Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
(17-05-2026, 10:05)galis napisał(a): Niels ma taką niesamowitą moc - potrafi wyprowadzić Drużynę z każdego kryzysu. Mam nadzieję że zostanie i dostanie realne wzmocnienia do walki o LM

100% zgody. Można powiedzieć, że "Niels ustał". Dostał kilka bomb w trakcie sezonu (kontuzje, kryzys początku rundy wiosennej, odpadnięcie PP), ale nigdy nie rozkładał łap mówiąc "nie mam pojęcia skąd taka słaba forma/nie wiem dlaczego tak się dzieje" itp. Zawsze słyszałem, że wpadnięcie w kryzys nie jest czymś niespotykanym (nawet najwięksi w takie wpadają), ale najgorsze co może być to trener, który nie potrafi zdiagnozować problemu, później starać się go naprawić. Nigdy nie słyszałem czegoś takiego z ust Duńczyka. Wprost przeciwnie nawet, po słabszych meczach mówił konkretnie - brak świeżości, słaba organizacja gry, błędy w pressingu. I on potrafił te kryzysy przezwyciężać, w tym swoim chłodnym stylu. Skurczybyk. Pod tym kątem wydaje mi się skrojony pod Lecha, Rutek z ekipą też nie działają pod wpływem chwili, impulsywnie, z gorącą głową. Fajnie gdyby został.

Odpowiedz
Polecam wczorajszą konfe po meczu. Dużo mówi jakim Niels jest człowiekiem i może też dlaczego odnosi sukcesy.
Oczywiście jest teraz chwalony i porównywany do Łazarka i Apostela. Tymczasem on odpowiada że "Wy dziennikarze myślicie że tak dużo zależy od coacha. Jak nie idzie to chcecie nas zwalniać. A jak wygrywamy to jest to przecież zawsze team work ". Coś w tym stylu.
Połowa by się puszyła i pompowała swoje ego.
Like it.

Ogólnie konsekwencja i ciągle doskonalenie tego jak mamy grać. Jeśli odejdzie, nie mówię że nie przyjdzie ktoś dobry. Ale stracimy czas i trochę zaczniemy budować od nowa. Szkoda by było.

Odpowiedz
Totalnie. Śmieszą mnie też te głosy o Sindre. Zdaje się, że to Nielsa bardzo go chciał. I to jest cecha dobrego managera. Ja też jak robię rekrutację to staram się zatrudniać ludzi co najmniej tak dobrych jak ja, a najlepiej lepszych od siebie. Jeśli Niels zostanie, wierzę, że znajdzie sobie asystenta na tym samym poziomie.

Odpowiedz
On zna drużynę, nie trzeba by budować niemal od nowa z nowym trenerem. Duńczyk ma swoją filozofię gry, zna klub a każdy kolejny sezon by działał na korzyść tego poznania i zrozumienia. Wygląda, że potrzebuje kilku kolejnych klocków, żeby pchnąć to do przodu. Z każdnym kolejnym sezonem i znajomością łatwiej i szybciej będzie potrafi zażegnywać kryzysy. Ja trochę obawiałem się tego odejścia Sindre, ale jak już tłumaczyliście jego wkład w sukcesy Lecha jest przez niektórych wyolbrzymiany.

Odpowiedz
"Nie jesteśmy jakimś Arsenalem" - Mocno o przyszłym mistrzu Anglii i finaliście LM.. Lodu na głowę.

Odpowiedz
Włodarczyk podaje, że o Duńczyka bardzo mocno zabiega Watford, 16 zespół Championship... Mam nadzieje, że to nie jest ta opcja, którą rzekomo rozważa NF.

Odpowiedz
Watford dostałby od Kolejorza w trąbę.

Odpowiedz
Myślę, że dostałby w trąbę nawet od Arki Gdynia.

Odpowiedz
Temat podobno mocno zaawansowany więc może jednak ktoś inny będzie musiał układać klocki przed walką o LM

Odpowiedz
Powiem szczerze, zdziwiłbym się. Ale jeżeli to jest ta najlepsza oferta dla dwukrotnego Mistrza Polski, to się nie dziwię, że Papszun był rok bez pracy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości