Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Chyba u niektórych zawodników widać lekką zwyżkę formy. Ouma wyglądał nieźle. I Mrozek jakby żwawsze ruchy miał.
No Bengson mógł chyba poprawić sobie tę piłkę.
Apropos losowania. W związku z tymi wszystkimi kontuzjami i wysypsnymi transferami, fajnie jakby choć raz trochę szczęście nam pomogło. Wiem, że grać trzeba z każdym ale do tej pory losowania mamy z reguły bardzo złe.
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Szymczak. Stracił piłkę, ZNOWU głową w boisko i z jednej nóżki na drugą jakby zmęczony sezonem. Widocznie można być gorszym od Fiabemy, a to już wyczyn .. Ja pierdole!
Liczba postów: 277
Reputacja:
2
Warto pochwalić wejście Barańskiego, podobała mi się jego energia, szybkie zagrania.
Nie wiem co mam sądzić o Rodriguezie, zapadło Wam coś w pamięci?
Liczba postów: 74
Reputacja:
1
Ja tam nie wiem. Nie podobał mi się w całości Lisman mimo że strzelił gola. Bramka dla Genk to wpadka Gurgula do spółki ze Skrzypczakiem
Przed bramką na 1:0 doliczyłem się trzech baaaardzo dobrych okazji naszych: raz pieknie rozklepana obrona ale Lisman za długo myślał i przekładał piłkę którą mu po chwili wybił obrońca, a potem 2x po rzutach rożnych: raz Ouma z główki gdzie bramkarz zachował dobry refleks i po chwili drugi rzut rożny i Gurgul główką z 5m nad brameczką. Szkoda sytuacji Bengtssona gdy po kiksie obrońcy z pierwszej uderzał i strzelił minimalnie obok bo miał dużo czasu by sobie ułożyć piłkę i strzelić
Rodriguez w pierwszej połowie więcej machał rękami niż grał ale w drugiej parę razy pokazał niezłą technikę, wyprowadzenie i przerzuty. Dużo udaje że faul, że ała, itd ale generalnie na plus
Ouma fighter dziś
Na minus chyba Gurgul i Szymczak
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
A co ma do tego poprzedni sezon kolego Mosina. Było minęło nie ma już poprzedniego sezonu. Jest obecny i dziad fiabema w pierwszym składzie dramat w pizdu. Na plus młody z bramką na minus dziadowska obrona Skrzypczak i Gurgul wybitny mecz proponuje oddać jeszcze milica to dopiero będzie Meksyk. Źle nie było sparing się odbył czekamy na niedzielę
Liczba postów: 277
Reputacja:
2
A z ciekawości pokaż innego napastnika, który mógł zagrać. Tylko nie mów o Szymczaku bo oglądałeś mecz? Oglądałeś?
Liczba postów: 674
Liczba wątków: 10
Reputacja:
19
No właśnie wszystko ma. To tak jakbyś kogoś obrażał cały rok. Potem go przeprosił a następnego dnia uznał ze to teraz nowy rok i zaczął znowu. Akurat Ty nie masz moralnego prawa jechać po Nielsie. Zwłaszcza gdy gramy rezerwowym składem. Bez Ishaka. Widziałeś mecz? Akurat Fiabema na pewno zagrał lepiej niż beznadziejny Szymczak.
Liczba postów: 111
Reputacja:
11
29-08-2025, 00:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2025, 00:28 przez pacal.)
Mrozek nam parę groźnych strzałów wyciągnął - chyba wraca do formy.
Obrona ---
Skrzypczak do spółki z Gurgulem minimalnie lepiej, choć bramkę tradycyjnie zawalili.
Mońka to jeszcze nie ten poziom, ale ma dopiero 18 lat - nie było tragedii.
Moutinho poprawnie, i tyle.
Po przerwie Gurgul wszedł na wyższy poziom, grał pewnie i całkiem fajnie rozprowadzał.
Szkoda że w 23 minucie nie trafił tej główki w prostej sytuacji, to by się mentalnie dodatkowo podbudował.
Dla równowagi Douglas, po zmienieniu Skrzypczaka, fatalnie. Łamał linię spalonego, bardzo niepewnie w starciach z przeciwnikiem, łatwo się dawał przechodzić, nie nadążał za akcjami, mimo że to przecież szybki zawodnik. Szczególnie zapamiętałem gdy przy szybkiej akcji Sora się gapił przez 2 sekundy i machał łapami, podczas gdy Belgowie nabierali rozpędu. Potem oczywiście nie zdążył żeby zablokować wrzutkę, i tylko cudem napastnik na 3-cim metrze minął się z piłką. Cień zawodnika z zeszłego sezonu.
Pomoc ---
Ouma chyba najlepszy mecz do tej pory. Dużo solidniej z tyłu, sporo udanych przeszywających zagrań do przodu.
Lisman jak to Lisman - dużo wiatru, ma przebłyski, ale ciągle słaba decyzyjność. Dobrze że tym razem zaliczył jakiś konkret.
Kozubal średnio, ale walecznie. Thordarson po zmanie chyba trochę więcej dawał z przodu.
Palma biegał dużo, ale chyba się zniechęcił, bo w pierwszej połowie nie bardzo miał z kim grać.
Strasznie szkoda tej zmarnowanej okazji Bengtssona na 1:3. Bengtsson byłby (jeszcze bardziej) bohaterem meczu. |
Genkowi mogło się zrobić mokro w gaciach i galareta w nogach się pojawić, a nam wiatr w żagle. I może w ostatnich 25 wydarzyłby się cud.
Rodriguez nam się powoli rozkręca. Zaczął tak sobie, ale z upływem czasu coraz lepiej.
Barański za niego hmm - poprawnie i nic więcej.
Napad ---
Chyba po raz pierwszy było mi szkoda że Fiabema schodzi z boiska. Wreszcie miał całkiem udany mecz. Niech się mimo wszystko chłopak odblokuje.
Z kolei to co Szymczak wyczyniał po wejściu kwalifikowało się do wędki. Po 5 minutach człapał i odpuszczał piłki jakby był wyczerpany po grze od początku. Nie wiedział jak się ustawić. Odpuszczał pressing. Piłkę przyjmował na 5 metrów. W momencie straty piłki tracił też zainteresowanie, i zostawiał kolegom temat jej odebrania. Chyba żadnego udanego zagrania z przodu. Dra-ma-tycz-ny występ.
Generalnie wszystkie zmiany przy stanie 2:1 na minus. Ale biorąc pod uwagę że już na starcie graliśmy rezerwami, chyba inaczej być nie mogło.
Mimo okoliczności, gratulacje dla zespołu za kolejne już odwrócenie wyniku, z silnym przeciwnikiem, i przy tylu problemach.
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
A ja czyli jakby zawalił wszystko do początku odpadł nawet z LKE to ja nadal nie mógł bym napisać że jest do dupy bo Ty mi zabraniasz. Chyba czasy i fora ci się kolego pomyliły. Będę krytykował kogo chce i gdzie chce.
A wystawienie tego dziada fiabemy to skandal jeśli mamy wybierać pomiędzy dżuma i cholerą to wolę cholerę Szymczaka przynajmniej nasz. Niż typa który kolejny mecz dał pokaz tego jak bardzo można nie umieć grać w piłkę. Najpiękniejsza była ta kiwka w polu karnym gdzie pojechał sam siebie. Geniusz
A ja bym się Mońki nie czepiał bo dał radę. Nic nie zawalił i trzymał poziom może przez przypadek udało się ogarnąć stopera na lata. Dla mnie zagrał poprawnie
Liczba postów: 74
Reputacja:
1
Nazwiska naszych piłkarzy z szacunku piszemy z dużej litery panie skorpion.
Mońki się nie nikt czepia. A meczu widać że nie oglądałeś skoro twierdzisz że Fiabema pokazał że nie umie grać w piłkę. Coś tam w tym meczu jednak pokazał w porównaniu do kilkudziesięciu wcześniejszych meczów. Nie wierzę że się rozkręci i zacznie strzelać nagle bramki ale w tym meczu zagrał nieźle. Szymczak wcielił się tym razem w rolę Fabiemy z poprzednich występów, czyli zagrał gorzej niż normalnie.
Dobrze że trener dał odpocząć naszym przed ważnym meczem ligowym i na dodatek wygrali znowu odwracając wynik meczu. Liczę na to, że da im to wiatru w żagle i uwierzyli w siebie po ostatnich wpadkach. No i mam nadzieję, że na niedzielny mecz wróci Pereira i Ishak.