Liczba postów: 556
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Nie no, z Palmą spokojnie. Rząsa nie powiedział nic nowego. A sytuacja w mojej ocenie jest bardzo prosta. To jest biznes, dla Lecha 4 bańki to duża suma. I każdy rozsądnie działający człowiek jak ma wydać taką kwotę to (jak jest możliwość) stara się tę kwotę zbić. I Lech to robi. Puszczanie w mediach informacji, że dużo musi się wydarzyć, żeby go kupić. Że dla nas to ogromna kwota. Że Palma ma słabszą formę, a przeciez przyjdą inni zawodnicy, itp. Wywierają presje na Celticu pod ewentualne negocjacje. I tyle. Dobrze, że to robią. Byliby idiotami, żeby nie próbować zejść z ceny. A jak widać nie są. Czy to się uda? Nie wiadomo, zostało pół roku. Też Celtic wcale nie musi się palić, żeby Palmę brać z powrotem, jak widać po ostatnich meczach, jest jednak normalnym piłkarzem miewającym lepsza i gorsze dni. Z taką grą nie ma czego w Szkocji szukać. I powiem więcej, jak tak dalej będzie grał to i Lech nie wyłoży za niego takiej kasy. Ale jak się poprawi, a szczególnie jak znowu będzie wymiataczem, to Lech położy tę sumę (jestem pewien, co zresztą wprost było mówione) jeśli będzie:
- sukces w Polsce (co najmniej miejsce pucharowe w lidze lub PP) - płaska tabela, może być różnie, ale każdy się zgodzi, że miejsce poza top 3 lub brak PP to byłby dramat;
- sprzedaż wychowanków - z taką grą za w miarę spoko pieniądze pójdzie i Kozubal i Gurgul i Mrozek;
- sukces w Europie (co najmniej 1/8) - z takim losowaniem do ogarnięcia.
Liczba postów: 795
Reputacja:
34
Nie wiem, jak można w ogóle wyciągać jakieś głębsze wnioski na podstawie wypowiedzi Rząsy ws Palmy.
Osobną sprawą jest to, że forum oczekuje jego kupna bez względu na wszystko. Ja chętnie zobaczę, jak będzie wyglądał na wiosnę, bo obecnie, od ok. 7-8 meczów, to nie jest nawet obniżka formy, tylko zjazd totalny.....
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Forum nie oczekuje jego kupna bez względu na wszystko. Obniźka formy wiąże się też z rzucaniem Louisa na pozycjach, najwyraźniej mu to nie służy. I widać po nim deficyt energetyczny.
Reputacja:
34
19-12-2025, 15:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2025, 15:44 przez Icek.)
Może nie całe forum oczekuje kupna bez względu na wszystko, ale pojawiają się tutaj głosy, że trzeba kupować bezwzględnie i szukać kasy w najgłębszych kieszeniach. I mam tutaj na myśli uruchomienie kwoty wykupu zapisanej w wypożyczeniu.
@Mosina
Każda z Twoich wersji jest prawdopodobna. Brakuje jednak opcji, że "ten typ tak ma", czyli jest bardzo chimeryczny i po dobrym wejściu zalicza zjazd. A jak jest naprawdę, to się przekonamy wiosną. Stąd mój post o tym, że z oceną tego, ile bym za niego dał, poczekam do wiosny. Dla mnie to jest lepsza opcja, niż ryzykowanie już teraz 3 baniek, gdyby się miało okazać, że będzie kicha, żeby po ewentualnej eksplozji formy na wiosnę nie musieć dawać umówionych 4 baniek. Ta +- bańka różnicy zwróci się przecież premiami z LKE i MP. :-), a nie ma żadnego ryzyka, że nas ktoś przelicytuje i Palmę podkupi. Finansowo wyjdziemy +- tak samo, a może nawet lepiej, niż w przypadku wydania teraz tych 3 baniek, a będzie dużo większe prawdopodobieństwo, że któraś z Twoich opcji a-d) była trafiona. No i te dywagacje prowadzimy przy założeniu, że Celtic teraz puściłby go za 3 bańki.
Zdecydowanie jestem za rozwiązaniem przyjętym przez klub.
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Zgadzam się. Nie ma pośpiechu, do końca sezonu jest nasz.
Reputacja:
34
19-12-2025, 16:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2025, 16:11 przez Icek.)
Nie chodzi o to, że do końca sezonu jest nasz, tylko o to, że po sezonie też jest nasz, jeśli MY tak zdecydujemy.