Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - 1. FSV Mainz 05, 11.12.2025 21.00 LKE
Tryb drzewa
Czas zacząć myśleć o czwartkowym pojedynku. Ostatnio gra Lecha napawa optymizmem, szczególnie blok defensywny. Gorzej już obsadą środka pola. Ktoś się orientuje co z Jagiełło? Jest szansa na chociaż 45min?

Odpowiedz
bardzo ważny mecz - już bez wizji że w niedzielę liga - wszystkie ręce na pokład
super by było jechać do Ołomuńca z 9 pkt i wygrać z bundesligą. w sumie to dawno z nimi nie graliśmy - ja w ogóle nie mogę sobie przypomnieć.
Mainz ostatnie miejsce z tabeli, 6 pkt. Świeżo po zmianie trenera dla którego to będzie debiut. Nie wiem czy dobrze bo będzie się chciał wykazać a nie "olać" rozgrywki. Zresztą trudno powiedzieć. Może będzie coś tam sprawdzał przed ligą i niekoniecznie to może być dla nich efektywne.

co do środka pola - Ouma lub Rodriguez, tylko trzeba im dać jakieś dobre środki uspokajające

Odpowiedz
Po ostatniej porażce w lidze wziął ich trener Urs Fischer, który za czasów potyczek z Bazyleą ograł nas czterokrotnie. Gościu na zdjęciach, na których jest ścięty na jeża, wygląda jak szwajcarski Papszun. Smile
Z Duisburgiem graliśmy o punkty dekady temu.

Odpowiedz
(09-12-2025, 12:46)Mosina napisał(a): bardzo ważny mecz - już bez wizji że w niedzielę liga - wszystkie ręce na pokład
super by było jechać do Ołomuńca z 9 pkt i wygrać z bundesligą. w sumie to dawno z nimi nie graliśmy - ja w ogóle nie mogę sobie przypomnieć.
Mainz ostatnie miejsce z tabeli, 6 pkt. Świeżo po zmianie trenera dla którego to będzie debiut. Nie wiem czy dobrze bo będzie się chciał wykazać a nie "olać" rozgrywki. Zresztą trudno powiedzieć. Może będzie coś tam sprawdzał przed ligą i niekoniecznie to może być dla nich efektywne.

co do środka pola - Ouma lub Rodriguez, tylko trzeba im dać jakieś dobre środki uspokajające

Sam jestem ciekawy bo kolejny mecz ligowy po czwartkowym spotkaniu grają w Monachium z Bayernem. I pytanie czy skupią się na spotkaniu z nami bo raz, że kasa, dwa mają realną szansę na pierwszą ósemkę a trzy to raczej wkalkulowali sobie wpierdol od Bayernu.

Odpowiedz
Dla klubu z Bundesligi bejmy z Ligi Konferencji mają jakieś znaczenie? Dla Niemca to są raczej drobniaki.

Odpowiedz
Dla takiego Mainz może mają. Tego nie wiem. Sami piłkarze mogą chcieć się pokazać by spierdolić z tej tonącej tratwy.

Odpowiedz
Po ich wynikach w LKE można stwierdzić, że sytuacja w lidze kompletnie nie ma znaczenia, no niestety pech chciał, że akurat teraz zmienili trenera, nowe rozdanie, każdy chce się pokazać. Trzeba szybko strzelić im gola, jednocześnie nie pozwolić aby to oni prowadzili w meczu. Nie ma szans aby odpuścili kosztem meczu z Bayernem.

Odpowiedz
Mam nadzieję, że pierwszego gola strzelą jednak ultrasi wymowną, mocną i celną oprawą. Dwa siedem dwanaście jeden dziewięć osiemnaście - w godzinach wieczornych pierwsze strzały, huk nad miastem...

Odpowiedz
(09-12-2025, 11:15)rojber napisał(a): Czas zacząć myśleć o czwartkowym pojedynku. Ostatnio gra Lecha napawa optymizmem, szczególnie blok defensywny. Gorzej już obsadą środka pola. Ktoś się orientuje co z Jagiełło? Jest szansa na chociaż 45min?

W wywiadzie tuż przed meczem w c+ mówił MF, że Jagiełło będzie na czwartek, a teraz jest w domu i odpoczywa.

Mainz ostatnie miejsce w tabeli w Bundeslidze, w konferencji  mają już zapewnione top 24.
Nowa miotła może nie dać rady bo ich wyniki nie wynikają z konfliktu. Po prostu są słabi.

Odpowiedz
Nie szalałbym tak z optymizmem i z oceną ich słabego sezonu w Bundeslidze. Jest tam kilku grajków, którzy są jakościowo wysoko w rankingach ligi. Pytanie, czy nowy trener już to zdąży poukładać. Nawet jeśli nie, to indywidualnie np w środku pola będziemy mieli duży problem

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości