześniej to to, że są braki na co trzech pozycjach - napastnik, PO i DP. Ja też uważam, że obsada bramki może być finalnie nietrafiona ale tu się mogę mylić. Osobną kwestią jest na ile zostały spierdolone przygotowania. Bo patrząc na to jak chłopakom odskakuje piłka od ciężkich nóg to wychodzi na to, że nie do końca coś tam zatrybiło. Jednak tutaj też się nie upieram bo nie mam odpowiednich kompetencji by to stwierdzić. Wiem na pewno, że te chłopaki potrafią grać w piłkę jak są w formie. Pytanie tylko czy kilku z nich jest jeszcze w stanie dojść do optymalnej pozycji czy jednak naiwnie im zaufaliśmy a dziś czy jutro się okaże, że ten pociąg już odjechał i trzeba by było wymienić 1/3 składu. Na te pytanie pewnie znajdziemy odpowiedź po 1-2 miesiącu. Zobaczymy gdzie wtedy będziemy i co należałoby zrobić.