Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Również popieram, obecne rozwiązanie jest logiczne i nie ma co się spieszyć.
Poza tym w tle jest dyskusja, co zrobić z Alim. I też jest to logiczne. Moim zdaniem będzie wybór - albo jeden, albo drugi. Pamiętać należy, że kiedyś wróci Walemark. I tak sobie myślę, że przy nim też jest znak zapytania, czy ten szybki "tańszy" wykup był na pewno okazją.
Osobiście, gdybym miał decydować, to postawiłbym na obecność w drużynie Palmy - i naturalnie Walemarka, ze względu na kontrakt. Czy Ali się w tej układance, głownie finansowej, mieści - to inna sprawa, moim zdaniem nie bardzo.

Odpowiedz
(19-12-2025, 15:10)uncoolben napisał(a): Już to pisałem, napiszę jeszcze raz, prościej: chcesz kupić jakiś samochód, nie śmierdzisz forsą - choć niby cię stać, wolałbyś żeby ci zostało na pralkę i lodówkę  - biegasz i krzyczysz: "Rany! Ale fajny samochód"? Czy kręcisz nosem na cenę: "Nie, no tyle to nie"?

A ja Ci odpowiadam, że jak masz kupić BMW na promocji i ustalasz z kimś, że zapłacisz za nie tyle i tyle to po ten nie chodzisz i nie dziadujesz. Cena jest znana.
Oczywiście abstrahując od względów sportowych Palmy.

Odpowiedz
Wg słów Rutkowskiego przytaczanych w Głosie - była możliwość skrócenia wypożyczeina Oumy z naszej inicjatywy nie skorzystano z niej, i nie ma już takiej możliwości, termin minął.

Co do Palmy - jeżeli szum medialny z ostatnich tygodni pt. "Nie taki Palma dobry, jak go malują" był indukowany celowo przez sztab, mogło/może to mieć związek z próbą wczesniejszego wykupu, tu i teraz, za niższą cenę - czyli powtórzenie manewru z Walemarkiem, i o testowaniu takiego scenariusze, jak wydaje mi się, ktoś z zarządu - może nawet Rząsa - wspominał w jakimś wywiadzie, i to już dość dawno temu.

Odpowiedz
Lech nie ma z Celtickiem uzgodnionej ceny zakupu Palmy po sezonie. Nie ustalił, że po sezonie zapłaci tyle i tyle. Ma opcję wykupu, a to dwie całkowicie różne kategorie. Jak tego nie zrozumiesz, to dalej będziesz brnął.

Odpowiedz
A mi chodzi o to, że do końca sezonu jest nasz i nie ma pośpiechu.

Odpowiedz
W sumie racja. Całkiem logiczne. Też uważam, że powinniśmy czekać np. z rozmowami nt przedłużania kontraktów do ostatnich tygodni ich obowiązywania.

Odpowiedz
(19-12-2025, 16:42)Skorpion napisał(a):
(19-12-2025, 15:10)uncoolben napisał(a): Już to pisałem, napiszę jeszcze raz, prościej: chcesz kupić jakiś samochód, nie śmierdzisz forsą - choć niby cię stać, wolałbyś żeby ci zostało na pralkę i lodówkę  - biegasz i krzyczysz: "Rany! Ale fajny samochód"? Czy kręcisz nosem na cenę: "Nie, no tyle to nie"?

A ja Ci odpowiadam, że jak masz kupić BMW na promocji i ustalasz z kimś, że zapłacisz za nie tyle i tyle to po ten nie chodzisz i nie dziadujesz. Cena jest znana.
Oczywiście abstrahując od względów sportowych Palmy.

A ja ci powiadam że takie działanie to standardowa technika negocjacyjna (wariant metody salami lub creeping concessions), zresztą już przyjamniej raz zastosowana z powodzeniem przez zarząd (Walemark). A nawet promocyjne ceny są negocjowalne.

Odpowiedz
Z tzw. kronikarskiego obowiązku - portal transfery.info napomyka, że naszym celem w zimowym okienku jednak jest również defensywny pomocnik.

Odpowiedz
To jak chwila ma cenę wykupu czy nie ma? Bo sami się gubicie. Jak ma i jest ona sztywna to wykładasz kasę i piłkarz twój jak nie ma to Celtic pierdolnie 8 i nasi podziękują...

Odpowiedz
@uncoolben tak ale to o nim Rząsa mówił jako okazji. Ouma zostaje, Thórdarson z Murawskim wracają, mamy Akademię. Ale jak będzie okazja (za darmo albo za pół ceny) to bierzemy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: PiotrekFCD, 1 gości