Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Puchar Polski
Tryb drzewa
(06-03-2026, 11:24)Skorpion napisał(a): Ale nie można tak zakładać. Bo 2MP i 2 PP są jeszcze lepsze plus 2 SPP i 1 LKE i jeden finał ( nie bądźmy pazerni Wink ) to już bajka. Tylko, że to nie FM albo inna FIFA. Jakbyśmy mieli przewagi 20 pkt w lidze to być może PP by tak nie bolał bo już byśmy planowali fetę i świętowanie. Ale nie mamy o wszystko trzeba walczyć. Dla mnie liczy się każde trofeum. Każde nie jesteśmy Bayernem, Legią czy Celtikiem żeby wybrzydzać.

Ja niczego nie zakładam, zadałem pytanie koledze, który ma ciekawe spojrzenie na kwestię osiągnięć. Dołączyłeś się do dyskusji, to teraz odpowiedz na postawione przeze mnie pytanieWink

Odpowiedz
Ale to jest gdybologia po całości. Ważny jest realizm i to co tu i teraz. Równie dobrze możemy rozpamiętywać czy gdyby Mario nie wybił w 95 minucie piłki z bramki z Piastem to byłby mistrz. Ja tylko zaznaczam, że każde trofeum jest ważne. Nawet ten wyśmiewamy SPP Wink i wiadomo, że mistrz smakuje najlepiej ale racji tego gdzie jesteśmy nie pogardził bym niczym.

Odpowiedz
nie chce jakoś Wam przeszkadzać, ale o czym jest tak dyskusja w ogóle? tak z ciekawości własnej.
te trofea to jest jakiś wybór przed ich zdobyciem, analiza głębsza - czy po prostu efekt sportowej jakości i szczęścia lub jego braku? oraz tego gdzie dany zespół jest w hierarchii rozgrywek krajowych w ogóle.

są w różnych ligach "specjaliści" od pewnego rodzaju rozgrywek, liga wymaga powtarzalności, puchar wymaga spięcia się na kilka meczów, szczególnie gdy nie ma rewanżu. nie wiem czy to jest efekt jakieś świadomej decyzji, ale bardzo często puchar w krajach nie zdobywa mistrz kraju. Podyskutujmy bardziej ogólnie dlaczego tak jest.
jakbym nie miał szans na mistrza (Hiszpania, Niemcy) to bym się posrał żeby zdobyć puchar. To spięcie czasami wystarcza.
Nie jesteśmy takim hegemonem żeby wygrywać wszystko wszędzie, więc PP nie możemy powąchać od dawna. Kiedyś chyba byliśmy mocniejsi bo ten finał chociaż był prawie co rok - a teraz nawet tego nie możemy dowieźć. Nie sprowadzałbym tego do wniosków z jednego meczu z Górnikiem

Odpowiedz
Kolega Kleju miał ciekawe spojrzenie na trofea i zadałem mu pytanie czy woli 1MP i 2PP czy 2MP (tak to wyglądało w podobnym okresie w Rakowie i Lechu).
Także Skorpion to nie jest gdybologia. Ty uprawiasz gdybologie snując scenariusze na koniec sezonu.

Odpowiedz
Pytanie czy w każdym roku słynnych trzech lat wizyt po PP walczyliśmy jeszcze o mistrza czy już nie.

No odpowiedziałem, że chce 2MP i 2PP i jeszcze 2 SPP i na dokładkę 1 raz LKE bo to nie ładnie zgarniać wszystko Wink dajmy innym wygrać RAZ LKE.

Odpowiedz
Był prawie co rok ale od kiedy gramy bez rewanżu to był tylko raz - w 2022 roku gdy na swojej drodze mieliśmy Unię Skierniewice, Garbarnię Kraków, Górnika Zabrze i Olimpię Grudządz.

Gdyby był 1 mecz wcześniej to pewnie z połowy tych finałów by nie było.

Odpowiedz
no fakt, patrz z Błękitnymi byśmy odpadli bez rewanżu w 1/2 w którymś roku.

ciekawe - i jaki mamy z tego wniosek? np w tym roku nam idzie lepiej na wyjazdach...więc przejebaliśmy u siebie z Górnikiem. w poprzednich partaczyliśmy wyjazdy więc przy tej formule w ogóle nie mieliśmy szans na żaden finał
może to nie rozgrywki dla nas Wink

Odpowiedz
Górnik jedzie do Bydgoszczy ech...

Odpowiedz
Puchar dla Żaboli.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości