04-08-2026, 09:31
(03-08-2026, 17:54)pacal napisał(a):(03-08-2026, 14:52)Icek napisał(a): @pacal
Na podstawie czego wyszło Ci, że Trabzon jest porównywalny do Górnika? Wiadomo, że dwumecze rządzą się swoimi prawami, ale 3. drużyna ligi tureckiej, która w tym oknie wydała na transfery ponad 40 mln EUR porównywalna do Górnika?
Nie mnie tylko rankingowi OPTA (który jest rankingiem typu ELO), i który jest prawie codziennie uaktualniany na podstawie meczów w ligach i w pucharach:
https://theanalyst.com/articles/who-are-...r-rankings
Wg rankingu OPTA Trabzonspor ma 83.0 (tyle samo co Jagiellonia, Fenerbahce ma ponad 88, Lech ponad 85), a Górnik 82.3, tak że nie jest to zespół nie do przejścia dla Górnika.
Jakbyś napisał, że tak wychodzi z jakiegoś rankingu, to bym Cię nie dopytywał, a tak to założyłem, że to wynik Twoich przemyśleń na temat jakości poszczególnych zespołów. Mi osobiście by taki wynik nigdy nie wyszedł, co nie wyklucza tego, co napisałem post wyżej, że dwumecze rządzą się swoimi prawami, szczególnie w tej fazie sezonu, gdzie liga turecka jeszcze nie wystartowała. Ale że Górnik miałby mieć szanse na podium w lidze tureckiej? Pozostanę przy swoim zdaniu.....