Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Dziś co nie co wyjaśnił Dobrasz w kontekście pojawiającej się w tym tygodniu lawiny plotek:

"Widzę, że pojawia się poruszenie w tematach przyszłości Luisa Palmy, Alego Gholizadeha, Radka Murawskiego, czy Antonio Milicia. Nieco wyciszyło się kwestia Nielsa Frederiksena i nie ma się co dziwić, bo Lech stoi przed szansą zanotowania najlepszej serii zwycięstw w sezonie (5 z rzędu).
Miałem okazję podróżować z Lechem Poznań do Finlandii. Porozmawiałem z Tomaszem Rząsą, innymi pracownikami klubu i przekaz jest jasny - żadne decyzje nie zapadły, żadnych decyzji nie podjęto. Lech z ich podjęciem będzie czekał do ostatecznych rozstrzygnięć, czyli do końca sezonu. I może sobie na to pozwolić.
Wykup Palmy - tak, jest mało prawdopodobny za 4 mln euro, o czym sam informowałem po meczu z Mainz oraz co mówił Piotr Rutkowski w filmie "Wariant Mistrzowski". Podstawa jest taka - Palma musi być gwiazdą ligi - na dzisiaj - nie jest. Są też inne warianty (awans do pucharów, sprzedaż wychowanka, zajście jak najdalej w LK), ale one wydają się być możliwe do spełenienia. Przynajmniej dwa z trzech, żeby pozyskać pieniądze na wykup - trzeba je podnieść z boiska.
Poza tym Honduranin jest na dzisiaj rezerwowym. Szuka formy. Lech to nie Widzew, gdzie właściciel wykłada z własnej kieszeni 4 mln. Palma Jest świetnym zawodnikiem, świetnym człowiekiem, ale dzisiaj (podkreślam - dzisiaj) Lech pewnie wolałby wykupić Ishmaeela z Górnika Zabrze (1,2 mln euro klauzula). Sam Luis chciałby zostać w Poznaniu, może Celitc obniży kwotę, ale 4 mln euro to dla Lecha na dzisiaj za dużo za tego piłkarza, a i może ogólnie okazać się za dużo. To byłoby prawie dwukrotne pobicie rekordu transferowego klubu.
Milić? Tutaj mowa o kontrakcie minimum dwuletnim, a pewnie i z opcją przedłużenia jeszcze o rok. Tomasz Rząsa sam zapytał mnie, co ja bym zrobił i dodał, że to podobna decyzja do tej z Bartkiem Salamonem, bo wówczas Polak był w tym samym wieku co Antonio. Przypomnijmy, że Bartek dostał wtedy właśnie kontrakt 2+1.
Gholizadeh - poczekajmy, jak będzie z jego zdrowiem w przeciągu tej trudnej rundy. To, że jest to materiał na gwiazdę ligi, to każdy widzi, ale też 10 marca kończy 30 lat. Po prostu - zobaczymy, a Lech ma argumenty, żeby go zatrzymać.
Bądźcie cierpliwi, skupmy się na meczach, bo teraz one są najważniejsze i to one pokażą, kto zasługuje na wykup/nowy kontrakt i kto będzie trenerem Lecha w następnym sezonie.
Więcej o 12 w programie Poznań vs Warszawa. Dobrego dnia!"

Odpowiedz
(24-02-2026, 08:06)rojber napisał(a): Co do Aliego i plotkach o rzekomym nieprzedłużeniu najmu mieszkania to pod postem Borka, który ma już wtyki nawet w mieszkaniówce Wink dodał ktoś komentarz zapewne równie prawdziwy o tym, że Ali kupił jakiś czas temu mieszkanie na Marcelinie a jego żona nie ma ochoty wracać do Iranu.

A żona Aliego nie gra czasem w damskiej drużynie Lech Poznań UAM? ?

Odpowiedz
Trenowała z nimi ale chyba nie gra.

Potwierdził to dziś w Poznań-Warszawa czekają i czekają. Ale pomysł wykupienia Tofika totalny absurd.

Odpowiedz
Myślę, że wariant wykupu Tofika będzie brany pod uwagę w momencie odpuszczenia Palmy i odejścia Aliego. Generalnie mnie ten piłkarz nie przekonuje i zachwycony takim ruchem nie będę.

Odpowiedz
Nikt nie będzie bo to piłkarz słaby w porównaniu z wyżej wymienionymi. Plus za drogi a do uzupełnienia składu mamy Leo i Hakansa.

Odpowiedz
Hakans to na tę chwilę piłkarz widmo więc nie zakładałbym że on kogokolwiek zastąpi. To on jest głównie zastępowany. Taofik to mimo wazystko chyba za mały rozmiar kapelusza na Kolejorza chociaż do rotacji się nadaje.

Odpowiedz
Też uważam że wykup Ismaheela to byłby niezbyt trafiony ruch. Chyba że w lipcu sprzedać dalej

Ale z rzeczy istotniejszych- wypada nam Jagiełło. To niszczy świeżo wypracowaną strukturę współpracy z Pablo i Antkiem. Przerwa kilkanaście dni.
“6” niepotrzebna, k… mac

Odpowiedz
(25-02-2026, 12:54)Sultan napisał(a): Też uważam że wykup Ismaheela to byłby niezbyt trafiony ruch. Chyba że w lipcu sprzedać dalej

Ale z rzeczy istotniejszych- wypada nam Jagiełło. To niszczy świeżo wypracowaną strukturę współpracy z Pablo i Antkiem. Przerwa kilkanaście dni.
“6” niepotrzebna, k… mac

A skąd info, że kilkanaście dni? W mediach czytam że tydzień. Niemniej na Raków go nie będzie, mega szkoda. W pełnym treningu jest już Hakans i Murawski.

Odpowiedz
Nie będzie go na Rakow i Górnik w PP. Wystarczy.
Można dużo pisać o metodach scoutingu itp, ale jeśli paląca potrzebą transferowa nie jest załatwiana w tym oknie, to jesteśmy hazardzistami. W obliczu 3-4 odejść latem - kompletny brak wyobraźni.

Odpowiedz
(25-02-2026, 13:17)Sultan napisał(a): Nie będzie go na Rakow i Górnik w PP. Wystarczy.
Można dużo pisać o metodach scoutingu itp, ale jeśli paląca potrzebą transferowa nie jest załatwiana w tym oknie, to jesteśmy hazardzistami. W obliczu 3-4 odejść latem - kompletny brak wyobraźni.

I ? w kieszeni. No w sumie nie będzie go na dwa kluczowe mecze w najbliższym czasie. Gdyby ogarnęli kogoś to elegancko mógłby teraz wskoczyć. A tak będzie kombinacja alpejska pewnie z cofniętym Pablo i Walemarkiem na dyszce co zmniejsza też możliwości rotacji i wejść z ławki

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 34 gości