Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Jak już porównujemy kogoś do Dziuby i jego ewentualnych szans na poważną karierę, to chyba najbardziej taki Dziuba może spoglądać na karierę ... Skrzypczaka. Skrzypa dopiero w wieku 20 lat (czyli będąc w wieku dzisiejszego Dziuby) zaczął grać regularnie będąc na wypożyczeniach w I lidze. I po tym średnim okresie trafił do Ekstraklasy.

Odpowiedz
Tutaj się w pełni zgodzę. Skrzypczak tak naprawdę zaczął grę w Jadze, mając 22 lata, wcześniej zaliczając sezon w Termalice w wieku Dziuby, żeby potem wrócić do nas i przez rok nie dosrać praktycznie szans, zostając na konice po prostu odpalonym za darmo.

Odpowiedz
Przypominam, że był za słaby na Śląska i teraz kolejny klub podziękował mu.

Odpowiedz
Kervin Arraga to najnowszy news. Honduranin, więc Palma będzie miał z kim pogadać po hondurańsku, kawał chłopa, Levante. Wygląda to na pierwszy rzut oka trochę dziwnie - bo ma długi kontrakt i dopiero przyszedł za 0,5 MEUR - ale dopiero co gadał podobno z Genoą, która właśnie zrezygnowała z niego.
Niby info od Dobrasza, ale chłopak gra regularnie, coś cięzko mi uwierzyć, że to prawda. Choć z drugiej strony - może nie chce mu się spadać do Segunda Division?

Odpowiedz
Tutaj pokazany jest mechanizm jak powstają newsy "dziennikarzy" meczyków i reszty:

Dziennikarz przywołał słowa Andrzeja Juskowiaka, który jako ekspert w Canal+ podczas meczów Ligi Mistrzów powiedział, że niedługo jeden z piłkarzy Levante może trafić do Ekstraklasy.
— Z tego, co mi wiadomo, Andrzej Juskowiak pracuje dla Lecha – podrążyłem i najbardziej prawdopodobnym piłkarzem jest Honduranin Kervin Arriaga. Dziennikarz z Hondurasu pisał o odejściu tego gracza z Levante – wyznał Dobrasz podczas Okna Transferowego.

Czyli Juskowiak powiedział, że ktoś z Levante może przyjść do Esktraklasy więc Dobrasz sobie wydedukował, że skoro Juskowiak pracuje dla Lecha to znaczy, że chodzi o Lecha. Lech potrzebuje defensywnego pomocnika. Odpalił Transfermarkt i wyszło, że jest gość z Hondurasu a jak Honduras to Palma.

Odpowiedz
Sezon 2023/24: dwukrotnie problemy z kolanem (absencja 22 i 10 dni); rozdarcie łąkotki (pauza przez 53 dni).
Sezon 2022/23: kontuzja uda (nie mógł grać przez 13 dni); kontuzja kostki (wykluczony na 25 dni).
Sezon 2021/22: problemy z klatką piersiową (pauza 9 dni).

Proponuję, by akurat ten Kevin został w domu (niekoniecznie sam). Niemniej kierunek południowoamerykański dobry. Szedłbym w tę stronę śladem pierwszej dekady tego stulecia.

Odpowiedz
(22-01-2026, 21:02)Antonio napisał(a): Tutaj pokazany jest mechanizm jak powstają newsy "dziennikarzy" meczyków i reszty:

Dziennikarz przywołał słowa Andrzeja Juskowiaka, który jako ekspert w Canal+ podczas meczów Ligi Mistrzów powiedział, że niedługo jeden z piłkarzy Levante może trafić do Ekstraklasy.
— Z tego, co mi wiadomo, Andrzej Juskowiak pracuje dla Lecha – podrążyłem i najbardziej prawdopodobnym piłkarzem jest Honduranin Kervin Arriaga. Dziennikarz z Hondurasu pisał o odejściu tego gracza z Levante – wyznał Dobrasz podczas Okna Transferowego.

Czyli Juskowiak powiedział, że ktoś z Levante może przyjść do Esktraklasy więc Dobrasz sobie wydedukował, że skoro Juskowiak pracuje dla Lecha to znaczy, że chodzi o Lecha. Lech potrzebuje defensywnego pomocnika. Odpalił Transfermarkt i wyszło, że jest gość z Hondurasu a jak Honduras to Palma.

Wg honduraskiego (sprawdziłem! forma "hondurański/a" jest nieprawiłowa!) dziennikarza: „Tomasz Rząsa, dyrektor sportowy Lecha Poznań, zapytał Levante o aktualny status kontraktu Kervina Arriagi". I zapewne to tyle w tym temacie.

Odpowiedz
Gdzie indziej wyczytałem od honduraskiego dziennikarza, że to Juskowiak pytał.
Tak jak pisałeś, dziwne by to było, bo przeszedł do Levante w lipcu 2025, kontrakt ma do czerwca 2028.
Kupiony za 500k EUR z Partizana i Lech by chciał go odkupić?

Odpowiedz
Jak jest dobry to nikt go nam za takie siano nie odda tylko za parę milionów. Jeśli chcą go wypchnąć to jest ogórem i nie jest nam potrzebny.

Odpowiedz
Ogórem jest też Luis Palma np. którego Celtic wypchnął. Ogórem jest też Antonio Milić, Patrick Walemark, Ali Gholizadeh, Filip Jagiełło itd. Lech generalnie składa się z wychowanków i "ogórów".

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości