01-08-2026, 21:52
Ufffff dziś najważniejsze były 3 punkty, aby szybko wejść na zwycięską ścieżkę po środzie. Porażka mogłaby jeszcze bardziej podłamać zespół. Ale jakieś większe wnioski ciężko wyciągać po takim meczu. Trochę dziwią mnie komentarze, że mamy krótką ławkę. Nie przesadzajmy, bo to nadal Lech i nadal ekstraklasa i nie będziemy mieć zmienników na każdej pozycji za kilka baniek. W moim odczuciu kadra jest wystarczająca, aby grać w LE i bić się o mistrza w ekstraklasie. Wiadomo każdy marzył o LM i sposób pożegnania z nią był kompromitujący, ale jak finalnie skończymy w LE i w grudniu w czubie tabeli to będę zadowolony. Tak jak ktoś pisał LKE już lekko męczy i nudzi... Również jestem zaniepokojony postawą Palmy. Byłem jego ogromnym zwolennikiem w poprzednim sezonie i spadek formy na wiosnę tłumaczyłem sobie tym, że może nie jest w stanie wydobyć z siebie maksimum jak nie ma pewności, że tu zostanie i po podpisaniu kontraktu to się zmieni i odpali jeszcze mocniej. A tu narazie wielkie rozczarowanie...