Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(19-12-2025, 12:18)Skorpion napisał(a): I jak ma się to zejścia z ceny która jest ustalona?

pamiętajmy że to wszystko to jest jakaś tam "gra negocjacyjna". Agent / klub też słucha co się u nas dzieje, więc nie bierzmy wszystkiego dosłownie. Jak chcesz coś stargować to nie ogłaszasz dziennikarzom "weźmiemy choćby nie wiem co", tylko że "chcemy ale trochę za drogo". Jak dwie strony chcą się dogadać - to taki komunikat pomaga.

Ogólnie dobry przekaz, bramkarz musi być żeby się nie dać zaskoczyć za pół roku, albo w przypadku kontuzji Mrozka.
Martwi mnie tylko niepewność powrotów w naszym klubie po kontuzjach. Trochę nie wyobrażam sobie ciągnięcia tego w ten sposób jak przez ostatnią rundę, bo to jest proszenie się o mega problemy

Odpowiedz
Nie no, z Palmą spokojnie. Rząsa nie powiedział nic nowego. A sytuacja w mojej ocenie jest bardzo prosta. To jest biznes, dla Lecha 4 bańki to duża suma. I każdy rozsądnie działający człowiek jak ma wydać taką kwotę to (jak jest możliwość) stara się tę kwotę zbić. I Lech to robi. Puszczanie w mediach informacji, że dużo musi się wydarzyć, żeby go kupić. Że dla nas to ogromna kwota. Że Palma ma słabszą formę, a przeciez przyjdą inni zawodnicy, itp. Wywierają presje na Celticu pod ewentualne negocjacje. I tyle. Dobrze, że to robią. Byliby idiotami, żeby nie próbować zejść z ceny. A jak widać nie są. Czy to się uda? Nie wiadomo, zostało pół roku. Też Celtic wcale nie musi się palić, żeby Palmę brać z powrotem, jak widać po ostatnich meczach, jest jednak normalnym piłkarzem miewającym lepsza i gorsze dni. Z taką grą nie ma czego w Szkocji szukać. I powiem więcej, jak tak dalej będzie grał to i Lech nie wyłoży za niego takiej kasy. Ale jak się poprawi, a szczególnie jak znowu będzie wymiataczem, to Lech położy tę sumę (jestem pewien, co zresztą wprost było mówione) jeśli będzie:
- sukces w Polsce (co najmniej miejsce pucharowe w lidze lub PP) - płaska tabela, może być różnie, ale każdy się zgodzi, że miejsce poza top 3 lub brak PP to byłby dramat;
- sprzedaż wychowanków - z taką grą za w miarę spoko pieniądze pójdzie i Kozubal i Gurgul i Mrozek;
- sukces w Europie (co najmniej 1/8) - z takim losowaniem do ogarnięcia.

Odpowiedz
Nie wiem, jak można w ogóle wyciągać jakieś głębsze wnioski na podstawie wypowiedzi Rząsy ws Palmy.

Osobną sprawą jest to, że forum oczekuje jego kupna bez względu na wszystko. Ja chętnie zobaczę, jak będzie wyglądał na wiosnę, bo obecnie, od ok. 7-8 meczów, to nie jest nawet obniżka formy, tylko zjazd totalny.....

Odpowiedz
(19-12-2025, 12:58)Kefas9494 napisał(a): Nie no, z Palmą spokojnie. Rząsa nie powiedział nic nowego. A sytuacja w mojej ocenie jest bardzo prosta. To jest biznes, dla Lecha 4 bańki to duża suma. I każdy rozsądnie działający człowiek jak ma wydać taką kwotę to (jak jest możliwość) stara się tę kwotę zbić. I Lech to robi. Puszczanie w mediach informacji, że dużo musi się wydarzyć, żeby go kupić. Że dla nas to ogromna kwota. Że Palma ma słabszą formę, a przeciez przyjdą inni zawodnicy, itp. Wywierają presje na Celticu pod ewentualne negocjacje. I tyle. Dobrze, że to robią. Byliby idiotami, żeby nie próbować zejść z ceny. A jak widać nie są. Czy to się uda? Nie wiadomo, zostało pół roku. Też Celtic wcale nie musi się palić, żeby Palmę brać z powrotem, jak widać po ostatnich meczach, jest jednak normalnym piłkarzem miewającym lepsza i gorsze dni. Z taką grą nie ma czego w Szkocji szukać. I powiem więcej, jak tak dalej będzie grał to i Lech nie wyłoży za niego takiej kasy. Ale jak się poprawi, a szczególnie jak znowu będzie wymiataczem, to Lech położy tę sumę (jestem pewien, co zresztą wprost było mówione) jeśli będzie:
- sukces w Polsce (co najmniej miejsce pucharowe w lidze lub PP) - płaska tabela, może być różnie, ale każdy się zgodzi, że miejsce poza top 3  lub brak PP to byłby dramat;
- sprzedaż wychowanków - z taką grą za w miarę spoko pieniądze pójdzie i Kozubal i Gurgul i Mrozek;
- sukces w Europie (co najmniej 1/8) - z takim losowaniem do ogarnięcia.

no dokładnie. chociaż...jeśli miałby wyłożyć, to może lepiej teraz umówić się że Palma gra tak se - ale za 3 go ostatecznie weźmiemy - nasze ryzyko. niż za pół roku po wygraniu LK i zdobyciu MP po jego bramkach Smile

Odpowiedz
Forum nie oczekuje jego kupna bez względu na wszystko. Obniźka formy wiąże się też z rzucaniem Louisa na pozycjach, najwyraźniej mu to nie służy. I widać po nim deficyt energetyczny.

Odpowiedz
Forum nie oczekuje - forum myśli.

Myślę sobie że Palma ma zjazd i że to musiało się wydarzyć, i o niczym innym to nie świadczy oprócz tego że a) może nie mieć wydolności na premier league Smile b) nie wiemy jak (nie)przepracował okresu przygotowawczego c) może jednak Niels umie w te klocki - jak przerobi z nim zimę będzie grał na dobrym poziomie całą rundę d) że umie grać w piłkę na kosmicznym poziomie to już wiemy, wolę w tę stronę się martwić, niż zgadywać czy jeden z drugim naprawdę nie umie kopnąć prosto piłki od pół roku.
reasumując - my potrzebujemy na każdej pozycji gwiazdy + 1-2-3 zmienników jak gwiazda jest bez formy lub ma kontuzję, i do rotacji. i wszystko na ten temat. Palma na lewą stronę plus Hakans plus Lisman (od biedy) Smile

Odpowiedz
(19-12-2025, 11:54)Skorpion napisał(a): Czyli dziękujemy Palma. Mają ustaloną na sztywno cenę za niego której nie zapłacą bo nie i nara.

Już to pisałem, napiszę jeszcze raz, prościej: chcesz kupić jakiś samochód, nie śmierdzisz forsą - choć niby cię stać, wolałbyś żeby ci zostało na pralkę i lodówkę  - biegasz i krzyczysz: "Rany! Ale fajny samochód"? Czy kręcisz nosem na cenę: "Nie, no tyle to nie"?

Odpowiedz
Może nie całe forum oczekuje kupna bez względu na wszystko, ale pojawiają się tutaj głosy, że trzeba kupować bezwzględnie i szukać kasy w najgłębszych kieszeniach. I mam tutaj na myśli uruchomienie kwoty wykupu zapisanej w wypożyczeniu.

@Mosina
Każda z Twoich wersji jest prawdopodobna. Brakuje jednak opcji, że "ten typ tak ma", czyli jest bardzo chimeryczny i  po dobrym wejściu zalicza zjazd. A jak jest naprawdę, to się przekonamy wiosną. Stąd mój post o tym, że z oceną tego, ile bym za niego dał, poczekam do wiosny. Dla mnie to jest lepsza opcja, niż ryzykowanie już teraz 3 baniek, gdyby się miało okazać, że będzie kicha, żeby po ewentualnej eksplozji formy na wiosnę nie musieć dawać umówionych 4 baniek. Ta +- bańka różnicy zwróci się przecież premiami z LKE i MP. :-), a nie ma żadnego ryzyka, że nas ktoś przelicytuje i Palmę podkupi. Finansowo wyjdziemy +- tak samo, a może nawet lepiej, niż w przypadku wydania teraz tych 3 baniek, a będzie dużo większe prawdopodobieństwo, że któraś z Twoich opcji a-d) była trafiona. No i te dywagacje prowadzimy przy założeniu, że Celtic teraz puściłby go za 3 bańki. 

Zdecydowanie jestem za rozwiązaniem przyjętym przez klub.

Odpowiedz
Zgadzam się. Nie ma pośpiechu, do końca sezonu jest nasz.

Odpowiedz
Nie chodzi o to, że do końca sezonu jest nasz, tylko o to, że po sezonie też jest nasz, jeśli MY tak zdecydujemy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości