Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Szukać mi się po całym forum nie chce ale często idzie tutaj przeczytać jakby z radością, że dobrze, że mu się nie powiodło. Pisanie, że to słabiak, drewniak, że ma się trzymać z dala od Lecha itd.
Prawda jest taka, że to nasz wychowanek, poznaniak a na dodatek jego końcówka w Lechu wcale nie była zła. Ostatni sezon to 11 bramek i 6 asyst mimo, że przez pół roku trenował do Rumak. Rundę wcześniej 5 bramek i 2 asysty. Jak Ishaka gryzł chrabąszcz to w zasadzie na niego i Krzycha spadło ciągnięcie Lecha z przodu i liczby pokazują, że wywiązywał się z tej roboty całkiem dobrze.
Fajny chłopak Walemark nie zbliżył się jeszcze to jakich liczb jakie miał Marchewa. O Bengtssonach czy Rodriguezach nawet nie wspomnę.
Oby było więcej takich drewniaków bez talentu.
Liczba postów: 397
Liczba wątków: 0
Reputacja:
15
Postawiłeś sobie tezę, nie chcesz jej wykazać bo ci się nie chce potem z nią dyskutujesz i uzasadniasz i jeszcze liczysz że ktoś ci odpowie? Być może tak ale na moje to jakoś tak wyskoczyłeś jak Antonio Banderas z gitary.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Z Marchwińskim było zapewne tak, że z racji szybkiego debiutu i pompowania balonika były bardzo duże oczekiwania. Fakt niestety jest taki, że podałeś ostatni sezon gdzie wykręcił te liczby ale w poprzedzających latach liczb praktycznie nie miał, nie chce mi się sprawdzać ale pewnie wyglądało to tak, że ładował po 2-3 bramki na sezon. Często gęsto był wystawiany i pchany mimo słabej gry. I tak się to utarło, że jak Lech go sprzedał to każdy szampana otwierał. W piłce niestety tak jest, że jak Ci idzie to jesteś noszony na rękach a jak dołujesz przez dłuższy czas to już psy są wieszane. Z resztą nie będę hipokrytą, fanem Marchwińskiego nigdy nie byłem, jego gra przez te lata działała mi na nerwy. A czy ktoś tutaj fetował, że mu nie wyszło to już nie wiem.
Liczba postów: 996
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
25-06-2026, 09:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2026, 10:04 przez Kefas9494.)
Filip Marchwiński to jak dla mnie zawodnik nie na aktualne granie. Brakujemy mu fizyczności, dynamiki, intensywności. Na zachodzie nie ma szans zrobić kariery. Ale w słabszej lidze, gdzie trener na niego postawi (jak w Lechu w tym ostatnim sezonie) to jest w stanie zrobić liczby i coś tam kreować dla drużyny. Niemniej, na aktualną polską ligę to może być za słaby tak szczerze mówiąc. No ale niech wróci i udowodni może być cennym ogniwem w jakimś słabszym klubie w ekstraklasie.
Liczba postów: 1,810
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
25-06-2026, 09:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2026, 10:03 przez strzelisty jupiter.)
16.12.2018-25.07.2024
Tyle czasu w Lechu spędził ofensywny zawodnik Filip Marchwiński (wiadomo że w kadrze był wcześniej, ale liczę od debiutu). Jak łatwo policzyć - jest to pięć i pół sezonu. Zdobył w tym czasie 28 bramek, zanotował 11 asyst. Średnio w sezonie wychodzi 5 bramek i 2 asysty.
Bengtsson w jednym sezonie ma rekord 9 bramek i 3 asysty.
Wålemark (jak dla mnie powinniśmy wziąć za niego kogoś, kto rzadziej łapie kontuzje) ma 10-5 w dwa sezony, czyli wynik Filipa na sezon, ale przez rundę nie grał.
Przy czym - w odróżnieniu od Marchwińskiego - Bengtsson i Wålemark nigdy nie dostali szansy gry na szpicy, a tam też się trochę inaczej punktuje.
Każdy może z tego wywnioskować co chce. Suche fakty. Ja uważam, że w obecnym Lechu Marchewa nie podniósłby się z ławki. Może w jakimś Pucharze Polski. W swoim okresie gry w Poznaniu często grał z braku laku, nie mieliśmy w ofensywie takiej kadry jak teraz. Podobnie zresztą z Szymczakiem. Obecnie byłby przyspawany do ławki na wieczność.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Meczyki.pl za Włodarczykiem podają, że cały czas staramy się o Dorscha. Rzekomo Lech może przeznaczyć na ten transfer 2-2.5 mln euro. Póki co negocjacje i proponowane kwoty przez oba kluby się nie schodzą.
Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Ponieważ Dorsch funkcjonuje w przestrzeni internetowej/medialnej to raczej nie jest on celem transferowym Kolejorza.