Liczba postów: 582
Liczba wątków: 22
Reputacja:
18
Myślę, że gdyby nie kolosalna przewaga to by pewnie przyjechali do Wrocławia. Natomiast bardzo ciekawy ruch wykonał Królewski zgłaszając Śląsk do jakiejś tam komisji UEFy by zbadali kwestie finansowania klubu z państwowego źródła. Śląsk chciał zrobić na złość Wiśle a być może ściągnie na siebie poważne problemy. Co do walkoweru to jeszcze mi gdzieś mignęła informacja, że PZPN rozważa... obustronny walkower;D
Liczba postów: 245
Liczba wątków: 0
Reputacja:
9
Na jakiej podstawie ten obustronny walkower?
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Z tego co zrozumiałem z bełkotu Kuleszy to jest taki przepis albo prawnicy go szukają dopiero. Co nie zmienia faktu, że pewnie go nie ma i myślą jak z tego wyjść z twarzą. No to też jest dobre @Rojber to zgłoszenie do UEFY ale Śląsk chyba sobie nic z tego nie robi.
Liczba postów: 582
Liczba wątków: 22
Reputacja:
18
Nie wiem jakie tam są dalej procedury i ewentualne możliwości nałożenia kar. Nie znam też regulaminu ale jak czytałem to jasno było napisane, że UEFA nie dopuszcza finansowania klubu z państwowego źródła. Być może jeśli UEFA podejmie jakąś decyzje to w najlepszym wypadku Śląsk będzie musiał oddać te miejskie dotacje. Aczkolwiek tam na przestrzeni lat uzbierała się pokaźna sumka i wątpię by mieli z czego oddać, nawet w jakiś tam ratach. Sam jestem ciekaw jak się ta sprawa potoczy i czy w ogóle coś się wydarzy.
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Ale to jakby nie patrzeć 80% klubów w Polsce jedzie na pieniądzach z państwa. O ile w eklapie ostatnio może mniej to niżej to podstawa. Pytanie czy wtedy Śląsk nie ogłosi upadłości i nie zacznie od zera żeby tego nie oddawać.