Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kwal. LE (play off): Lech Poznań - KRC Genk, 21.08.25 20:30
Tryb normalny
(20-08-2025, 15:06)Mosina napisał(a):
(20-08-2025, 14:26)uncoolben napisał(a): Będę się upierał, że najsensowniejszym ruchem będzie ustawienie na prawej obronie prawonożnego skrzydłowego, i asymetrycznym ustawieniem z wahadłem po prawej stronie. Wychodzi mi Bengtsson... lub nieprzećwiczona gra na trzech stoperow z Moutinho i - znów - Bengtssonem na wahadałach.
Pamiętamy z zeszlego sezonu, jak wychodzila gra z prawonożnym obroncą na lewej stronie, myslę, że z lewonoznym na prawej będzie jeszcze gorzej... z reguły lewonozni piłkarze grają gorzej prawą, niz prawonozni lewą.

to ciekawe - myślałem że jest dokładnie odwrotnie. ale w sumie nie nie wiem skąd - chyba z tego że pamiętam leworęczni tenisiści często potrafili grać też prawą ręką. Ale może to dlatego że życie ich zmusza do używania prawej ręki chociaż są mankutami.

w "nodze" nie ma takich reguł więc powinno być raczej neutralne. ale może masz rację.

na pewno czeka nas mega eksperyment Big Grin

Na lewej obronie pogrywali choćby prawonozni i Kamiński, i Gumny, a za cholerę nie kojarzę, by lewonoznych obrońców przestawiano na prawą stronę, bo "prawa noga służy im do wchodzenia do autobusu".

Niels kończy dyskusję, sugeruje, że zagra tam stoper.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kwal. LE (play off): Lech Poznań - KRC Genk, 21.08.25: 20:30 - przez uncoolben - 20-08-2025, 15:40

Skocz do:

Browsing: 1 gości