Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: 1 Liga 2 Liga i niższe Ligi
Tryb drzewa
Myślę, że gdyby nie kolosalna przewaga to by pewnie przyjechali do Wrocławia. Natomiast bardzo ciekawy ruch wykonał Królewski zgłaszając Śląsk do jakiejś tam komisji UEFy by zbadali kwestie finansowania klubu z państwowego źródła. Śląsk chciał zrobić na złość Wiśle a być może ściągnie na siebie poważne problemy. Co do walkoweru to jeszcze mi gdzieś mignęła informacja, że PZPN rozważa... obustronny walkower;D

Odpowiedz
Na jakiej podstawie ten obustronny walkower?

Odpowiedz
Z tego co zrozumiałem z bełkotu Kuleszy to jest taki przepis albo prawnicy go szukają dopiero. Co nie zmienia faktu, że pewnie go nie ma i myślą jak z tego wyjść z twarzą. No to też jest dobre @Rojber to zgłoszenie do UEFY ale Śląsk chyba sobie nic z tego nie robi.

Odpowiedz
Nie wiem jakie tam są dalej procedury i ewentualne możliwości nałożenia kar. Nie znam też regulaminu ale jak czytałem to jasno było napisane, że UEFA nie dopuszcza finansowania klubu z państwowego źródła. Być może jeśli UEFA podejmie jakąś decyzje to w najlepszym wypadku Śląsk będzie musiał oddać te miejskie dotacje. Aczkolwiek tam na przestrzeni lat uzbierała się pokaźna sumka i wątpię by mieli z czego oddać, nawet w jakiś tam ratach. Sam jestem ciekaw jak się ta sprawa potoczy i czy w ogóle coś się wydarzy.

Odpowiedz
Ale to jakby nie patrzeć 80% klubów w Polsce jedzie na pieniądzach z państwa. O ile w eklapie ostatnio może mniej to niżej to podstawa. Pytanie czy wtedy Śląsk nie ogłosi upadłości i nie zacznie od zera żeby tego nie oddawać.

Odpowiedz
bardzo ciekawy ruch Królewskiego, gość w moich oczach zaczyna rosnąć.
"UEFA nie dopuszcza finansowania klubu z państwowego źródła" - kropka. To że u nas 80% (nie wiem ile - cytuje) tak ma, nie zmienia faktu że po prostu do tej pory nic nie znaczyliśmy i nikt tego nie zgłaszał. Jeśli pójdzie pierwszy pozew, to będzie pierwszy precedens a od tego już krok od następnych takich pozwów. gruby temat który teraz PZPN powinien poukładać i przejąć jurysdykcję. być pierwszą instancją jako podległy związek pod UEFE.

co do obu-stronnego walowera, też ciekawe - Wisła że nie przyjedzie, a Śląsk za niestworzenie bezpiecznych warunków do rozegrania imprezy masowej. pomijam że Kulesza w wypowiedzi tak bełkotał, że mówił raz o odjęciu 3 pkt, a potem o odjęciu trzech bramek Smile Mem

Odpowiedz
Ciężko mi tu coś konkretnego napisać bo kompletnie nie jestem w temacie. Kwestia tam jest taka, że unijne prawo zakazuje dotowanie klubów z samorządowego budżetu. Niby już były nawet jakieś wyroki skazujące w Hiszpanii i Holandii gdzie kluby musiały oddawać kasę jaką otrzymały od miasta/państwa.

E: Mosina to ładnie wyjaśniłSmile

Odpowiedz
No to będzie koniec piłki w Polsce Big Grin zostanie 40 klubów które nie doją państwa a reszta papa Big Grin

Odpowiedz
Ciąg dalszy rozpierd... w niższych ligach. Fifa właśnie ogłosiła, że Kotwica Kołobrzeg to nadal ta Kotwica i długi trzeba spłacić. Nie ma że robimy długi, jaja z piłkarzy i na końcu rozwalamy klub i jedziemy na nowej licencji i starej nazwie od samego dołu. Skończyło się Big Grin Nie ma opcji obecnie i Kotwica jest w dupie. Albo spłacą albo się nigdy nie odrodzą. Pytanie czy się wykażą kreatywnością i zmienią nazwę i wszystko czy dadzą sobie spokój. Oczywiście już się płaczki o nasza fuzje pojawiły..

Odpowiedz
Płaczki będą zawsze. Dla wielu do dziś jesteśmy Amica Wronki. No ale nic nie poradzisz na to, że ktoś ma spore ograniczenia umysłowe.
Coś czuje, że za chwilę dobiorą się do dupy Śląska. Tyle, że tam z innego paragrafuWink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości