W Silkeborgu był podstawowym zawodnikiem, z którego Genk kupiło go za 3 mln EUR. Tam się odbił od ściany i wylądował na wypożyczeniu w Koeln, gdzie w poprzednim sezonie w Bundeslidze było podstawowym zawodnikiem. W tym sezonie przegrał rywalizację na swojej pozycji z Thielmannem, który w zeszłym sezonie grał przeważnie jako....prawy albo środkowy napastnik. W drugiej części sezonu Koeln przeszło na trójkę z tyłu i Thielmann grał od tego momentu jako prawy wahadłowy, a nasz nabytek usiadł na ławce. W tym sezonie grają znowu czwórką z tyłu. Teraz w styczniu kupili jeszcze Gazibegovicia ze Sturmu za 2 mln, stąd pewnie to wypożyczenie. Liczą się być może ze sprzedażą kogoś w lecie i dlatego nie chcą się go pozbywać na stałe
Ocena wątku:
Title: Transfery 2024/25 - okienko zimowe
Tryb drzewa |
16-01-2025, 16:10
(16-01-2025, 14:15)Skorpion napisał(a): Lub odpali u Nas i sobie pójdzie za darmo gdzieś indziej. Bo my nic z tego mieć nie będziemy. No mam nadzieje, że masz rację i ze nasi idą po mistrza.
więc oby odpalił bo chcemy mieć chyba pożytek z każdego gracza, ewentualnie szkoda ze nie ma klauzuli wykupu, co kompletnie nie oznacza że do transferu nie dojdze. tak jak Icek pisze - Koeln zakłada że go będzie potrzebować wiec nie wpisali klauzuli. ale moze sie przez poł roku to zmienic. dla mnie dobry znak - taki "nierutkowski" sposób działania.
16-01-2025, 16:14
I to jest na plus, że transfery wyglądają na takie z głową. Zobaczymy co będzie dalej. Napastnik i lewy obrońca jeszcze potrzebni.
16-01-2025, 16:44
Dla mnie to jest transfer "na zapchajdziurę", a "prawdziwy" transfer jest planowany/dogrywany/dograny na lato. Nie mozemy sobie pozwolić na kolejną rundę bez alternatywy dla Pereiry. Nie widzę wielkich szans na jego grę w większym wymiarze czasowym - ani na jego pozostanie w klubie.
16-01-2025, 18:43
Fajnie, że ktoś wpadł na to, że potrzebujemy kadry mistrzowskiej i mam takie wrażenie, że to dzieło naszego trenera. Który tym wszystkim dyryguje.
17-01-2025, 08:24
Lech chciał klauzulę wykupu ale szkopy się nie zgodziły, mowa o kwocie powyżej 2 mln euro.
No i własnie to mnie nie przekonuje do tego transferu. Ostatnim takim "czystym wypożyczeniem" był Kownacki - i jezeli ma takowe mieć głębszy sens, to powinno być na rok (inny dobry przykład to Sadajew)...
17-01-2025, 17:08
Zakładam, że ten Duńczyk powinien umieć broni, skoro był kupowany do Belgii i Niemiec. Gdyby Pereira umiał bronić, to nie grałby przez tyle lat na peryferiach europejskiej piłki. Więc wierzę w to, że nabytek da nam więcej opcji po prawej stronie, w zależności od potrzeb.
Mamy się niby interesować Giacomo Quagliatą z Cremonese. Lewy obrońca.
Mamy się niby interesować Giacomo Quagliatą z Cremonese. Lewy obrońca.
17-01-2025, 18:24
Bardziej martwi to, że rozmowy w sprawie nowego napastnika utknęły. Nie chcę myśleć, co to będzie, jeśli coś - tuf tfu - stanie się Ishakowi. A on nigdy nie dogrywa pełnego sezonu... Brak zmiennika na odpowiednim poziomie to będzie powtórka z poprzedniej wiosny i najbardziej kosztowne i gorzkie zaniechanie/ zaoszczędzenie tego roku. Decyzja kluczowa. Ale tym razem chyba o tym w Klubie wiedzą.
17-01-2025, 20:00
Walemark może grać na szpicy?
P. S. Czy przy sprzedaży Modera zastrzegliśmy sobie jakiś procent od następnej sprzedaży?
P. S. Czy przy sprzedaży Modera zastrzegliśmy sobie jakiś procent od następnej sprzedaży?
Browsing: 2 gości