Liczba postów: 781
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Jest jeszcze inna opcja. Mówi Klimczak do Prezesa: nie ma siana na wykup ani na lukratywny kontrakt. Co robimy - pyta Prezes? Puścimy plotę, że nowy trener koniecznie chce Palmę zimą - mówi DS. Myśmy chcieli ale co zrobisz jak nic nie zrobisz.
Liczba postów: 234
Liczba wątków: 1
Reputacja:
20
I co, taka plota, ukazująca cały zarząd jako kompletnych dyletantów, miałaby być marketingowo lepsza niż po prostu nie wykupienie Palmy z braku funduszy?
Wg mnie zrobiła się burza w szklance wody.
Ja w żaden taki zapis nie wierzę, pewnie w kontrakcie jest zapis że Celtic i Lech mogą skrócić wypożyczenie za obopólną zgodą i tyle. Nic innego się nie trzyma kupy z klauzulą o kwocie wykupu w czerwcu 2026. Ani z informacjami że Celtic zgodził się nawet obniżyć tą kwotę.
Liczba postów: 234
Reputacja:
20
kkslech.com właśnie napisał w artykule dot. wieści z klubu że w kontrakcie Palmy nie ma opcji skrócenia wypożyczenia zimą.
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Na kks.lech podają, że nie ma tematu skrócenia wypożyczenia.
Liczba postów: 96
Reputacja:
4
No dobra ale nawet jeśli ta klauzula by była to czasem mając z tyłu głowy wiosenne powroty trzech skrzydłowych to ja takiego Palmę i tak by wypożyczył nawet mając taki podpunkt w umowie. Swoje zrobi i najwyżej odejdzie jeśli będzie taki przymus.
Wolałbym by tacy jakościowi piłkarze co okienko przychodzili z takimi klauzulami niż gorsi na dłużej.
Liczba postów: 494
Reputacja:
19
Ale ktoś o tym pisał czy cały czas dyskutujecie z anonimowym głosem anonimowego informatora pragnącego zachować anonimowość?
Liczba postów: 556
Reputacja:
20
To żeby wrócić do tematu. Media piszą, że Lech interesuje się:
Swetosławem Wucowem - bramkarz z Levskiego Sofia
Marinem Petkovem - ofensywny pomocnik również Levskiego Sofia.
I o ile Petkov to na 95% farmazon, o tyle nie ma co ukrywać, że zakup jakiegoś solidnego bramkarza, przykładowo tego Wucowa, który wygląda dobrze, byłby na pewno bardzo wskazany. Jeśli Lech pretenduje do miana poważnego zespołu, a właściciele czegoś się nauczyli, to taki transfer w zimę byłby idealnym rozwiązaniem.
Na rundę wiosenną Mrozek dostaje presji, żeby się w końcu ogarnął i powalczył o transfer, a Lech zyskuje solidnego zmiennika dla Bartka, który od nowego sezonu 26/27 może wskoczyć na jedynkę jak Bartek odejdzie gdzieś do MLS czy do jakiegoś beniaminka Bundesligi.
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Ja nie wiem czy bramkarz z ligi Bułgarskiej to dla Nas dobry kierunek.