28-08-2025, 14:34
(27-08-2025, 15:43)Mosina napisał(a): no właśnie dla mnie to nie jest dobry argument - to startowanie później. ma to znaczenie może w dalszej części sezonu (ewentualne zmęczenie) - ale dla pierwszej części i kluczowych meczów o awans gdzieś tam, to jest IMO odwrotnie. tzn to powinien być handycup że z takim Genkiem gramy już będąc w rytmie meczowym. Czy z CZ która nie zagrała poważnego meczu od pół roku w tej swojej śmiesznej kadłubkowej lidze. Oczywiście pod warunkiem że mamy gotową kadrę a nie czekamy na wzmocnienia do końca okienka żeby mieć w ogóle kimñ pomysł
grać.
Oczywiście nie jestem fachowcem więc nie będę upierał się, że mam rację natomiast dla mnie lepiej dać piłkarzom przygotowywać się w sparingach a nie dochodzić meczami bo wtedy pracują w spokoju a nie podróżują. Wg mnie również masz wtedy lepiej przygotowanych zawodników i tych przygotowanych jest więcej. Zarówno fizycznie jak i taktycznie mam wrażenie, że to lepiej.
Uważam, że do egzaminu łatwiej przystępuje się wiedząc, że jest się przygotowanym niż myśląc, że jakoś to będzie

Oczywiście transfery odpowiednio wcześniej to przygotowanie mogą wznieść na inny pułap