Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Nie żeby coś ale żeby rywalizować jak równy z równym z Serbami to byśmy musieli w tym okienku wydać z 50 mln euro a piłkarze typu Kownas Linetty to bez mrugnięcia okiem powinni do nas do razu przychodzić.
Nie mamy szczęścia niestety w losowaniu. W LKE chociaż pkt zdobędziemy
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
(04-08-2025, 18:26)galis napisał(a): @Kefas9494 idealne podsumowanie! trzeba wierzyć i walczyć! W 2023 mieliśmy zajebiste losowanie, najlepsze z możliwych - po wyeliminowaniu Trnavy mieliśmy trafić w play-off na bankrutujące Dnipro, które zresztą Trnava wyeliminowała a Dnipro rzeczywiście upadło i co? 3,14zda w kwiatach
edit. dopisek o najłatwiejszym z możliwych losowaniu
Nie przypominaj mi nawet o tym meczu. Byłem wtedy za granicą i po pierwszym spotkaniu zamówiłem sobie samolot i hotel na mecz z Dnipro... Nawet teraz trzęsie jak sobie przypomnę ile przepalone hajsu było...
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Wiara wiarą ale ten mecz pokazał dobitnie gdzie dalej jest nasza piłka. Taka niby zwykła Crvena, a tak naprawdę to kto z Lecha grałby tam w pierwszym składzie? I na odwrót myślę, że każdy z podstawowych graczy Crveny znaleźli by miejsce w naszej jedenastce taka oto różnica. My nie dajemy rady z takim rywalem, a co dopiero marzyć o Lidze Mistrzów. Nasza liga ogólnie nie wiem czy się nadaje na jakiekolwiek poważne puchary, może jeden zespół raz na jakiś czas w Lidze Europy i obudźmy się: tylko dlatego, że powstała Liga Konferencji dla takich słabszych średniaków jesteśmy tu gdzie jesteśmy jako liga bo gdyby dalej istniały tylko 2 puchary to dalej byśmy bili się o miejsca 20-24 w rankingu krajowym. Nie oszukujmy się. Dopóki nie nauczymy się zarządzać zespołem i przygotowywać kadry na mecze lipiec/początek sierpnia to dalej będziemy odpadać w 2/3 rundzie LM i liczyć tylko i wyłącznie na sprzyjające losowanie, a może nóż oparcie uda nam się awansować do Ligi Europy. Martwi to, że dalej tak wiele osób uważa, że mamy czas na transfery, niestety ale nasz czas dawno już minął. Kadra miała być gotowa miesiąc temu, a nie za miesiąc od dzisiaj.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Ale tutaj nawet napastnik i prawoskrzydłowy nic by nie dali. Bo tu już chodzi o jakość piłkarzy. Jeszcze wiele lat przed nami lub po prostu szczęśliwe losowanie aby dołączyć do LM.
Albo po prostu szejk co wyda w jednym okienku z 200 milionów wtedy będzie LM od razu.
Dlatego tak bardzo dziwi mnie, że od tak przyjmujemy przejęcia innych klubów przez nowych właścicieli. Odjechać nam nie będzie trudno.
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
No tutaj potrzeba wysokiego współczynnika który powoduje, że potrzebujesz mniej szczęścia.
Jeden dobry sezon więcej i w Q3 zamiast Crvenej losujesz Ludogorec, Steauę, Dynamo, Malmo albo Lublanę. Z grupy nierozstawionych nie było złego wyboru.
My w tym sezonie musimy zdobyć minimum 10 punktów rankingowych i dobrze, żeby w przyszłym to powtórzyć. Wtedy przy mistrzu startującym od Q4 mamy szansę na rozstawienie i bardzo realną szansę na LM.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Grając w pucharach przy takiej jakości kadrze w to mistrzostwo też się może nie udać...
Liczba postów: 156
Reputacja:
6
07-08-2025, 10:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2025, 10:41 przez hif.)
Mam zdanie jak @Antonio - trzeba nakulać z 10 punktów w LKE, ranking podbić nasz do ca 28 punktów, ligę wciągnąć na miejsce 11-12 i wtedy LM to będzie jeden dwumecz z taką CZ w połowie sierpnia, na który można się już spokojnie przygotować, bez wycieczek po krańcach świata. Póki UEFA się nie pokumała z punktacją w LKE, trzeba to na maksa wykorzystać.
Liczba postów: 197
Reputacja:
4
Dla mnie opcje są dwie (oczywiście życzeniowo) albo LM albo LKE. Żadnych półśrodków w postaci LE- za mało daje a zbyt dużo odbiera. Punktów do rankingu teoretycznie ukulasz mniej, ligę zaczynasz wcześniej niż LKE, we wrześniu a nie w październiku, i do tego grasz dwie ostatnie kolejki w styczniu - tego obawiam się najbardziej bo jak widać wronieccy niewiele się nauczyli w kwestii przygotowania Drużyny
Liczba postów: 509
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
07-08-2025, 13:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2025, 13:44 przez strzelisty jupiter.)
@Kefas9494
Możesz zaproponować jak będąc w butach Frederiksena rotowałbyś jesienią skrzydłami, dziesiątką i dziewiątką?
W mojej opinii kadra jaką mamy wystarczyłaby w poprzednim sezonie (zresztą podobną dysponowaliśmy), jednak teraz czeka nas maraton poprzez dołożenie meczu w tygodniu.