Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Ale kto się jeszcze bulwersuje? To raczej normalne że zawodnik ofensywny jest wart więcej niż obrońca. Do tego 17 lat i już z liczbami i regularnymi wystepami w lidze i Pucharach.
Możliwe że te 12 jest przesadzone jako kwota, ale ogólnie taka jest relacja.
Ziółkowski do Romy poszedł za 6. Dwa razy mniej bo to obrońca

PS ja używam sofascore i tam jest 8.2

Odpowiedz
A to on pracował u Nas? Nic nie zrobił beznadziejny typ.

Odpowiedz
Nie rozumiem tego tematu na forum kwot podawanych na TM. Przywoływałem tutaj wielokrotnie przypadek Chieliniego, który w dniu finału ME w 2021, gdzie był podstawowym zawodnikiem ekipy Włoch, był wyceniany na 1 mln EUR. To powinno zakończyć temat. Kto miał zrozumieć, to zrozumiał.

Odpowiedz
Ciekawostka. Tak jak pisałem poniżej 10 był Kozubala nie sprzedał.

Odpowiedz
Jesteś mistrzem kończenia tematu Wink
Ciekawe jaka jest % sprawdzalnosc tych kwot vs realny transfer. Musimy pamiętać że to są algorytmy a one się mylą. I to bardzo ale w jakimś stopniu oddają. Tylko trzeba czytac to ze zrozumieniem.
No i duże, największe znaczenie na końcu ma czy ktoś chce tyle dać. Jaka nawet jest relacja popytu do podaży na daną pozycje. Że już o nie wspomnę jak w cenie jest zawodnik który trafia do siatki Wink niekoniecznie napastnik. I takim jest 17 Jagi a nie nasz Antek.
10? Skąd Ty się urwałeś. Juz pomijam ze ma lepszy okres od niedawna po długim kryzysie, gdzie w tamtym czasie gdybyś o tym decydował to byś go wyje.... A teraz 10? Z jedną asysta w lidze i 1bramka w LK?

Odpowiedz
Antek ma 1 gola i 2 asysty.

Odpowiedz
A to przepraszam. To wołać min 20 baniek Wink

Odpowiedz
To ile byś za niego wołał? Od razu wyceń też Gurgula po milionie i nara co?

Odpowiedz
Wołał? To zależy dla kogo ten wywiad. 
Ale bez kozery bym wołał 15 za Antka i 12 za Gurgula Wink

Odpowiedz
Panowie, tak systematyzując. Wpływ na cenę danego zawodnika ma wiele czynników, ale w naszych realiach, gdy przychodzą kluby z zachodu do nas na zakupy, to najwięcej płacą za potencjał. Dlatego po 10 baniek kosztował Muci, Moder, Kamiński czy Kozłowski. Obecnie, zdecydowanie największy potencjał ma Pietuszewski i życzę Jadze, żeby go sprzedała za te minimum 12 baniek. Ostatnio porównywałem sobie początek kariery jego i Kamińskiego i (niedużo), ale jednak jest na korzyść Oskara. Dokładająca naturalnie inflację, to możliwe, że ta dycha pęknie. Na minus pewnie idą kariery tych wszystkich zawodników, którzy wyszli z naszej ligi, bo delikatnie mówiąc, dupy nie urywali. Wink

Antek Kozubal to fajny piłkarz, poukładany, z potencjał, ale tak realnie patrząc, ja bym nie powiedział, że sufit ma gdzieś bardzo wysoko. Będę się cieszył jak zrobi karierę na miarę Linettego. I pewnie cena za niego zakręci się wokół 5 mln euro, szczególnie, że nie jest młodzieniaszkiem. To już przypuszczam, że droższy może być Gurgul. Młodszy dwa lata, a z podobną liczbą występów i gier w młodzieżówkach, silniejszy fizycznie i bardziej wybiegany, z dobrymi warunkami fizycznymi, a dodatkowo na newralgicznej pozycji lewego obrońcy/pół lewego stopera. Plus, w którymś programie mówili, że dzięki taktyce Lecha dosyć wysoko jest w statystykach zawodników w jego wieku w Europie jeśli chodzi o "podania ofensywne" (czy jakoś tak to się nazywało Wink). No i ostatecznie najdroższy to może być Mońka, ale on niech na stałe wywalczy miejsce w składzie i tak szybko niech nie odchodzi. Big Grin 

I obym się mylił, ale za takich piłkarzy jak Kozubal aż tyle się nie płaci w mojej ocenie. Zresztą widać było jak np. na tle Szwajcarów wyglądał kiepsko fizycznie. A też nie nadrabia tego jakąś gigantyczną kreatywnością czy strzałami z dystansu. Niemniej, jak na nasze warunki, to piłkarz kozak i oby mu się wiodło jak najlepiej. 

A co do Palmy. Gość ma zaraz 26 lat, jednak negatywnie zweryfikowany w Celticu i Olympiakosie. W kadrze też średnio, na mundial swojej reprezentacji nie wprowadził. Na warunki ekstraklasy kot, ale jak go wykupią, to niech pogra u nas w przyszłym sezonie, wprowadzi nas znowu do pucharów i potem, jak będzie wymiatał, to może uda nam się odzyskać część kasy którą zapłaciliśmy. Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości