Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Za potencjal co nie znaczy wiek. Chyba wymieniles wszystkie transfery tego typu w granicach 10 mln. Nie widze w tym gronie na dziś żadnego naszego piłkarza i zadne chciejstwo tego nie zmieni.
Do tego dochodzi co chce piłkarz, ile ma kontraktu, itd. Niedawno za Souse który nam zrobił mistrza nie było jakoś chętnych za 4-5. 
Tak więc znając ograniczenia ich obu, włączając (nie)stabilność formy, pozycje, brak liczb, to jak razem będzie 6 to będzie Maks.

Odpowiedz
Czyli siano na poziomie takiego Zagłębia pytanie gdzie zrobiliśmy błąd, że wylądowaliśmy w tym miejscu w którym obecnie jesteśmy. Kiedyś płacona także za renomę akademii za piłkarza i jego grę umiejętności potencjał. A teraz Antek najlepszy z naszych ma iść za 5 mln. Śmieszna kwota. To taki Lisman albo Mońka to pewnie nawet miliona by nie kosztowali.

Odpowiedz
A tego nie wiem. Nie mam danych. Ale nie wydaje mi się.

Pieńko kosztował 1,5 mln.

No tak to nie działa. Że "najlepszy" z naszych (od kilku meczów) ma kosztowac co, dyche? Podaj jakiś argument poza chciejstwem. Nie wiem - podobny transfer z Polski, wiek, pozycja, etc. 

I chyba ważniejsza jest gra w Pucharach a nie nazwa akademi

Odpowiedz
Ale renoma akademii też według mnie ma znaczenie. Jakby nie patrzeć to z naszej akademii wychodziło najwięcej transferów. Z Legii na wylocie jest Śledź twórca naszej legendy może warto było by się przeprosić. W Legii zrobił niezłą robotę.

Ale Kozubal to nasz diament od ilu dwóch sezonów? I wychodzi na to, że musielibyśmy go sprzedać po udanej rundzie bo tylko wtedy ktoś zapłacił by nam za potencjał.

Odpowiedz
Zdradzę wam sekret. Jak nikt nie chce dać dużych pieniędzy za takiego Monke czy Gurgula to nie trzeba ich sprzedawać i niech sobie grają ku chwale Lecha i akademii. Pod warunkiem, że nadal będą się rozwijać.

Odpowiedz
Fajne by to było, tylko ktoś tam kiedyś ze złym założeniem założył akademię. Odkąd istnieje jest gadka, że szkolimy by sprzedawać, a nie by dawać piłkarzy dla Lecha.
Też mi się marzy wychowywanie młodych, którzy przez lata stanowić będą o sile Kolejorza. Ale skoro system jest taki - i każdy o tym wie - że szkolimy dla zachodnich klubów, to cóż. Tak tych młodych chłopaków zaprogramowaliśmy, a i sami oni często mają pstro w głowach i wszystko co na zachód od Odry jest lepsze. Takie wychowujemy pokolenia: w poczuciu niższości wobec Zachodu na każdym polu.
Wychodzi na to, że - jak to się szumnie mawia - niekoniecznie mają Lecha w sercu, skoro taki Mrozek już pół roku temu mówił w jakimś wywiadzie, że po sezonie planuje odejść z klubu. Nie kochają Lecha, tylko traktują go jako najlepszą w Polsce trampolinę do kariery w lepszych piłkarsko ligach Europy.

Odpowiedz
Tylko, że zaraz o ile nie już nie jest to najlepsza trampolina. I jest to ostatni dzwonek aby powrócić na nr 1 w Polsce.

Odpowiedz
Mrozek Mrozkiem ale Skrzypa chce grać dla Kolejorza i ze łzami w oczach odchodził do Jagi.

Odpowiedz
Bednarek też myślę że chciał

Odpowiedz
Myślę dokładnie tak, jak napisał Kefas.

Antek nie pójdzie za bardo duże siano, ponieważ jest "upośledzony" ofensywnie i fizycznie, jak na warunki dużego europejskiego grania i biorąc pod uwagę pozycję na boisku

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 34 gości