12-03-2026, 12:24
(12-03-2026, 11:53)rojber napisał(a): Mnie ciekawi czy Ouma dziś wyjdzie w podstawie. W Łodzi zagrał bardzo dobre zawody, pytanie tylko czy ten facet jest w stanie powtórzyć dwa dobre mecze jeden po drugim...
Kminiłem nad tym i według mnie jednak nie.
Antek jest wypoczęty, ostatnio więcej gra na ŚPD i pewnie znowu go tam wrzucą. A jak daliby Oumę i Kozubala to znowu trochę pomieszaliby w automatyzmach. Plus Ouma w podstawie to też mniejsze pole manewru z ławki, bo wtedy za bardzo nie ma kto wejść gdy trzeba byłoby na przykład trochę defensywniej zagrać w drugiej części meczu.
I powiem wam, że im więcej myślę, tym bardziej widnieje mi opcja, że Gisli może zagrać od początku z ustawieniem na dwie ósemki Gisli i Pablo, żeby jednak trochę środek pola zagęścić i nie oddać go tak łatwo. A z przodu na przykład Palma i Ali.
No ale z drugiej strony, jest nowa murawa, można grać kombinacyjnie, to najbardziej prawdopodobną opcją jest klasyczne ustawienie: Antek Pablo-Leo Palma Ali.
Z tym, że tak jak piszę Sułtan, to Szachtar będzie dominował a my pewnie będziemy kompaktowo bronić na początku.