Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Korona Kielce - Lech Poznań, 22.02.2026 17:30
Tryb drzewa
(22-02-2026, 22:03)Mosina napisał(a): o to to! 120km, to co - mini laurka dla sztabu za przygotowania? Smile I to po którymś już meczu co kilka dnia.

Zapomniałem o Mońce, szczególnie za jeden taki rajd i profesorski wślizg i odebranie piłki

Lucyferek - zmywarkę mówisz, ja dziś na stojąco ostatnie 10 min, ale nie odważyłem się wyjść. raz mi się tylko zdarzyło w historii w meczu Lechią, pamiętnym...Gostomski...

Co do "wyobraźcie sobie Palmę, Aliego i Walemarka wsystkich w formie", mi wystarczy jak wszyscy będą zdrowi. Nie podoba mi się to kolano

Mosina, mam aneks, więc nie było wyjścia, było z nasłuchem. W sumie tak sobie przypomniałem dawne czasu, Radio Merkury i takie tam, miało to swój klimat, ale nerwy wcale nie mniejsze niż przed tv, chyba nawet większe.
Sztab - laurka powiadasz.... no owszem, fizycznie wyglądamy dobrze, tym bardziej szkoda samego startu rundy, brakuje tych punktów. I kiedy laurka to laurka, ale błędów i dziwnych pociągnięć było sporo, krytyka nie jest czymś złym, zwłaszcza na takim forum, na które NF raczej nie zagląda Smile
Palma, Ali i Patryk - wystarczy jak są zdrowi? No nie do końca się zgodzę. Owszem, super mieć taki potencjał w zespole, ale w obecnej formie ani Szwed ani Palma nic nie dają, wczoraj to byli chyba najsłabsi zawodnicy na boisku u nas. Dobrze że reszta ogarnia i w ten sposób ta dwójka ma czas na odnalezienie swojej formy. Oby NF do nich trafił i będzie można wystawić mu kolejną laurkę Smile

Odpowiedz
Dlaczego nie wierzyć? Takie mecze jak ten nadchodzący z Finami to chyba idealny jest aby dać minuty chłopakowi. Bo w to, że umiejętności ma to chyba nikt nie wątpi. Co do bramkarza to też chyba jednak bym wolał pozostawić Mrozka.
Co do meczu to kurcze coraz bardziej zastanawia mnie forma Palmy. Wierzyć mi się nie chce, że można taki zjazd zaliczyć. Z początku tak pół żartem/pół serio zwalałem to na mrozy. No ale kurcze facet jest cieniem samego siebie. Młody to stwierdził, że wygląda jak Charles Barkley po odebraniu mocy przez kosmitów w Space Jam.

Odpowiedz
Przykro się na to patrzy. Choć trzeba mu oddać, że w ostatnich meczach mógł mieć asysty ale ktoś nie trafił.

Odpowiedz
Palma przecież nie stracił nagle umiejętności. Z jego wypowiedzi wynika, że chciałby tutak zostać, więc to raczej nie jest sabotaż z jego strony. Pozostaje głowa. A głowa na tym poziomie grania to jednak duży mankament. W ogóle ktoś wie jak u nas w klubie podchodzi się do tematu psychologa? Mamy kogoś takiego? Szkoda Palmy, bo kurde lubię takich magików, a za chwilę temat jego wykupu zostanie porzucony. I trudno będzie Klimczakowi i Rutkowskiemu odmówić niestety argumentów.

Odpowiedz
Też racja, gdyby koledzy mieli więcej szczęścia to i odbiór jego obecnej dyspozycji mógłby być inny. Jednak mimo wszystko patrząc na jego grę, drybling, kreowanie sytuacji bramkowych to zdecydowanie widać drastyczny zjazd w stosunku do jesieni.

@ Lucyferek

No właśnie często dla takich magików przychodzi się na mecz. To jest taki właśnie zawodnik, którego na jesień chciało się oglądać i tylko czekało na to, aż będzie miał piłkę przy nodze. Strasznie mnie martwi jego sytuacja bo chciałbym aby tu został. Dlatego też wyczekuje tego momentu aż coś w nim zatrybi i będzie czarować jak jesienią. Co do teorii spiskowych to faktycznie skoro chce tu zostać to wątpliwe jest by celowo obniżył loty. Można mieć jeszcze jedną teorię spiskową w, której główną role odgrywają nasi excelowscy włodarze...Wink no ale to już chyba ostra fantastykaWink

Odpowiedz
Z tego co pamiętam to w ostatnich meczach teoretycznie dwie asysty by miał. Są to jakieś liczby ale to nie jest to czego się oczekuje za kogoś za 4 mln.

Odpowiedz
Dla mnie zastanawiające jest co się stało z jego umiejętnością strzałów z dystansu.
Jasne, że nie ma formy z jesieni ale pamiętacie jego strzały z pierwszych spotkań?
Teraz chyba oddał 3 bodaj z Kups i wszystkie tragiczne . Jak można tak obniżyć loty?
Nie rozumiem tego. Nadal wierzę w gościa ale czas leci.

Odpowiedz
Oczywiście trzeba przyjąć, że to początek rundy. 2 asysty na tym etapie to by był na pewno dobry prognostyk. Niestety tak to w piłce jest, że często piłkarze są okradani z asyst. Z resztą sam Palma miał choćby w meczu z Piastem dogodną, wręcz idealną szansę na gola ale ..uj wie czemu zaczął kombinować i gówno z tego wyszło. Oby jak najszybciej zatrybił, transfer transferem ale jestem pewien, że będziemy nie raz potrzebowali jego geniuszu. Ali czuje, że w tej rundzie może nam wypaść na kilka meczy ze względu na uraz. Z resztą jak widzę jego otejpowane kolano to aż się modlę w każdej akcji by nie trafił na jakiegoś durnia co go skasuje.

Odpowiedz
(23-02-2026, 08:38)rojber napisał(a): Dlaczego nie wierzyć? Takie mecze jak ten nadchodzący z Finami to chyba idealny jest aby dać minuty chłopakowi. Bo w to, że umiejętności ma to chyba nikt nie wątpi. Co do bramkarza to też chyba jednak bym wolał pozostawić Mrozka.

Dostał minuty w idealnym dla siebie środowisku - na sztucznej w Finlandii. Cudów nie było. 
Wielokrotnie pisałem - umiejętności mu nie odmawiam, natomiast chłopak nie ma żadnych “cech wiodących”, które pozwalają go budować jako defensywnego pomocnika. Oprócz wzrostu może, ale nie umie z niego skorzystać. Ma ciekawą technikę - to trzeba przyznać - za to leży decyzyjność (do wypracowania). Moim zdaniem powinniśmy go wypożyczyć żeby pograł co najmniej jedną rundę i wtedy decydować. Do grania Lecha Nielsa pasuje jak świni siodło.
Moim zdaniem w czwartek powinien dostać minuty, ale nie od początku. Niech zmieni Antka w 60 min i oceńmy

Odpowiedz
Propozycja wypożyczenia jak najbardziej spoko, tylko tutaj kwestia tego jak będzie wyglądać środek pola. Na ten moment to za chwilę przy intensywnym graniu będzie nam bardzo potrzebny.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości