Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Elias może być, bo właśnie rozwiązał kontrakt z Randers, nie zaliczając nawet debiutu w lidze.

Przesunięcia zawodników z PO na DO dotyczyły gości z żelaznymi płucami, którzy dobrze bronili, a którzy mieli do tego świetny przegląd pola, dzięki czemu mogli wnieść wartość dodaną na tą pozycję. Nie widzę na tej pozycji Gumnego jakoś. 
Ten manewr jest coraz częściej stosowany w trakcie meczów, nawet u nas, a jego pionierem był Guardiola ok. 4-5 lat temu, gdzie wypuszczał tam Zinchenkę. Ale to głównie w fazie budowania akcji. 

Nie wiem, na którą pozycję był szkolony Skrzypa, ale albo to był zły pomysł, albo go nie wyszkolili jak należy, ponieważ nie widzę w nich żadnych cech, które by go tam predysponowały. Mi się marzy ktoś pokroju Rafała Murawskiego w prime, czy Linettego. Buldożer z doskokiem, po odbiorze napędzający akcje ofensywne. Cieszę się, że z Oumą wyszło jak wyszło, bo nie widziałem w nim przyszłości.

Odpowiedz
(13-01-2026, 13:23)Icek napisał(a): Elias może być, bo właśnie rozwiązał kontrakt z Randers, nie zaliczając nawet debiutu w lidze.

Przesunięcia zawodników z PO na DO dotyczyły gości z żelaznymi płucami, którzy dobrze bronili, a którzy mieli do tego świetny przegląd pola, dzięki czemu mogli wnieść wartość dodaną na tą pozycję. Nie widzę na tej pozycji Gumnego jakoś. 
Ten manewr jest coraz częściej stosowany w trakcie meczów, nawet u nas, a jego pionierem był Guardiola ok. 4-5 lat temu, gdzie wypuszczał tam Zinchenkę. Ale to głównie w fazie budowania akcji. 

Nie wiem, na którą pozycję był szkolony Skrzypa, ale albo to był zły pomysł, albo go nie wyszkolili jak należy, ponieważ nie widzę w nich żadnych cech, które by go tam predysponowały. Mi się marzy ktoś pokroju Rafała Murawskiego w prime, czy Linettego. Buldożer z doskokiem, po odbiorze napędzający akcje ofensywne. Cieszę się, że z Oumą wyszło jak wyszło, bo nie widziałem w nim przyszłości.

Ouma to wypożyczenie, także przyszłości nikt w nim nie widział od początku miał być dobrym grajkiem na teraz, ale wyszło jak wyszło. Skoro jego zachowanie z nieustalonym późniejszym powrotem to recydywa (mimo że za pierwszym razem na oficjalnej stronie była informacja, że wszystko było uzgodnione, ale wiadomo jaki jest cel takich oficjalnych komunikatów, trzeba czytać między wierszami) to dobrze, że Niels go ukarał.

Odpowiedz
Coś czuje, że Ouma jeszcze będzie za pół darmo wciskany gdzie się da.

Odpowiedz
Sammy Skytte wpisuje się w format okazji na rynku. Jest obserwowany między innymi przez polskie kluby.

Odpowiedz
Na pewno to on, jasne, aha. Lech za Oumę weźmie typa z Wysp Owczych, 28 lat. Bo tak przecież ZAWSZE robi.

Odpowiedz
Nie no ile razy można popełnić ten sam błąd. Mam nadzieje, że przyjdzie ktoś sensowny.

Odpowiedz
(13-01-2026, 18:45)hif napisał(a): Na pewno to on, jasne, aha. Lech za Oumę weźmie typa z Wysp Owczych, 28 lat. Bo tak przecież ZAWSZE robi.

Pamiętasz Lončara?

PS. Hoffmann w Norwegii negocjuje kontrakt.

Odpowiedz
Tego, co grał w Ferencvaros i Kortijk? No pamiętam. Ma 10x większą wartość jako piłkarz, niż ten typ z WO. Nie ma z nim punktów wspólnych poza pozycją i trybem awaryjnym ściągania. Absudalną retorykę stosujesz. A poza tym, wg jakichś mediów to tym Skytte się polskie kluby owszem, interesują, ale pierwszej ligi. No ale trzeba znów na oślep walić w Lecha, dla zasady. Tu wykpić, tam ośmieszyć, potem się dziwić, że media warszawskie nas o klubu-memu wyzywają, pomimo że wiele innych klubów w PL na coś takiego zasługuje w tej dekadzie. No ale skoro sam kibic Lecha tak na to patrzy, to nie ma co być zaskoczonym lub mieć jakieś pretensje.

Odpowiedz
Strzeliłeś kulą w płot. Informację podałem jako ciekawostkę, bez żadnego kontekstu.

Odpowiedz
W mojej ocenie najprędzej to przyjdzie jakiś grajek na wypożyczenie z opcją wykupu. Transfer w stylu Teofeeka, Plamena czy (daj Boże) Palmy. Czyli jakiś grajek, którego poprzedni klub w jakiś sposób chce się pozbyć (bo jest za drogi, nie spełnia oczekiwań, nie gra), ale gość który ma potencjał, bo jeszcze niedawno potrafił grać dobrze. I w sumie wg mnie takie podejścia są ok i oprócz nieszczęsnego Oumy to taki Teofeek czy przede wszystkim Palma zasadniczo się sprawdzili.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości