Liczba postów: 234
Liczba wątków: 1
Reputacja:
20
Uff. Miałem w oczach jakiegoś gówno-gola w 93 minucie...
Mecz do 53 minuty świetny.
Bramka zdecydowanie na konto Mrozka - Stępiński z odchylonej do tyłu pozycji, wolno lecąca piłka, było sporo czasu żeby zrobić krok do piłki i kto wie, może nawet ją złapać, a na pewno odbić do boku, zamiast robić niecelne machnięcie.
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
22-02-2026, 20:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2026, 20:39 przez uncoolben.)
Pierwsza połowa niemal perfekcyjna, w drugiej śmierdziało powiększeniem dorodnej juz kolekcji remisów 2:2. To pokazuje, jak ważnym graczem jest z pozoru niewidoczny Jagiełło (i jak daleki od formy jest jeszcze Walemark). Palmy wciąż nie ma niestety...
Ali znów MVP, Bengtsson i Monka znów bardzo dobry mecz, również Milic - nie tylko ze wzgędu na bramkę.
Zwraca uwagę bardzo wysoki procent celnych podań z obu stron w pierwszej połowie.
Superważne - ale ostatecznie również zasłużone - punkty w meczu, którego wielu się bało i byłoby zadowolonych z remisu.
I cyk, jesteśmy na podium. I cyk, jest seria zwycięstw. Ale tabela płaściutka.
[EDIT] zgadzam się z przedpiszcą, miałem wrazenie, że Mrozek mógł więcej zrobić przy bramce. Krytykowany Ismaheel dał fajmy impuls po wejściu, Ishak go okradł z asysty.
Liczba postów: 145
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Uff.. Ważne,że +3 i jest vice lider tej dziwnej ligi
Z całym szacunkiem do Ishaka ale irytował dzisiaj
Walczyć Kolejorz walczyć!
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
Do przerwy koncert, po zmianie stron walka i męczarnie.
Szacun za wygranie tego meczu. Po pierwszej połowie wiedziałem, że to nie koniec. Wreszcie zagraliśmy ślamazarnie w ostatnich kilkunastu minutach do samego końca, trochę leżąc, trochę kradnąc sekundy przy wznowieniach. Brakowało mi tego nie raz, każdy gra tak przeciw nam przy korzystnym wyniku rywala, u nas nie pamiętam takiego zabijania meczu.
Liczba postów: 212
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Byłem niespokojny po strzeleniu bramki na 2:1 ale po kilkunastu minutach się uspokoiło i zaczęło wyglądać dobrze.
Dzisiaj na plus środek obrony, Ali i Kozubal.
Rodriguez bezbarwny
Nie wiem co się stało że Jagiełło zszedł bo Walemark dzisiaj nic nie dawał.
Ouma - powinien być koniec stawiania na tego wypożyczonego gracza. Zapalnik taki że szok, wypieprza piłkę na ślepo, kolejna bezsensowna kartka.
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
22-02-2026, 21:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2026, 21:10 przez Mosina.)
Pewnie wszyscy mamy podobne odczucia, 3 pkt mega ważne, koncert w pierwszej połowie, ale po stracie bramki jedynie 5-10 min był lekki chaos, potem wymrożenie, mądra obrona i wybijanie z uderzenia. Może to nie jest to o czym marzymy, ale przecież tak wygrywaliśmy choćby z Piastem w ostatnim meczu sezonu mistrzowskiego. Strzelić ile się da gdy jest przewaga a potem nie stracić. Moje tętno wysokie, jak to na meczu przed tv, jednak w tyle głowy miałem już kilka takich dobrych pierwszych połów a różnie się to kończyło. Może trzeba nad tym popracować.
Indywidualnie:
* mvp - Ali! bardzo mi się podobał pomysł że to on schodził do rozegrania od tyłu, lepiej to robi niż pozostali, dziś był wszędzie, przerasta ligę. Niepokoi mnie tylko to jego otapowane kolano i zejście. Teraz niech odpoczywa do meczu z Rakowem. Obawiam się jednak że przyjdzie moment kiedy nam wypadnie...niestety...
* Ishak denerwujący, na szczęście nie przez cały mecz ale momentami wygląda jak Lewy w reprezentacji. Chociaż nie - na szczęście lepiej przyjmuje i rozgrywa, te głębokie zejścia są fajne, tylko niech szybciej popycha akcje do przodu, szczególnie jak jeszcze wynik jest otwarty.
* Gumny - super rozwój, oklaski
* Ouma nawet dał dobrą zmianę. to samo Tofik - może nawet ten rajd przez pół boiska dał nam spokój już do końca
* Walemark słabo, zrzucam to na fazę tego meczu ale od niego oczekuję ogarnięcia swojej pozycji i roli w zespole. Ale spokojnie - forma się zbliża
* Palma - nie może się odnaleźć tak samo jak powyższy - niech zagra skutecznie z Muminkami i Górnikiem w PP
* Mrozek - sam nie wiem, no nie wychodzi do tych ciapowatych wrzutek i dla mnie to jego bramka. Stępiński fajna główka- nie wiem czy on coś innego potrafi ale w tym elemencie jest skuteczny.
* Fajne złapanie 2-3 zawodników na spalonego, dobrze że tam nikomu nie puściły nerwy
* i pomimo że "nam strzelać tym razem kazano" to Rodriguez miał 2-3 sytuacje gdzie mógł zrobić strzała ala z Piastem ale coś go wstrzmywało.
Więcej mi się nie chce pisać - Lasyk w miarę ok. Nic rażącego nie widziałem.
Podsumowując - ufff i do przodu!
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Uff udało się. Są trzy pkt. Wiadomo co z Alim?
Liczba postów: 138
Reputacja:
3
Do przerwy to byl Lech jakiego chciałbym widzieć. Z wysokości tv bałem się, że murawa nie pozwoli grać w piłkę, ślę okazało się, że ta całkiem fajnie po tej murawie chodziła. 60 km, pełna dominacja, spokojne prowadzenie. A po przerwie cóż, ja osobiście spokój straciłem i ostatnie minuty z nerwów rozładowywałem zmywarkę, bo czułem jakiegoś babola w doliczonym czasie. Ale brawo, bardzo ważne 3 punkty, bo chociaż Jagiellonia gubi punkty, to przy ich zaległym meczu nie mamy miejsca na błędy.
Ktoś tam zjechał Oume, nie wiem dlaczego, bardzo fajnie dzis pchał piłkę do przodu, nie wiąże z nim przyszłości, ale nie wiem o co się dziś go czepiano. Miał swój okres w Lechu Wahlemark, gdzie ciągnął gre, miał Palma, który wymiatał, teraz Ali nam to pcha do przodu. Pomyślcie co by było, gdyby ta trójka złapała formę w końcówce sezonu. Na razie wystarcza jeden z nich w meczu, Ali robi różnicę. Gurgul profesor, Mońka nie gorszy. Kozubal fajnie, Ishak dalej mnie nie przekonuje tej wiosny.
Ogólnie brawo zespół, brawo trener, bałem się tego meczu.
Liczba postów: 13
Reputacja:
0
119 km zrobione przez drużynę. Fajny wynik. Dobrze to dzisiaj wyglądało i mam nadzieję, że w kolejnych spotkaniach będzie widać ten progres w ofensywie.