Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Zatrudnili teraz jakiegoś typa co to docelowo ma poprzez analizę treningów i późniejsze korekty zmniejszyć ilość kontuzji w drużynie. Także może gdzieś tam zauważyli, że były błędy w przygotowaniu fizycznym, które zwiększyły ryzyko pojawienia się urazów.

Odpowiedz
Nie żeby coś ale jak odpadnie z PP w lidze zajmie 4-5 miejsce plus gratis odpadnie z Rayo po bezbarwnym meczu i jakiś 5:0 dla nich. To myślę, że nie będzie nic na jego obronę.

Odpowiedz
Chciałbyś, nie?

Odpowiedz
Ja, niekoniecznie. To twoje bajdurzenie i teorie zakładają tylko mistrza i eklape a resztę jebać..Także pewnie jesteś zły o awans dalej w PP i LKE bo byśmy mogli skupić się na jednym meczu w tygodniu po to, żebyś potem w wrześniu napisał, że odpuszczamy wszystko bo liga...

Odpowiedz
Mignął mi dziś w necie artykuł, że w Lechu gotowi są na odejście Kozubala, że sam zawodnik wygląda na gotowego by pójść dalej. Przyznam szczerze, że osobiście jakoś widzę to inaczej. Owszem Antek po zjeździe jaki zaliczył powoli wraca do gry na dobrym poziomie. Fakt, że tutaj na te zawirowania w jego grze miała duży wpływ absencja Murawskiego. Wydaje mi się jednak, że mimo wszystko młody powinien zostać na jeszcze jeden rok. Tym bardziej, że pożegnamy się zapewne z Mrozkiem i Gurgulem.

Odpowiedz
(20-02-2026, 11:49)rojber napisał(a): Mignął mi dziś w necie artykuł, że w Lechu gotowi są na odejście Kozubala, że sam zawodnik wygląda na gotowego by pójść dalej. Przyznam szczerze, że osobiście jakoś widzę to inaczej. Owszem Antek po zjeździe jaki zaliczył powoli wraca do gry na dobrym poziomie. Fakt, że tutaj na te zawirowania w jego grze miała duży wpływ absencja Murawskiego. Wydaje mi się jednak, że mimo wszystko młody powinien zostać na jeszcze jeden rok. Tym bardziej, że pożegnamy się zapewne z Mrozkiem i Gurgulem.

W mojej ocenie są tutaj tak naprawdę trzy perspektywy:
1) Perspektywa kibica (czyli np. moja)
Jako kibic chciałbym, żeby Antek został tutaj jak najdłużej, żeby móc cieszyć oko jego grą. Mi osobiście najwięcej frajdy sprawia oglądanie gry wychowanków, nawet jak czasami popełniają jakieś błędy (jak Gurgul na przykład). I w dupie mam tam ile można na jego sprzedaży zarobić. 
2) Perspektywa klubu
Po tej rundzie cena za Kozubala osiągnie peak. Sam Antek wchodzi już w taki wiek, gdzie przestaje się płacić za potencjał. Teraz ma okazje pokazać się w Europie i trochę wypromować. W przyszłym sezonie niewiadomo jak z tymi pucharami będzie. Także jak klub chce zarobić na nim to trzeba go sprzedać, bo później może być różnie. 
3) Perspektywa zawodnika
Trochę zbieżna z perspektywą klubu w tym przypadku. Dodatkowo Antek jest myślę świadomy, że więcej w Lechu już się nie rozwinie, dotarł tutaj do sufitu. Zna smak i pucharów i walki w lidze o mistrzostwo. Czas iść dalej i przede wszystkim podpisać fajny kontrakt, żeby ustawić siebie i swoje dzieci. A zawsze może się przydarzyć jakaś kontuzja, gorszy sezon, który w połączeniu też ze starszym wiekiem oznacza, że będą nim zainteresowane gorsze kluby.

Odpowiedz
Oczywiście, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mu nie bronie iść dalej, ba nawet chce by stanowił o sile jakiegoś topowego klubu na zachodzie. Bardziej mi chodziło o to, czy te najbliższe okienko transferowe jest odpowiednie by poszedł dalej - wydaje mi się, że jeszcze jeden sezon powinien zostać. Tym bardziej, że Mrozek i Gurgul mają zielone światło i zapewne znajdą się chętni na ich usługi tego lata. No i zobaczymy jak inni. Kontrakty się kończą Aliemu, Murasiowi i Milicowi. Mamy kilku wypożyczonych. No i kluczowy wpływ na wygląd kadry na kolejny sezon będzie miał wynik i miejsce w lidze na koniec obecnej kampanii. Strasznie dużo tych zmiennych w tym sezonieWink
Zaczęło mnie też bardzo ciekawić stanowisko Aliego co do powrotu do ojczyzny w kontekście ostatnich wydarzeń geopolitycznych. Nie ukrywam, że chciałbym aby przedłużył z nami kontrakt i tu został.

Odpowiedz
Przedłużyć kontrakt i sprzedać najszybciej jak się da.

Odpowiedz
(23-02-2026, 08:56)rojber napisał(a): Oczywiście, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mu nie bronie iść dalej, ba nawet chce by stanowił o sile jakiegoś topowego klubu na zachodzie. Bardziej mi chodziło o to, czy te najbliższe okienko transferowe jest odpowiednie by poszedł dalej - wydaje mi się, że jeszcze jeden sezon powinien zostać. Tym bardziej, że Mrozek i Gurgul mają zielone światło i zapewne znajdą się chętni na ich usługi tego lata. No i zobaczymy jak inni. Kontrakty się kończą Aliemu, Murasiowi i Milicowi. Mamy kilku wypożyczonych. No i kluczowy wpływ na wygląd kadry na kolejny sezon będzie miał wynik i miejsce w lidze na koniec obecnej kampanii. Strasznie dużo tych zmiennych w tym sezonieWink
Zaczęło mnie też bardzo ciekawić stanowisko Aliego co do powrotu do ojczyzny w kontekście ostatnich wydarzeń geopolitycznych. Nie ukrywam, że chciałbym aby przedłużył z nami kontrakt i tu został.

W kontekście Aliego i jego końca kontraktu, to też wydaje mi się, że do ojczyzny może mu się nie śpieszyć. Szczególnie z uwagi na żonę. Ale pewnie będzie do niego wzdychał właściciel Pogoni, już tam na twitterze coś wciskał. A łączy ich miejsce urodzenia, bo ten Alex Haditaghi też z pochodzenia jest z Iranu. 

Forma Aliego w ostatnich dniach pokazuje, że to gracz, który jak jest zdrowy potrafi wygrywać mecze. Niewielu jest takich.

Odpowiedz
Z Alim jest tak, że dużo go nie było. Jednak jak był to dawał bardzo wiele. Walnie przyczynił się MP i być może walnie przyczyni się do MP i w tym sezonie. Dlatego też uważam, że jeśli jednak zmienił zdanie i odpuścił powrót do ojczyzny to powinniśmy zrobić wszystko by został w Lechu. Co do przejścia do paprykarzy to nie sądzę, nie mają żadnych, kompletnie żadnych argumentów by go przekonać. A to, że ten Haditaghi z pochodzenia jest też Irańczykiem to chyba żaden powód. Pieniędzmi też chyba nie są w stanie przebić Lecha.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości