Liczba postów: 61
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Brawo, brawo! Tak zdeterminowanego, ale też wyrachowanego Lecha chce się oglądać. Ile znaczy dobra i pewna gra w obronie. Dobrze, że się ogarnęliśmy w tym aspekcie. Do tego dobre zmiany.
Bardzo martwią te kontuzje Gisliego i Filipa. Oby nic poważnego, chociaż ten rozjazd Islandczyka nie wyglądał dobrze. Dużo zdrowia!
Murawa kryminał, jakieś kurwa pastwisko z krecimi kopcami. Tu powinny posypać się kary za to.
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Oby u Gisliego poszło tylko więzadło poboczne... Mamy dramat w środku, ta kontuzja Jagiełły też nie za dobrze wyglądała, chyba jakieś 1-4-1-4-1 będziemy musieli grać do końca roku. Bardzo dobry mecz Ismaheela, cały czas aktywny, wychodził na pozycje, mam wrażenie, że wręcz za mało był wykorzystywany. Dlaczego Niels go nie wpuścił z Wisło, to ja nie rozumiem.
Cokolwiek by nie mówić o Pablo - haruje jak wół, szkoda, że głowa cały czas gorąca.
MVP chyba jednak Mrozek, choć efektywność Ishaka zasuguje na szacunek.
Obrona w pierwszej połowie elektryczna, w drugiej to wyglądało dużo lepiej.
Liczba postów: 212
Reputacja:
7
Nie, to Uglebjerg dostał za popukanie się w czoło po żółtej
Liczba postów: 234
Liczba wątków: 1
Reputacja:
20
04-12-2025, 00:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2025, 01:06 przez pacal.)
Sporo pozytywów, szczególnie w drugiej połowie zamknęliśmy rywalowi mecz.
Cieszy gra Ismaheela, Rodrigueza, Mrozka (do spółki z Ismaheelem gracz meczu)
Do tego wreszcie (kolejny raz) zażarta walka w obronie, tak jak zapowiedział Frederiksen, co daje znaczącą poprawę gry obronnej.
Brawa dla trenera za dobre i przede wszystkim (wreszcie) robione we właściwym momencie zmiany (Ouma, Pereira).
Ishak dziś z liczbami (bramka i asysta), ale dużo strat piłki, szczególnie zapadła w pamięć ta strata gdy się zbierał jak wóz z węglem do kiwania Jorge Felixa gdy wyprowadzaliśmy groźną kontrę, zamiast rozprowadzić do wybiegającego na świetną pozycję kolegi (chyba Ismaheela?).
Z minusów:
Przede wszystkim szkoda tych kontuzji na klepisku.
Słabizna dziś Ouma.
Na koniec, po 2 lepszych meczach, kolejny pod znakiem drażniącego braku zdecydowania u Skrzypczaka.
W niektórych sytuacjach dobrze sobie radził, i wybijał piłkę przy SFG.
Ale była niezliczona ilość akcji w których stał jak kołek i prowokował sytuacje dla rywala.
Z tego co zapamiętałem:
- dał się przepchnąć w kryciu 1:1 Dalmau na 5m przy wrzutce - na szczęście strzał prosto w Mrozka
- zaspał przy naszym aucie w pobliżu pola karnego i złamał linię spalonego o dobre 15 metrów, stojąc sobie przy linii końcowej. Straciliśmy piłkę i przeciwnik wyszedł na czystą pozycję, zamiast być na spalonym.
- po płaskim dośrodkowaniu pozwolił Dalmau przyjąć tyłem i się obrócić na 5 metrze i oddać strzał
- kilka razy w polu karnym pozwalał rywalowi przyjąć piłkę i odegrać bez większego nacisku
- 2x zostawiał piłkę do której spokojnie by zdążył i zaczynał się cofać, przez co rywal przejmował i zaczynał groźne akcje
- do tego z końcówki zapamiętałem sytuację w rogu pola karnego, gdzie piłka leciała balonem parę sekund, nie było nikogo w odległości 5m, a Skrzypa durnie wybił głową kolejnego balona, prosto do rywala. Obrońca nie może tak grać głową w zupełnie niegroźnej sytuacji.
Strasznie nam elektryzował obronę, szczególnie w pierwszej połowie.
Czy naprawdę nikt z nim nie może porozmawiać, że rola obrońcy nie polega na przyklejeniu się do pleców rywala i nie robieniu nic więcej? I potrenować z nim przewidywanie lotu piłki i szybkość decyzji "mogę/nie mogę zaatakować"?
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Radosc Agnero po golu...Co jest z nim nie tak? Jest aż tak mierny i ma w cholere szczęścia czy jednak coś potrafi. Cieszy s ie z bramki jak dziecko jednocześnie ma wywalone na defensywę momentami. No ciezko go określić.
Cały mecz zagrany bardzo dobrze jak na te warunki. OK rozumiem ze my murawy jak dywan nie mamy ale to co jest w Gliwicach to przesada. Za kontuzje Thordiego a pewnie jest powazna powinien płacic Piast. To jest patologia ze ktoś dopuszcza gre w Pucharze Polski na takim czyms. Palma wypoczął szkoda ze Kapitan nie mial okazji. No nic awans jest lecimy teraz z ligą dalej. A i brawo za zmiany. Ktoś ma zółtko wiec musi zejsc. Ouma musi troche dorosnąć...
P.S. Co ten Pablo ma z głową. Odbierze pilke cieszy sie jakby zdobył mistrzostwo, każda udana akcja to jego radość. Takich potrzeba. Wiadomo potencjału nie pokazał ale zaangażowanie na 6+.
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Pablo miał świetną okazję na gola ale zarył przy strzale a to było jeszcze w pierwszej połowie.
Moim zdaniem to Niels darł pape na Agnero pod koniec meczu aż całą ławka miała ubaw.
Liczba postów: 138
Reputacja:
3
Co do Rodrígueza to mam mieszane uczucia. Zobaczcie jeszcze raz pierwszy kwadrans, to albo strata na swojej połowie i bardzo groźne akcje Piasta, albo stoi jak zagubiony w lesie i nie wie co się obok dzieje. A później jeszcze nogę by sobie złamał w tej sytuacji strzeleckiej, i tu akurat niekoniecznie tylko wina murawy. Mam mieszane odczucia, od pomocnika oczekiwałbym jednak jakiegoś rozegrania czy przytrzymania piłki. Dla mnie na minus jednak.
Na ogromny minus murawa, szkoda że celebryta dopuścił do tego meczu, może by się echem poniosło w końcu, na czym się gra w Gliwicach. Skandal.
Ważne że przepchnęli to w końcu tak jak chcieliśmy, jest w końcu gol z rożnego, może wystarczy trochę pomarudzić i jest efekt. Awans imienia Mrozka.