Liczba postów: 16
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Fakt, kiedyś to komentowane w trakcie meczu było przy największych kompromitacjach, wiara nie wytrzymywała. Teraz widzę komentowanie jest dozwolone.
Końcu udało nam się odwrócić wynik meczu, i to tracąc dwa gole. Jestem bardziej niż zadowolony z postawy drużyny w drugiej połowie. Jak tak będziemy grać to zrobimy drugiego mistrza z rzędu. Brawo drużyna!
Liczba postów: 168
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
(26-07-2025, 22:16)adi2050 napisał(a): Fakt, kiedyś to komentowane w trakcie meczu było przy największych kompromitacjach, wiara nie wytrzymywała. Teraz widzę komentowanie jest dozwolone.
No i po 2:0 wszystko na to wskazywało, to co robiliśmy w obronie i te straty piłki w środku pola sprawiały, że scyzoryk się w kieszeni otwierał. Emocje wzięły górę, straszna frustracja kibicowska.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 75
Reputacja:
8
Kurde no jaki rollercoaster. Po to się ogląda futbol i takiego Lecha chcę oglądać.
Szczerze mówiąc po bramce na 3-4 byłem pewien że gen się znowu załączy i wypuścimy zwycięstwo. Ale nie.
Bardzo szybko przełamaliśmy klątwę 0-1, i super.
Lewa obrona po zmianie Gurgula na Moutinho niebo a ziemia.
Generalnie obrona minimalnie lepiej, ale nadal się często wsadzamy na minę.
Brawo Thordarsson, Jagiełło, Pereira, Milić. Plusiki przy Bengtssonie i Mrozku.
Będziemy mieli pociechę z całego bloku ofensywnego.
Zamiana Dudki na Uglebjerga bardzo szybko daje wymierne korzyści.
Brawa dla sztabu za przyznanie się do błędów i nie czekanie ze ściągnięciem Oumy i Gurgula.
===
Z tym Bobcekiem to bym się nie rozpędzał. Dzisiaj zagrał na fantastycznej skuteczności, ale w przekroju kariery ma statystyki takiego defensywnego napastnika a la Szymczak.
Liczba postów: 175
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
26-07-2025, 22:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2025, 22:28 przez Gugus.)
@MichalM, Moutinho dobry. Jeśli będą decydować umiejętności, a nie potencjał by zarobić to kwestia tygodni i powinien być pierwszym wyborem.
Palme ciężko oceniać, oddaliśmy inicjatywę Lechii.
Wg flashscore, 2 sezony temu 24 mecze - 9bramek, 4 asysty. poprzedni sezon 16-8-1. Bobcka warto ściągnąć.
Pacal, przepaść jest w ich statystykach.
Liczba postów: 549
Liczba wątków: 9
Reputacja:
14
może dokładnie potrzebowaliśmy takiego meczy żeby podnieść się z 0:2. niech uwierzą że potrafią. brawo za walkę.
ten mecz to piękne podsumowanie wielu naszych dyskusji: Gurgul jest słaby a napastnicy żyją w krajach leżących kilkaset km od Poznania (Bobcek). Nowi zawodnicy ściągani na 5 min przed 12 to zdecydowanie za późno - nie wiem czy Ouma jest tak słaby - ale dziś był tragiczny. Ishak strzelił dokładnie to co próbowali we wtorek ale trafiał w trybuny - super że ćwiczymy te stałe fragmenty bo to może być nasza bardzo silna broń - zanim oczywiście liga się tego nauczy. Szymczak - jak zmontować shorta z tego jego zagrania ręką gdy była sytuacja 3:2, ale ok - stara się i jak dla mnie strzelił gola (w ogóle to słabe że po takiej interwencji zaliczany jest gol bramkarzowi). Moutinho - bardzo dobrze, Palma w sumie też ale na razie za wcześnie żeby coś mówić. Ali miał super zagranie na samym początku po wejściu, mega ryzykowne, i tak się rozochocił że potem zaliczył głupie straty. Fiabema wniósł po wejściu tyle co zawsze - to doprawy wstyd że on musi wchodzić na te końcówki. MVP - Thordarson - czapki z głów. Końcówka dramatyczna - nie mieliśmy siły(?) żeby opanować ten chaos i gdyby wyrównali to nawet nie moglibyśmy mieć pretensji. Mrozek - czy tylko mi się wydaje że jest jakby pod formą w porównaniu z zeszłym sezonem? Patrząc na wszystkie statystyki - zasłużone zwycięstwo. Jeszcze raz - najważniejsze do mentalu!
Liczba postów: 13
Reputacja:
0
26-07-2025, 22:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2025, 22:31 przez SpokoLoko.)
@pacal Kiedy Szymczak walnął hattrika? Ja bym tego Bobceka z Dynamo Gdańsk wyciągał jako konkurencja dla Ishaka. Piłka go szuka + wygrać głowę z Milicem to niezła sztuka. Wchodzi Mouthinio i człowiek jakoś spokojniejszy o lewą obronę. W ogóle raczej drużyny rozszyfrowały gdzie mamy słaby punkt i grają dużo swoim prawym skrzydłem. Dobrze, mam nadzieję, że taka konkurencja dla Gurgula wyjdzie jemu tylko na korzyść. Ma co udowadniać.
Liczba postów: 182
Reputacja:
6
Ouma trochę nieprzytomny, chyba poznaliśmy jego największą wadę. Ten mecz był ciężki na debiut w pierwszym, dużo pracy przed nim, oby chciał się poprawiać. Gurgul robi takie błędy w obronie, jakby od wczoraj grał w piłkę. Jagiełło natomiast pokazuje ogromne serce do gry.