07-12-2025, 19:52
|
Ocena wątku:
Title: Cracovia Kraków - Lech Ponań, 7.12.2025 14:45
Tryb drzewa |
07-12-2025, 19:59
Po ostatnim meczu pisałem że Rodriqez to boiskowy wariat i dzisiaj to pokazał.Mózgu na boisku nie używa,każdy faul chce wznowić jak najszybciej i dzisiaj ładnie to Cracovia wykorzystała.Czekam aż zaczną go prowokować i jak mu się czajnik zagotuje to będzie ciekawie
07-12-2025, 20:00
@Mosina
Są więc dwie opcje. Rodriguez faulowal w ten sposób albo po gwizdku, albo bez gwizdka. Obydwie opcję to niesportowe zachowanie na minimum żółtą kartkę, biorąc pod uwagę sposób kopnięcia i to, gdzie była piłka.
Zgodzisz się z tym?
Są więc dwie opcje. Rodriguez faulowal w ten sposób albo po gwizdku, albo bez gwizdka. Obydwie opcję to niesportowe zachowanie na minimum żółtą kartkę, biorąc pod uwagę sposób kopnięcia i to, gdzie była piłka.
Zgodzisz się z tym?
07-12-2025, 20:07
Ale ja sie zgadzam. Ze żółta w obu. Chodzi mi tylko o to ze gdyby był gwizdek szybciej to nie byłoby faulu i kartki. Zgadzasz się z tym? Wiec w tym sensie ma to znaczenie. A Sylwestrzak wiemy ze ma dziwne reakcje i królem refleksu nie jest.
07-12-2025, 20:17
Oczywiście, gdyby Sylwestrzak gwizdnął od razu, to (być może) Pablo by sie nie zagotował.
Ale miał prawo poczekać i zobaczyć co będzie, bo Pablo sie poderwał
To nie Sylwestrzaka wina ze sie zagotowal, i żółta jak najbardziej zasłużona.
Bez względu na to czy przed czy po gwizdku, takie kopnięcie rywala w złości zasługiwało na żółtą.
Ja to bym chciał się dowiedzieć za co Ouma dostał kartkę a Cracovią groźny rzut wolny tuż sprzed pola karnego.
Bo w TV to wyglądało na zwykła walkę o piłkę, i Klicha kładącego sie na murawę.
Który to Klich już próbował raz wymusić karnego.
Ale miał prawo poczekać i zobaczyć co będzie, bo Pablo sie poderwał
To nie Sylwestrzaka wina ze sie zagotowal, i żółta jak najbardziej zasłużona.
Bez względu na to czy przed czy po gwizdku, takie kopnięcie rywala w złości zasługiwało na żółtą.
Ja to bym chciał się dowiedzieć za co Ouma dostał kartkę a Cracovią groźny rzut wolny tuż sprzed pola karnego.
Bo w TV to wyglądało na zwykła walkę o piłkę, i Klicha kładącego sie na murawę.
Który to Klich już próbował raz wymusić karnego.
07-12-2025, 20:23
U Klicha naliczyłem z trzy takie padolina w tym te próbę wymuszenia karnego
07-12-2025, 20:33
@Mosina
W przypadku Rodrigueza absolutnie nie jestem w stanie stwierdzić, że gdyby Sylwestrzak od razu gwizdnął, to by się nie zagotował. Pisałem o tym kilka postów wyżej, gdy przywołałem wcześniejsze mecze. On startuje do gości po praktycznie każdym swoim upadku. A przewraca się nadwyraz często.
Tak jak napisał @pacal. To nie wina Sylwestrzaka, który w tej sytuacji postąpił słusznie, że wstrzymał się z gwizdkiem. Zadaniem piłkarza jest, żeby trzymać nerwy na wodzy. Sędzia nie ma obowiązku podporządkowywać płynności gry i pojedynczych decyzji pod niedoskonałości dekla konkretnego piłkarza.
W przypadku Rodrigueza absolutnie nie jestem w stanie stwierdzić, że gdyby Sylwestrzak od razu gwizdnął, to by się nie zagotował. Pisałem o tym kilka postów wyżej, gdy przywołałem wcześniejsze mecze. On startuje do gości po praktycznie każdym swoim upadku. A przewraca się nadwyraz często.
Tak jak napisał @pacal. To nie wina Sylwestrzaka, który w tej sytuacji postąpił słusznie, że wstrzymał się z gwizdkiem. Zadaniem piłkarza jest, żeby trzymać nerwy na wodzy. Sędzia nie ma obowiązku podporządkowywać płynności gry i pojedynczych decyzji pod niedoskonałości dekla konkretnego piłkarza.
07-12-2025, 20:37
Za dużo u nas takich sytuacji. Ale fakt Pablo wymaga leczenia
07-12-2025, 20:41
07-12-2025, 21:11
Straciliśmy już z 5pkt przez te czerwone kartki. A tak jak już pisałem wcześniej dla Pablo należy się wychowawczy ojcowski liść od papy Ishaka. On był zagrzany już przy pierwszej żółtej wchodzi w gościa wślizgiem od tyłu na wyprostowanych nogach już tam się zastanawiałem nad czerwoną dla niego, druga sprawa po jakiego wała on się kiwa sam na 2 rywali na 17 metrze przed własną bramka? Mógł spokojnie wycofać do Mońki ten by walnął piłkę do przodu i nie byłoby całej sytuacji, która zaszła. Co do drugiej żółtej to nie ma żadnych wątpliwości, była prawidłowa i nie wiem jak ktoś może w ogóle to podważać.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Browsing: 1 gości