Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Lider to tam przy okazji. Jutro jest spotkanie o to jak będzie wyglądał nasz mecz za dwa tygodnie w Białymstoku. Bo jeśli jutro wygramy to Jagiellonia w pewnym momencie będzie musiała się przed nami otworzyć, a to stwarza idealne warunki do tego co moim zdaniem wychodzi nam najlepiej w tej rundzie: oddanie piłki rywalowi, delikatne cofnięcie się, agresywny doskok i pressing, odbiór i szybkie kontry (najlepiej taką ławą w czterech jak z Szachtarem, było to genialne).
Piłkarze bardzo urośli mentalnie po Lubinie, powtarzali po meczu, że zwycięstwo dało im dużego kopa. Potwierdziło się to w Krakowie, bo zagrali chyba najlepszy mecz w tej rundzie, a po spotkaniu zgodnie powtarzali, że cel jest teraz jeden i jest nim obrona MP. Przed przedłużania: biodrem, kolanem, tyłkiem, brodą Ishaka- jakkolwiek, ale musisz to Lechu jutro przepchnąć.
Liczba postów: 49
Reputacja:
1
Jeśli wytrzymamy kondycyjnie to będzie dobrze i wygrana, gorzej jak zabraknie sił.
Liczba postów: 382
Reputacja:
8
Milić kontuzja przed meczem. Wierzę że Skrzypa da radę
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Ja wiem, że rozluźnienie, że później opanowali sytuację, ale te 10-15 min drugiej połowy to był kryminał w naszym wykonaniu i zakończyło się najniższym wymiarem kary.
Na minus - Walemark i Skrzypczak.
Znów mamy 2 zdrowych stoperów, z czego jeden wydaje dźwięki tykającej bomby.
I koniec narzekania w tym momencie, bo jest lider, konkurencja w kryzysie, jest przerwa w czasie której - mam nadzieję - Milic dojdzie do siebie - no i jest wysokie i (mimo wszystko) pewne zwycięstwo.
MVPs Bengtsson/Mońka. Pablo ładnie wyszarpał tę bramkę na 3:0
Liczba postów: 1,518
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
Gratulacje - lidera mamy itd...
to trochę pogromię sobię - słaby mecz w ch... Gdyby Termalica była bardziej ogarnięta, to do 30 min prowadziliby już 0:2, A gdyby nie Mrozek to by było 3:3 w drugiej połowie. Jesteśmy tak nie zbalansowani przód/tył, że każda lepsza drużyna nas zawsze ogra. ZAWSZE. Może na tę ligę wystarczy w tym sezonie, ale jak chcemy coś znaczyć w tych kwalifikacjach do LM, to musimy przebudować linię obrony. Tam teraz nie ma umiejętności oraz co gorsze, inteligencji boiskowej. Obrazek 30 min, atak 2 na 3, jeden z tych 2 ma piłke, a drugi biegnie do pola karnego i nikt się nim nie interesuje.
Ogólny obraz meczów w Poznaniu: ciśniemy tak z przodu, że drużyny się bronią całym zespołem, ale wystarczy wyjebać piłkę do przodu i są takie przestrzenie, że nic, tylko napieprzać na bramkę.
Może nie powinienem tak ostro w dniu, w którym pierwszy raz w sezonie osiągamy pierwsze miejsce w tabeli, ale może właśnie lepiej teraz. Joel stado strat, Skrzypa prawie strzela bramkę Mrozkowki z połowy boiska. Potrzebujemy drugiego zdrowego ogarniętego stopera dla Mońki, i drugiego ogarniętego prawego obrońcy dla Gumego (który nie wiem czemu nie zagrał).
Żeby nie było, świetny mecz Aliego (dobrze że nie podawał przy tej kontrze do Kapitana, bo byłby spalony), Leo topka, Tofik super wejście, Gisli super wejście.
Liczba postów: 1,211
Reputacja:
48
Gumny pewnie cały czas jelitówka.
Liczba postów: 61
Reputacja:
1
I Sammy też fajnie. Wiem, że na krótko wszedł, ale poszedł w drybling bez kompleksów.
Brawa za dzisiejszy mecz dla wszystkich. Zgoda, że za łatwo dopuszczamy do okazji strzeleckich przeciwników. Te pożary w obronie śmierdzą zawsze katastrofą.
Liczba postów: 174
Reputacja:
6
Gisli super wejście? Zwróć uwagę na jego powrót przy straconej bramce i chwilę później przy okazji na 3:2. Niels był tak wkurwiony że myślę że Islandczyk szybko nie pogra.
Liczba postów: 1,518
Reputacja:
57
a to nie on był faulowany (stratowany) i dlatego straciliśmy piłkę?