Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Skoro był cały czas tak zajebisty to dlaczego Southampton go wiecznie wypożyczało? Natomiast nie jestem alfą i omegą stąd napisałem, że jak ktoś bardziej się przyglądał jego karierze to może napisze coś więcej. Może Ty coś więcej napiszesz o przebiegu jego kariery? Z chęcią się dowiem, że bronił na wysokim poziomie nie tylko w Goztepe ale też i w poprzednich latach.

Odpowiedz
Meczyki donoszą, powołując się na jakiś niemiecki portal "Berliner Kurier", że ponoć Kownasiem interesuje się żydzew, a sam Werder wycenia go na pół miliona jurków. Jeżeli to prawda to Rząsa już powinien być w drodze do Bremy.

Odpowiedz
Ale byłoby słabo zobaczyć Kownasia w barwach Widzewa. Oby Widzew spadł a Dawid skończył w naszych barwach.

Odpowiedz
Tak. Jak Widzew spadnie, nikt sensowny nie będzie chciał tam przyjść.
Średnio sobie wyobrażam, by Kownaś zdecydował się tam iść. Ja już średnio Injacia przetrawiłem w ich robotniczym trykocie, a co dopiero Dawid.

Odpowiedz
Jeśli co i rusz w kontekście transferów Lecha liczymy na spadek Widzewa, to znaczy że "ktoś" z nami wygrywa starcie medialne. Niedobrze.

Odpowiedz
(20-05-2026, 08:39)rojber napisał(a): Skoro był cały czas tak zajebisty to dlaczego Southampton go wiecznie wypożyczało? Natomiast nie jestem alfą i omegą stąd napisałem, że jak ktoś bardziej się przyglądał jego karierze to może napisze coś więcej. Może Ty coś więcej napiszesz o przebiegu jego kariery? Z chęcią się dowiem, że bronił na wysokim poziomie nie tylko w Goztepe ale też i w poprzednich latach.

Napisałem, że skoro wzięło go Southampton kilka lat temu to raczej nie tylko miniony sezon był na wysokim poziomie o czym z pewnością piszesz i już wcześniej musiał coś sobą prezentować. A, że się nie przebił? Lech jest pełny zawodników którzy się gdzieś nie przebili.

Odpowiedz
Kownaś czy Pululu, wg mnie Pululu to dużo lepszy zawodnik, dodatkowo ze zdrowiem odpowiednim na granie 50 meczów w sezonie. Jak Kownacki ma kosztować 500k, to wolę przeznaczyć te 500k na podpis Pululu. Zresztą Dawid za frytki nie będzie i tak grał.

Odpowiedz
Nie no, ogólnie gdyby Lis nazywał się Lisovic to wszyscy mówiliby, że godne zastępstwo za Mrozka. Ale też nie ma co się łudzić, że to jakiś straszny kocik. W Anglii i Francji się nie przebił, ale w Turcji dużo pograł. Także powinien być ok. Chociaż widzę takie zagrożenie jak u Skrzypczaka, bo to podobny case. Za młodu na Lecha za słaby, zrobił karierę w innych klubach, gdzie prezentował się tak, że nawet myślano o nim w kontekście kadry. W końcu wraca do Lecha, żeby spełnić swoje marzenie i zagrać w najlepszym polskim klubie, którego jest wychowankiem, ale presja i chęć dobrej gry jest aż tak wielka, że ostatecznie spala się psychicznie. Oby to nie był case Liska. Big Grin

No a co do Kownaś vs Pululu. 

Zgoda, że Pululu byłby mega przydatny, ale Kownacki zabezpiecza nam również prawe skrzydełko. Chociaż oczywiście prawdą jest, że Kownacki lubi mieć kontuzję, a Pululu chyba ma lepsze zdrowie. Też pytanie kwestie intensywności, bo Pululu raczej nie jest typem szybkobiega, ale ma sporo innych atutów. Niemniej, dobrze byłoby któregoś z nich wyciągnąć.

Odpowiedz
Tu się nie ma co zastanawiać tylko trzeba brać tego Pululu. Kownackiego bym rozważył jeśli Angolczyk do nas nie trafi. Agnero na wypożyczenie a trzecim napadziorem młody Jakóbczyk lub na odwrót.

Odpowiedz
A Szymczak i Fiabema którymi napastnikami? Bo w czerwcu obrodzi nam na tej newralgicznej pozycji. Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, galis, 30 gości