Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Szachtar Donieck, 12.03.2026 18:45 LKE
Tryb drzewa
Info z neta :
Mykola Matvijenko, podstawowy obrońca reprezentacji Ukrainy i Szachtara, ma wypaść do końca miesiąca.

To oznacza, że nie zobaczylibyśmy go w meczach ani przeciwko Lechowi, ani w ewentualnym barażu przeciwko Polsce.

Patrząc po statach absolutnie podstawowy obrońca Szachtara wyceniany na 15mln euro przez transfermakrt.

Odpowiedz
Tak. Ichni trener właśnie to potwierdził. To jest chyba też kapitan Górnika

Odpowiedz
Muraś pójdzie latem do Piasta po to Dziczka się pozbyli aby było miejsce na niego.

Odpowiedz
Chciałbym abyśmy dziś zagrali jak Bodo. Zabiegali ich.

Odpowiedz
Też liczę na bardzo mocną intensywność i to jako naszą przewagę.

Odpowiedz
Frederiksen: „Trudno nas rozczytać i to na pewno będzie trudność dla przeciwnika. Tej wiosny rozegraliśmy kilka dobrych spotkań i kilka słabszych" (cyt. kks.lech.com)

Jeżeli tą trudnością ma być to, że raz wygrywamy a raz przegrywamy- to faktycznie może być nas ciężko rozczytać co nam się trafi w danym dniu. Ale jeżeli chodzi o taktykę to nie sądzę, jesteśmy prości jak budowa cepa. Rozczytuje nas jak dotąd każdy, bo praktycznie co mecz jest to samo. Trochę dziwi mnie ta wypowiedź.

Odpowiedz
W ogóle to będzie chyba pierwszy na bardzo dobrej, naturalnej murawie, w aurze, która będzie wiosenna.

Odpowiedz
(12-03-2026, 09:45)Kleju napisał(a): Frederiksen: „Trudno nas rozczytać i to na pewno będzie trudność dla przeciwnika. Tej wiosny rozegraliśmy kilka dobrych spotkań i kilka słabszych" (cyt. kks.lech.com)

Jeżeli tą trudnością ma być to, że raz wygrywamy a raz przegrywamy- to faktycznie może być nas ciężko rozczytać co nam się trafi w danym dniu. Ale jeżeli chodzi o taktykę to nie sądzę, jesteśmy prości jak budowa cepa. Rozczytuje nas jak dotąd każdy, bo praktycznie co mecz jest to samo. Trochę dziwi mnie ta wypowiedź.

słuchałem tej konfy, inaczej odebrałem te słowa. Jaczenko zadał w swoim stylu pytanie / stwierdził (cytuje z pamięci) że "nie wiadomo jaki zespół zobaczymy jutro, czy ten z meczu z Rakowem czy z Górnikiem - nikt nie wie", na co Niels się uśmiechnął i zażartował "jesteśmy trudni do przewidzenia i to czasem jest dobrze, bo wtedy przeciwnik też ma problem z przewidzeniem tego" a potem bardziej poważnie "że zagraliśmy kilka dobrych meczów ale też takie z których nie byliśmy zadowoleni, ale jutro mamy wszystko żeby zagrać dobry mecz, nowa murawa, pełny stadion, mamy nadzieję że to będzie niezapomniana noc".
Mierzi mnie to wyciąganie dwóch zdań niby z tej samej odpowiedzi, bez kontekstu i wrzucanie jako samodzielnej odpowiedzi jako jednolitą myśl. nie pierwszy raz zresztą

Odpowiedz
Dzisiejszy mecz będzie interesujący pod względem tego, czy rzeczywiście mamy zdolność do wyciągania wniosków i wykazania się elastycznością taktyczną.
Albo ustawimy się na szybkie kontrataki, albo będziemy mieli powtórkę z Genk. Szachtar ma podobną filozofię gry z posiadaniem co my, ale ma lepszych wykonawców na kilku pozycjach. Duża próba przed sztabem, czy pomimo luki na DP ustawią drużynę na szybkie doskoki do rywala i błyskawiczne przenoszenie przejętej piłki do przodu. Granie "swojego" i kulanie piłki między obrońcami nie wchodzi w grę.

Byle bez kontuzji przed niedzielą!

Odpowiedz
Mnie ciekawi czy Ouma dziś wyjdzie w podstawie. W Łodzi zagrał bardzo dobre zawody, pytanie tylko czy ten facet jest w stanie powtórzyć dwa dobre mecze jeden po drugim...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości