Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30
Tryb normalny
(02-08-2026, 22:38)Sultan napisał(a): Domyślam się, że z drugiej strony jest krytyka planu na ten domowy mecz i ona też jest słuszna.

To mamy delikatny problem, bo Niels powiedział na konferencji, że nie uważa żeby plan był zły. Mi bliżej do wersji, że plan na mecz był bardzo zły i trzeba było zagrać inaczej niż w Danii, może zagrać najbrzydszy mecz w sezonie - byle go zabić. Oczywiście piłkarze też są winni, a zwłaszcza liderzy, bo jak nie układa się gra to trzeba było samemu grać pod faul, wybijać z rytmu, kraść czas na potęgę - nie zrobili nic. Wracając do sedna: LE będzie pewnym wyzwaniem po zeszłorocznej LK. Lepsi przeciwnicy, więcej meczów w grupie. Da się przede wszystkim przed sobą samym wytłumaczyć, że w LM nam nie wyszło, ale w LE też nie jest źle i zrobiliśmy progres względem zeszłego lata. Jak trafimy do LK to mam wątpliwości czy wystarczy nam motywacji i na puchary, i później na ligę.
Jeszcze odnośnie Nielsa: szczerze przeraziły mnie te słowa o planie na mecz rewanżowy. Podobno wyciągnął wnioski po ubiegłym sezonie, a tu taka teza, co najmniej dziwna. Twardy orzech do zgryzienia przed Rutkowskim, ale MP w tym sezonie będzie o jeden dwumecz od bram raju... Bałbym się powierzać kolejny raz losy LM Nielsowi, to będzie dwumecz o minimum 20 mln euro.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - przez Kris - 03-08-2026, 00:11

Skocz do:

Browsing: 1 gości