Liczba postów: 13
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Dobrze się to oglądało. Muszę przyznać, że przed meczem jak zobaczylem wyjsciową 11 miałem obawy ale jak widać niepotrzebnie. Brawo drużyna!
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ręce na kołderkę.
MVP oczywiście Sousa.
Bardzo dobry Papa Ishak, Douglas i Hakans (!).
Bardzo ciekawy debiut Gisliego. Duńczyk też nieźle.
Ale faza obronna przy stałych fragmentach gry do poprawy.
Jak i nasza gra po strzeleniu 3-ciej bramki.
Jak i Salamon, który ewidentnie odstawał.
Jeszcze 15 kroków.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
4
Wynik idealny na start wiosennego grania.
Carstensen niepewny. Kilka błędów technicznych. Szczególnie zirytował w drugiej jak dostał prostopadłą ze środka pola i uznając, że czerwony Khmer przetnie, nie poszedł za akcją. Piłka przeszła, bo...
... żidzew to faja
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 7
Reputacja:
5
01-02-2025, 01:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2025, 01:43 przez Mosina.)
tak, świetny początek weekendu i rundy wiosennej. na konferencji Myśliwiec nie mógł uwierzyć że sztab Lecha tak szybko rozczytał zmianę ustawienia na 3 z tyłu, na co nasz Trener skomentował że są przygotowani na różne systemy i wystarczyła analiza kto wychodzi u nich na rozruch w pierwszej 11. nieźle - za to dodatkowy punkt, brawo sztab i super że nasz zespół staje się tak dojrzały taktycznie.
przed meczami z Widzewem zawsze mam obawy, już pomijam ostatnie mecze - ale jakoś zawsze dla nas to niewygodny przeciwnik. Tymczasem, znowu jak powiedział Frederiksen, już kilka serii udało im się przerwać. Trochę ten mecz przypominał pogrom 6:1 z setną bramką Piotrka.
Poza oczywistościami, podobał mi się Hakans, szybki zawsze był a dziś dołożył asysty i zdobywanie w łatwy sposób przestrzeni, oraz debiut Dudka - kilka minut ale bardzo obiecująco. widać że nie pęka, szybko myśli, wie co zrobić z piłką a to że z nim grali oznacza że już jest częścią systemu.
No i wykupienie Walemarka - fajna zagrywka i ukłon do kibiców na stadionie - wprawdzie reakcja była taka raczej stonosowana, ale szczerze - nie spodziewałem.
No i co się dzieje z Dagerstalem? Czy on znowu jest chory?
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
A sympatyczny Filip z obrony to nie miał obecnie nadrabiać zaległości? Pewnie nadal to robi. I pytanie czy ktoś to od ilu ponad roku nie grał w piłkę jest nam obecnie potrzebny na środku. Dziwię się że odpalili Blazica a nie jego. Przecież tamten chociaż był gotowy do gry a tutaj jest jakieś nieporozumienie.
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Dobre meczycho, idealnie na rozgrzewkę przed całą rundą wiosenną. My pierwsi strzeliliśmy gola (wygrana) i teraz pozostałe drużyny muszą "wyrównać" jak chcą utrzymać odległość. Dziś Cracovia - Raków, liczę na wygraną braci albo chociaż remis. Oby nie znów fartem czegoś w 90 minucie nie wkulali.
Mrozek sporo dobrych interwencji.