03-08-2025, 12:40
(03-08-2025, 12:20)Róża napisał(a): Rodriguez chyba nie da rady kondycyjnie zapieprzać 45 minut. Wczoraj fizycznie odstawał od reszty. Ja bym postawił na Alego.
– Joao Moutinho i Mateusz Skrzypczak, Timothy Ouma, Luis Palma oraz Pablo Rodriguez nieźle sobie do tej pory radzą. Widać, że Pablo i Luis dysponują dużym potencjałem i cieszę się, że zmiany pomagają drużynie. Jakość na ławce również przesądza o wynikach meczów i tak było w rywalizacji przeciwko Górnikowi – odpowiedział Frederiksen na pytanie TVPSPORT.PL
– Nie spodziewałem się, że będę mógł skorzystać z tych piłkarzy w pełnym wymiarze czasowym. Ci zawodnicy cały czas uczą się naszej filozofii, tego jak gramy. Jeśli poznają strukturę pressingu, to wystarczy im jeden sygnał i doskonale wiedzą, że coś zmieniamy. W tej chwili nie zdążyli się jeszcze wszystkiego dowiedzieć. Aczkolwiek moment, w którym będą mogli wybiec w podstawowej jedenastce nadchodzi i nastąpi niedługo. Bliżej tego jest Luis Palma, Pablo Rodriguez będzie jeszcze potrzebował około tygodnia, lecz w tym momencie spokojnie może zagrać 45 minut – dodał.