Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM
Tryb normalny
(31-07-2026, 09:15)Mosina napisał(a):
(31-07-2026, 07:55)Skorpion napisał(a): W przyszłą środę to będzie zero na meczu. Bo my już nie gramy w środy.zepchneli Nas na czwartkowe granie już nie będzie tylko o Lechu w środę ale dzielenie z pozostałymi drużynami i komentowanie przez jakiś pionków plus studio z nikomu nie znanymi ekspertami. Sami to sobie zrobiliśmy. Ciekawe czy ktokolwiek pokaże mecz z wysp owczych.

a faktycznie, LE jest w czwartek, nasz mecz o 19.

pokaże pokaże - spokojnie

Ale skąd to info o tej godzinie meczu?

(31-07-2026, 09:57)maly napisał(a): Nie no bez przesady nie róbmy już z piłkarzy pizd, ludzi bez charakteru itp. Ta drużyna wielokrotnie pokazywała, że ma charakter i mocny mental. Zwycięstwa w kluczowych meczach odnośnie mistrzostwa 2 lata z rzędu. Naprawdę nie wiem co nie pykło w tym meczu, ale nie mam zamiaru nikogo obrażać, bo czasami już niedługo w maju będę ponownie skandował ich nazwiska.
Że Ishak nie mówi po polsku? Pokazuje w inny sposób, że się utożsamia z klubem. Wole takiego kapitana z jakością, który nie ucieka przy pierwszej lepszej ofercie i daje nam trofea niż gościa który będzie gadał po polsku, a nic z nami nie wygra.

Ot to. Chyba tylko w Polsce ludzie potrafią się burzyć o to, że ktoś nie mówi w ich języku. Dla mnie to jest objaw polskiego zakompleksienia, podobny do francuskiego.
W szatni trenerzy posługują się językiem angielskim, więc to Polacy, nie znający tego języka, mogą mieć problem, jak już. Może się to komuś podobać, albo nie podobać, ale tak jest skonstruowany świat i to znajomość języka angielskiego staje się koniecznością. Nie wspomnę już o sytuacjach, gdy nasi mieli problemy po wyjeździe za granicę, gdyż po prostu nie byli w stanie przyswoić przekazów nt taktyki...

Ciężko też nie zwrócić uwagi na fakt, że język polski jest jednym z najtrudniejszych języków do nauki, szczególnie dla ludzi spoza kręgu słowiańskiego. 

P.S. Na początku mnie denerwowało, ale teraz to mnie już dosłownie bawi i nie przesadzam, jak czytam ogólnie oceny Ishaka. Fakt, trafił mu się zły występ, wręcz fatalny. Może ja jestem jakiś dziwny, może coś u mnie nie tak, ale jakoś nie potrafię zapomnieć o tym, że jest to zawodnik, który w ogromnym stopniu przyczynił się do 3. mistrzostw. będą jednym z najlepszych strzelców w historii naszego klubu, tylko dlatego, że mu ostatnio piłka odskakuje. Jeszcze gdyby to było tak, że partaczy w jakimś średnio-dłuższym odcinku czasu, ale...mówimy o gościu, który ma za sobą....najlepszy sezon w karierze, gdzie miał udział przy....40 (słownie: czterdziestu) bramkach:-))), walnie przyczyniając się do 3. mistrzostwa. Kuriozum totalne.:-)

(31-07-2026, 10:03)dst95 napisał(a): Ja nikogo nie obrażam i nie zamierzam obrażać, bo nie jestem trzodą stadionową. Co innego krytyka. Piłkarze byli przez ostatnie 2 miesiące zagłaskiwani (również przeze mnie), to teraz należy im się srogie wiadro krytyki, nie ma co. Oczywiście takiej w punkt, a nie bezmyślnej.
Otóż to. Ponieważ po mistrzostwie byli chwaleni, to po wtopie należy ich skrytykować za brak znajomości języka polskiego. Taką krytykę, w punkt krytykę, to ja rozumiem i szanuję.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - przez Icek - 31-07-2026, 10:14

Skocz do:

Browsing: 1 gości