Liczba postów: 426
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
jestem ciekawy czy kibice PSG już zakładają "że sezon przegrany" oraz "że nie mamy szans z ichnimi albańczykami" oraz "wszyscy do wyjebania na czele z Kapitanem".
To jest niesamowite jak niewiele potrzeba do zbiorowej histerii w tym klubie. wiem - rozumiem - traumy.
A już kompletnie nie ogarniam zdziwienia co po-niektórych na skład wyjściowy czy ławkę, mamy dramatyczną sytuację kadrową! to są fakty - ale nie stać na to że mieć w rezerwie drugiego Wallemarka, Aliego czy Murasia. Zamiast tego mamy innych którzy dają tyle ile mogą, do tego jest początek sezonu i pierwszy mecz o stawkę. Dobrze że się odbył. Szkoda przegranej i to tylko tyle.
I tak urealniając, ja naprawdę nie widziałem jakieś wielkiej różnicy wczoraj z tym co prezentowaliśmy ostatnio w Warszawie, a może nawet wczoraj wyglądało imo lepiej - organizacyjnie. Zabrakło jakości, i szczęścia, i ogarniętego sędziego też w sumie
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Dla Legii to był w sumie 6 mecz a dla Lecha dopiero 3.
Tak jak wyżej dobrze, że się odbył. Pokazał gdzie są braki i co może być gdy jest ktoś ogarnięty na zmianę i, że ie ma co żydzić tylko przyspieszyć proces sprowadzania nowych piłkarzy w miejsce tych którzy wypadli.
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Skrajności same w sobie są złe. Jednak wydaje się że te osoby które wieszczą kiepski start mają więcej argumentów nawet tych z przeszłości niż te które patrzą na temat pozytywnie. Bo na jakiej podstawie te pozytywy to ja pojęcia nie mam.
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czy będzie kiepski start? To się okaże jak zagrają.
Na ten moment nie mamy kreatywności w środku a czy wróci Ali to niewiadomo. Jeśli tak to widzę następujący skład na najbliższy mecz
Mrozek - Perreira, Skrzypa, Milic, Gurgul - Ali, Jagiełło, Kozubal, Sousa, Leo - Ishak i powinno być dobrze!
Z ławki wpuściłbym w sytuacji złej Lismana, Szymczaka i niestety Fiabema. Tutaj dużego manewru nie mamy
Liczba postów: 792
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Nie no poco bić na alarm.. przecież klub ani razu nie odjebał maniany przed startem rozgrywek. Zawsze im super szło..
Widzicie co się dzieje, znacie historię i uważacie, że nie tym razem na bank będzie inaczej.
Dlaczego?
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Teraz dopiero trzeci mecz, a za półtora tygodnia będą grać co 3 dni i będzie narracja "że już zmęczeni", "że już n-ty mecz". Ja widzę tylko przyczynę porażki w jakości zawodników jakich mamy, już pal licho tego Fiabeme, brak prawego skrzydła, a nawet Jagiełło powinien być uzupełnieniem składu, a zapowiada się, że to będzie gracz, który będzie pierwszym wyborem w środku.
@Mosina, nas nie tyle nie stać by mieć drugiego Wallemarka na ławie, nas nie stać by opierać skład na nim, nie z jego zdrowiem.
Liczba postów: 297
Liczba wątków: 4
Reputacja:
9
W Lechu nie znają definicji wypożyczenia. Jak nie chcesz zawalić sezonu już na początku, a Twoim DNA jest brać zawodników podatnych na kontuzje, to przed Albanią czy tam Islandią musi tu być skrzydło i napad. A żaden z tych klubów się przed nami nie położy i idę o zakład, że to będzie ciężki dwumecz. Wcale nie taki oczywisty w kontekście rozstrzygnięcia.
Liczba postów: 426
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
@Gugus ale jak nas nie stać na zdrowych Wallemarków to musimy ich mieć więcej. Tak jak napisałem, dopiero się uczymy w droższe transfery. Jak widać nie jest to takie proste. Może zaraz dojdziemy do wnosku że lepszy nie szklany kot za 2 mln albo trzech solidnych za 0,5 niż jeden za bańkę. Pomijam efekt pecha bo kontuzja może być też aspektem losowym. Ale u nas to jakaś pandemia. Mam nadzieję że ktoś w Klubie poważnie to analizuje. Ale widzę nasz skład i ten sezon jako mega wyzwanie. Przejsciowy na odpowiedzi na powyższe pytania?