27-08-2025, 11:48
(27-08-2025, 11:39)Icek napisał(a): Zależy co rozumiesz pod słowem lepsza?.
Ja napisałem, że my jesteśmy lepsi jako całość, licząc sumarycznie drużyny grające w pucharach. Nie mamy szans z ich najlepszymi ekipami, jak Crvena, Rangersi itd,. Nasza liga jest jednak bardziej wyrównana i polskie ekipy w ostatnich latach dosyć regularnie wygrywają z ich drużynami spoza tamtego topu. Jaga w tamtym roku z Duńczykami, w tym roku podobnie, Serbów lejemy bez problemu, Legia wygrała z Austrią, w tym roku pewnie z Hibernianem. No i ranking nie bierze się jednak z powietrza. Poza tym, że my z nimi wygrywamy,. to oni też odpadają z innymi...
Chciałbym cię dobrze zrozumieć. U nich liga to 2-3 kluby top reszta średniaków. U nas jest mocno wyrównana. Dzięki czemu może nasz mistrz przegrywa z ich TOP dla nasze miejsca 2-4 są lepsze niż ich miejsca 2-4 stąd nasza przewaga.
Jeżeli tak to jednak mi się to nie klei. Uważam że pieniądze nie tylko na wypłaty ale transfery, reklamy oraz możliwości klubów są znacznie większe. Nasz ranking jest zbyt wysoki. Naszemu mistrzowi nie nalezy się miejsce w LM (podejrzewam że w tym roku mocno zbliżymy się do 10 miejsca) bo to przepaść. Nasze kluby w LE dostaną baty za batami. Na dziś jesteśmy bardzo mocni na LKE ale zbyt słabi na LE o LM nie wspominając. Teoretycznie dobić 5 pkt przy 4 drużynach w LKE to nie będzie mega wyczyn.