Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM
Tryb normalny
(31-07-2026, 09:57)maly napisał(a): Nie no bez przesady nie róbmy już z piłkarzy pizd, ludzi bez charakteru itp. Ta drużyna wielokrotnie pokazywała, że ma charakter i mocny mental. Zwycięstwa w kluczowych meczach odnośnie mistrzostwa 2 lata z rzędu. Naprawdę nie wiem co nie pykło w tym meczu, ale nie mam zamiaru nikogo obrażać, bo czasami już niedługo w maju będę ponownie skandował ich nazwiska.
Że Ishak nie mówi po polsku? Pokazuje w inny sposób, że się utożsamia z klubem. Wole takiego kapitana z jakością, który nie ucieka przy pierwszej lepszej ofercie i daje nam trofea niż gościa który będzie gadał po polsku, a nic z nami nie wygra.

Wiesz co, ogólnie może i zgoda, ale będąc precyzyjnym, to Ishak raczej niewiele miał lepszych ofert, niż tu. 

Więc na pewno ogromny szacunek i wdzięczność mu się należy, ale Matka Teresa (choć to nie do końca dobre porównanie, biorąc pod uwagę pewne fakty, które wyszły, ale powiedzmy, że to taki slogan - każdy wie o co chodzi) to to nie jest.

Ja nikogo nie obrażam i nie zamierzam obrażać, bo nie jestem trzodą stadionową. Co innego krytyka. Piłkarze byli przez ostatnie 2 miesiące zagłaskiwani (również przeze mnie), to teraz należy im się srogie wiadro krytyki, nie ma co. Oczywiście takiej w punkt, a nie bezmyślnej.

Niemniej, klubowe zagraniczne legendy / znaczące postaci w ostatnich latach w E-klapie:

Jesus Imaz - mówi po polsku
Flavio Paixao - mówi po polsku
Erik Janza - mówi po polsku
Zoran Arsenić - mówi po polsku

Nie mówię, że to jest jakiś wielki problem jego i tej drużyny, ale naprawdę wolałbym, gdyby się uczył. Nie mówię, że dla Szweda to bardzo proste, ale to naprawdę nie jest nic wielkiego. Nauczył się kopać piłkę na europejskim poziomie, to nauczyłby się też Polskiego na B1/B2, gdyby miał takie chęci.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - przez dst95 - 31-07-2026, 10:03

Skocz do:

Browsing: 1 gości