Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
A wiadomo coś o konkretnych ruchach z klubu? Fiabema? Hoffman? Szymczak?

Odpowiedz
Jest oficjalka smsowa: Plamen Andreev zawodnikiem Lecha! Bramkarz dołączył do nas w ramach wypożyczenia na pół roku, z opcją wykupu z Feyenoordu.

Na papierze dobry ruch. Teraz środkowy pomocnik proszę.

Odpowiedz
Wypożyczenie na pół roku. Dziwnie. Albo zakładamy, że będzie kilkukrotnie bronił, co mi się nie wydaje, albo Mrozek odchodzi już teraz. Bo jak odchodzi latem i nadal będzie bronił, to półroczne wypożyczenie nie ma rąk ani nóg. Wiem, że będzie można go wtedy wykupić, ale na jakiej podstawie, skoro w trybie meczowym się raczej nie sprawdzi.

Odpowiedz
Prawdopodobnie dostanie szansę w 1 z 3 meczów w ZEA - może z Samarkandą i potem się zobaczy. Jak wysoko wygramy w pierwszym meczu play-off w LK to kto wie, w rewanżu też wystąpi.

Odpowiedz
(06-01-2026, 20:02)strzelisty jupiter napisał(a): Wypożyczenie na pół roku. Dziwnie. Albo zakładamy, że będzie kilkukrotnie bronił, co mi się nie wydaje, albo Mrozek odchodzi już teraz. Bo jak odchodzi latem i nadal będzie bronił, to półroczne wypożyczenie nie ma rąk ani nóg. Wiem, że będzie można go wtedy wykupić, ale na jakiej podstawie, skoro w trybie meczowym się raczej nie sprawdzi.

Ło Panie. A ja chciałem nawet napisać, że to jest transfer twojego imienia. Big Grin Bo we wcześniejszych wpisach (słusznie) apelowałes, że powinni ściągać następców/zmienników przynajmniej okienko wcześniej. No i jest taki transfer bramkarza. Załatwia on kilka spraw. Pierwsza - w końcu mamy drugiego bramkarza. Bo jak nawet połamany Mrozek grał,.to niestety ale nikt Pruchniewskiego i Krzycha Bąkowskiego serio nie traktował. Andreev jednak swoje w Bułgarii pograł, a w grudniu zagrał też kilka meczów w Hiszpanii, więc całkowitym ogórem nie jest. W razie W, jest dobra alternatywa dla Mrozka. A to oznacza też realną konkurencję. Andreev będzie miał chrapkę podgryzać Mrozka, a przyjeżdża z miejsca, gdzie chce jechać Mrozek - na zachód. Więc konkurował tam z pewnie lepszymi bramkarzami niż Bartek. A taka konkurencja powinna dobrze wpływać na formę naszej jedynki. A trzy to idealne rozwiązanie dla Lecha pod kątem zastąpienia Bartka za pół roku. Dostają perspektywicznego bramkarza na rundę, żeby go obejrzeć w treningach, zobaczyć jak się prezentuje, a także pewnie dać mu szansę w kilku meczach (jak na treningach będzie ok). I jak trenerzy uznają, że to jest ten poziom, to wykup i od nowego sezonu, od razu, od początku przygotowań, mamy jedynkę. A do ściągnięcia będzie ewentualny jego back-up (jak ostatecznie żaden bramkarz od nas się nie nadaje). A jak Andreev okaże się chujowy no to trudno, wracamy do punktu wyjścia, ale na papierze wygląda na gościa, który może Mrozka od nowego sezonu zastąpić.

Odpowiedz
Marchwiński w treningu ponoć też top.

Odpowiedz
I dlatego w nagrodę wrócił do kadry Lecce.

Odpowiedz
Takie same zdanie mam. Przetestujemy zobaczymy czy nie Dolha i podejmiemy decyzję. Jedynego czego się boję to, tego, że okaże się że jeden mecz nie wystarczył zostanie odpalony a potem wyjdzie, że był błąd.

Odpowiedz
(07-01-2026, 07:49)strzelisty jupiter napisał(a): Marchwiński w treningu ponoć też top.

W treningu i w kilku meczach. Lepiej chyba tak niż bierzesz następcę latem. Wtedy nie masz żadnego pola manewru. A jeszcze dochodzi aspekt kiedy ogarneliby takowego. A taki transfer same plusy, zero minusów.

Odpowiedz
Dla mnie to półroczne wypożyczenie ma sens tylko wtedy, gdy nowy dostanie ze dwa, trzy mecze - nie o pietruszkę. I się wykaże.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości