Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
Jak już musimy znowu zmieniać, brałbym Pana Trenera Jacka Zielińskiego bez mrugnięcia okiem. Nierealne, bo ktoś mu kiedyś podziękował w niezbyt elegancki sposób.

Odpowiedz
Najbardziej rozbawiają mnie farmazony o trenerze na lata. Żaden z ostatnich 10 trenerów nie dostał tyle czasu ile przykładowy Siemieniec, w kwietniu będą 3 lata.

Odpowiedz
Przed sezonem w którym mu totalnie nie idzie. Więc o co tutaj chodzi?

No będzie na dwa lata..

Odpowiedz
A czyli w sezonie 25/26 zwłaszcza na początku NIE MUSIAŁ korzystać z zawodników, których wymieniłem?
Tzn za Ishaka był zmiennik?
Na prawą stronę był zawodnik?
Na lewą miał wejść Leo prosto z leżaka?
A defensywny pomocnik też był?

Odpowiedz
Ogólnie to też wiecie, mając na względzie cały wagon zarzutów do Pana Nielsa, to należy pamiętać, że to jest gość, który zrobił mistrza grając wspomnianym Fiabemką czy mając jednego napastnika w kadrze. Także półka wyżej niż Franek, wspomniany Jaca, Bjelica, a już nie wskazując na wynalazki typu Żuraw, Ivan czy Van den Broom. Wink

Odpowiedz
Toż to cały czas piszę, że nie ważne kto przyjdzie ale mając Rząsę i jego zespół scoutingowy a nad nim Piotruś, którzy mają więcej wtop niż sukcesów to żaden trener nie będzie trenerem długoletnim.
Śmiem wątpić, że Siemieniec zrobiłby coś z Fiabemą czy Anderssonem.

Odpowiedz
Trzeba było jednak brać tego Jóźwiaka...

Odpowiedz
Ja tylko dodam, że pomimo powszechnie panującej opinii, on wyciąga dość szybko wnioski. Patrząc "wczoraj" Piast vs Lechia (zawiodła skuteczność czyli piłkarze) ale zmiana była wyraźna, czy w drugiej części wiosny poprzedniego sezonu która to adaptacja dała MP. Czyli analizuje, wnioskuje i wdraża. Do tego moim zdaniem ma po prostu doświadczenie i nie panikuje w trudnych sytuacjach.
Ja po prostu uważam że TYLKO zmiana trenera nic nie zmieni w tym klubie. Daleko nie patrząc - przyjście topowego trenera do drużyny w kryzysie, bez innych zmian - nic zasadniczo nie zmienia. Ale ktoś chce żeby WSZYSCY tak myśleli, i rotacja trenerska w tym klubie trwa w najlepsze. Bez żadnej głębszej refleksji.

Odpowiedz
Ludzie przecież nie ma kasy na transfery więc opowiadanie, że jak Tomuś zrobi 10 transferów po 10 milinów to NF będzie miał kim grać to kpina z kibiców. Dostał skład i od pół roku jest dno..

Odpowiedz
ależ Ty jesteś zero-jedynkowy. Może jest daleko od naszych oczekiwań, ale dla "dna" zostawiam sobie inne sytuacje, np brak awansu do play-offów w LK, odpadnięcie z PP i miejsce w tabeli takie gdzie jest obecnie Legia.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości