04-12-2025, 23:48
|
Ocena wątku:
Title: Puchar Polski
Tryb drzewa |
04-12-2025, 23:59
Nie będziemy grali z Rakowem. Nie wierzę w obiektywność losowania.
Kierunek będzie takie, że Raków i my do finału.
Kierunek będzie takie, że Raków i my do finału.
05-12-2025, 00:29
W ogóle to powinna być drabinka. Jak ktoś wygrywa z zespołem rozstawionym to wchodzi na jego ścieżkę. A tak taki 3 ligowiec ciagle może trafiać jakiegoś faworyta. Oczywiście ze to jest atrakcyjne dla kibiców. Ale sportowo nielogiczne.
Ktos wie jak jest w innych krajach?
05-12-2025, 08:38
Widziałbym to tak:
1/4
Avia - Lech
Zawisza - Chojniczanka
Górnik - Raków
GKS - Widzew
1/2
Zawisza - Lech
Górnik - GKS
Narodowy
Lech - Górnik
1/4
Avia - Lech
Zawisza - Chojniczanka
Górnik - Raków
GKS - Widzew
1/2
Zawisza - Lech
Górnik - GKS
Narodowy
Lech - Górnik
05-12-2025, 09:38
(05-12-2025, 00:29)Mosina napisał(a): W ogóle to powinna być drabinka. Jak ktoś wygrywa z zespołem rozstawionym to wchodzi na jego ścieżkę. A tak taki 3 ligowiec ciagle może trafiać jakiegoś faworyta. Oczywiście ze to jest atrakcyjne dla kibiców. Ale sportowo nielogiczne.
Zdecydowanie drabinka byłaby bardzo czytelna i jasna. I nie byłoby kombinowania za kazdym razem przy losowaniu.
05-12-2025, 09:54
(05-12-2025, 00:29)Mosina napisał(a): W ogóle to powinna być drabinka. Jak ktoś wygrywa z zespołem rozstawionym to wchodzi na jego ścieżkę. A tak taki 3 ligowiec ciagle może trafiać jakiegoś faworyta. Oczywiście ze to jest atrakcyjne dla kibiców. Ale sportowo nielogiczne.Jedyny kraj o którym wiem, że jest ustalona drabinka do samego finału to Włochy. Reszta raczej praktykuje gorszą metodą (czyt. taką jak nasza).
05-12-2025, 11:29
Tak patrzę na skład Zawiszy. Jednego chłopaka kojarzę z Warty (ich kapitan grał z 10 lat temu tam) reszta anonimowi. Ale jak walczą jak biegają jak się starają. Bramki piękne. Jeszcze jedno z rzutu rożnego mogli załadować. No i twarz tego całego Rodado z ,,najlepszego klubu w Polsce" bezcenna. Szkoda że czerwonej nie wyłapał bo się należała.
05-12-2025, 12:01
(04-12-2025, 21:14)Marcin1984 napisał(a): Po odpadnięciu Jagielloni z pucharu dla mnie kandydat numer jeden do zdobycia mistrzostwa Polski.
Na wiosnę można maksymalnie rozegrać 3 mecze w Pucharze Polski. Równie dobrze możemy odpaść w 1/4 finału, nie awansować do fazy pucharowej LKE, gdzie Jaga może zagrać parę meczów więcej od nas. Dużo większe znaczenie będzie miało, jak my i oni zakończymy obecną rundę, zarówno w lidze jak i w LKE, co będzie też miało przełożenie na liczbę meczów na wiosnę oraz cykl przygotowań, biorąc pod uwagę, kiedy będą baraże. Puchar Polski ma tutaj marginalne znaczenie.
05-12-2025, 12:47
Wystarczy dobre losowanie....i w zasadzie finał był by na wyciągnięcie ręki...tu nie ma nic znaczenia "wystarczy" się zmobilizować dwa razy...dziwne że kluby z ekstraklasy po macoszemu traktują PP.
05-12-2025, 12:51
nie traktują - tylko a) trafiają na siebie więc się eliminują b) jest zwyczaj rotowania / dawania szansy zmiennikom - więc kiedy jak nie tutaj. co powoduje że siła rzeczy się osłabiają c) mam wrażenie że coraz więcej ekip CHCE tego pucharu ale na koniec to trzeba ten finał wygrać i to są trochę inne mecze niż w lidze. więc patrząc na pkt b - jak masz na głowie jeszszcze LK, to nie jest takie proste i musisz mieć naprawdę szeroką kadrę
Browsing: 2 gości