Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kwal. LE (play off): Lech Poznań - KRC Genk, 21.08.25 20:30
Tryb drzewa
Młodzieżowcow można do 23:59 przed meczem

Odpowiedz
No to nie wiedziałem. W rezerwach na prawej gra Skowroński. Z Wanatem mu nie poszło ostatnio za dobrze, więc przetarcie ze Sternbergiem i Arokadore przed starciami z niedocenianym Michałem Marczakiem wyjdzie mu zapewne na dobre:-)

Odpowiedz
Z czym do ludu...spóirzcie na tych młodzieżowców, wyglądają na niedożywionych i oni mają niby dać radę na intensywnych treningach Nielsa albo w meczu na poziomie Ligi Europy? W tym momencie tylko Jakóbczyk jest w gazie i wygląda na piłkarza ale to napastnik.

Odpowiedz
I poruszyłeś bardzo ważną kwestię. Zobaczcie na wiek gnojków z Genk, którzy będą z nami grali....Nie zakładam, że w Belgii jest niższa intensywność. To jest dla mnie niewytłumaczalny fenomen, o co u nas, w lidze ogólnie, chodzi? Nie wspominając o tym,  co się dzieje z naszymi po wyjeździe do Niemiec itd.

Osobiście zakładam, że na PO zagra któryś z dwójki Gurgul/Moutinho.

Odpowiedz
no to fakt - kiedyś młode roczniki były jakieś wyrośnięte, wychowane na podwórku od rana do wieczora, ale później nie dowoziły piłkarsko. teraz może nawet jest odwrotnie? pokolenie playstation? myślę ze aspekt fizyczny, przygotowanie wytrzymałościowe, zaplanowanie peaku w sezonie, rotowanie tymi parametrami - kompletnie u nas leży. mówię o całej lidze, stąd 99% zawodników jadących do top 5 lig, w pierwszym roku jest wypieprzana do treningu siłowo-wytrzymałościowego. w piłkę umieją grać - ale co z tego jak przez 25 min w meczu. a potem ledwo się trzyma na nogach i już nic nie wychodzi

Odpowiedz
Gurgul/Moutinho na prawej to oddanie meczu walkowerem.

Mi się wydaje, że w Polsce problem jest w modelu funkcjonowania szkółek piłkarskich, które przede wszystkim doją rodziców bombelków a dopiero gdzieś dalej jest przygotowanie dzieciaka do gry na odpowiednim poziomie. Jeżeli nie stać cię na koszty to do widzenia, będzie grał Kacperek lub Ignaś z zamożniejszego domu. Zaznaczam, to tylko moje przypuszczenie.

Odpowiedz
Ale to dojenie to chyba wszędzie jest...

Wczoraj pojawiła się  informacja, że podpisaliśmy jakąś 4-letnią umowę z firma (organizacją?), która miała odpowiadać za sukcesy systemów szkolenia w Belgii, Danii i gdzieś tam jeszcze. Punktem wyjścia mają być podobno audyty naszych akademii. Jeśli to nie jest jakiś pic na wodę fotomontaż, to byłby to jeden z ważniejszych kroków ostatnich dziesięcioleci, ponieważ punktem wyjścia, z tego co zrozumiałem, było przyznanie, że u nas to po prostu nie działa... Były przytaczane kwoty transferowe za naszych wychowanków, obniżenie wieku w ligach itp. Nie mamy startu nawet do takiego FC Kopenhaga, a jesteśmy jedynym klubem z Polski w pierwszej 100-ce w Europie pod tym względem. Jako totalny niewypał była przytoczona Legia, który bodajże w ciągu ostatnich 5 lat sprzedała młodych w sumie za chyba 3-4 mln EUR. 

Tak jak pisałem ostatnio. Jeśli się coś nie zmieni, a dobrze nie jest, czego dowodem "kariery" naszych młodych, może z wyjątkiem Modera i Bednarka, którzy są przerzucani z klubu do klubu jak jakieś kartofle, to skończą się transfery "potencjałów" za kilkanaście mln EUR.

Odpowiedz
Nie wiem jaki model ma szkolenie siatkówki ale co sezon dostarczają petardy do reprezentacji i zdobywają medale juniorów. Chyba tam dojenie jest mniejsze.

Odpowiedz
Będę się upierał, że najsensowniejszym ruchem będzie ustawienie na prawej obronie prawonożnego skrzydłowego, i asymetrycznym ustawieniem z wahadłem po prawej stronie. Wychodzi mi Bengtsson... lub nieprzećwiczona gra na trzech stoperow z Moutinho i - znów - Bengtssonem na wahadałach.
Pamiętamy z zeszlego sezonu, jak wychodzila gra z prawonożnym obroncą na lewej stronie, myslę, że z lewonoznym na prawej będzie jeszcze gorzej... z reguły lewonozni piłkarze grają gorzej prawą, niz prawonozni lewą.

Odpowiedz
Chwila czyli mamy w rezerwach dwóch graczy po 19 lat mogących grać na prawej i nie mają oni tam grać bo?
Kiedy jak nie teraz. Mają 19 lat nie 16-17 na zachodzie 19 latki grają w pierwszych składach. Do kiedy mamy czekać aż odpalą do 30? Jak odejdą do Raduni i tam się sprawdzą?
Mają 19 lat czas powiedzieć sprawdzam? Albo wypalą albo goździk uścisk dłoni i nara. Nikt na nikogo nie będzie czekał do 25 lat aż łaskawie odpali.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości