Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Temat się pojawił, jak Feyenoord poinformował, że Moder jest na sprzedaż. To i okres rehabilitacji powoduje, że trener go nie wziął na obóz. Co nie znaczy, że Moder jeździ wózku.
Liczba postów: 157
Reputacja:
3
Oj a tak bardzo chciał zostać w europie, kolejny który mocno przelicytował w tym okienku.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Czy przelicytował? Nie miał ciekawych ofert piłkarsko to skorzystał z ciekawej finansowo. Tyle warci są starzy piłkarze z Ekstraklasy. Lepiej trafił niż Koulouris który kopie sobie w 2 lidze z totalnymi ogórami z całego świata.
Liczba postów: 684
Reputacja:
14
Mimo wszystko słabo w tym sensie ze to Król Strzelców LKE I zasadniczo wuja ugrał na tej legendzie.
Gdzieś na Twitterze mignęła mi informacja o Gurgulu w kontekście zainteresowania Lens - natomiast nikt z obserwowanych przeze mnie "newsmanów" tego nie podjął. Ktoś coś?
Liczba postów: 172
Reputacja:
5
Nikt nie podjął, bo to zdaje się fake. Na poprzedniej stronie posał o tym @hif
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Rutkowski podaje kwoty zawsze z kontraktem.
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Podejrzewam, że były brane uwagę wszystkie koszty + 1 rok kontraktu.
Czyli tak sobie luźno strzelając:
Palma 4 mln + 0,8 mln EUR 1 rok
Lis 0,9 mln + 0,5 mln EUR 1 rok
Alla 1,5 mln (podpis) + 1,0 mln EUR 1 rok
Yegbe 3,0 mln + 0,6 mln EUR 1 rok
Frederiksen - 0,25 mln podpis, 0,5 mln 1 rok
Mamy 13 mln EUR, pewnie można doliczyć do tego podpisy Palmy, Lisa, Yegbe oraz kontrakt dla Hagena i sie robi 15 mln EUR.
Nikt tego jeszcze głośno z klubu nie powiedział, ale wg mnie po części takie wydatki transferowe stały się możliwe, bo pierwszy raz dopisaliśmy fazę grupową LKE do budżetu na sezon 26/27. A to daje dodatkowe 7-8 mln EUR przychodu. Być może rok temu tez trzeba było to zrobić.