Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
A ja tam bym Pululu przytulił z Jagiellonii Wink A z ocenami NF bym się wstrzymał w TYM MOMENCIE do końca sezonu. Zobaczymy co wyjdzie.

Odpowiedz
Ciekawa gównoburza się wczoraj zrobiła. Jakiś łepek z C+ puścił "newsa", że ze Lech nie przedłuży kontraktu z Nielsem nawet jeśli zdobędziemy MP. Kilka godzin później klub zdementował te plotki, informując, że żadne decyzje na tym etapie rozgrywek jeszcze nie zapadły.

Odpowiedz
(08-04-2026, 08:58)rojber napisał(a): Ciekawa gównoburza się wczoraj zrobiła. Jakiś łepek z C+ puścił "newsa", że ze Lech nie przedłuży kontraktu z Nielsem nawet jeśli zdobędziemy MP. Kilka godzin później klub zdementował te plotki, informując, że żadne decyzje na tym etapie rozgrywek jeszcze nie zapadły.

Noo. Bekę miałem z tego, bo wiadomo, że gość gówno wie. Ale gdybym teraz miał obstawiać, to Niels pójdzie na selekcjonera Danii. Chociaż wielką mam nadzieję, że uda się go zatrzymać, bo to świetny trener.

Odpowiedz
Na moje to celowa próba zasiania fermentu w drużynie. W Białymstoku zamieszanie wokół Siemieńca nie pomogło drużynie. Być może ktoś tutaj liczy na podobny scenariusz w Poznaniu.
Generalnie też obawiam się, że pójdzie na selekcjonera Danii, czego bardo bym nie chciał. Mam wrażenie, że w końcu trafiliśmy na trenera, który mógłby tu spędzić parę ładnych lat a nie tylko max 2 sezony.

Odpowiedz
To jest niewiarygodne, jak bezkarnie jakiś kolo, którego nawet nie kojarzę, rzuca sobie takim czymś jak 100% pewnik — i nikt tego nawet nie podważa albo nie dopyta "a skąd Ty możesz znać tak kluczową informację z klubu?".
mam wrażenie że gdyby to samo dotyczyło trenera Legii to odbyłoby się zaawansowane śledztwo tu i teraz w studio. żenada

Odpowiedz
To już kiedyś miałem takie przemyślenia odnośnie kaczek dziennikarskich. Wysyp różnej maści kumatych pseudo dziennikarzy, którzy pierdolą trzy po trzy. Pół biedy jeśli chodzi o sezon ogórkowy i jakieś wyimaginowane transfery, ale tak jak tutaj, kluczowa faza sezonu i takie coś? Dla mnie powinni typa tak zczelendżować, że jego wiarygodność powinna spaść do zera i tyle z jego kariery.

Odpowiedz
W sumie największym problemem nie jest to, że jakiś baran sobie rzucił newsa z dupy, problemem jest fakt, że mnóstwo portali bez żadnej weryfikacji powiela takie brednie, do tego stopnia, że klub musi robić dementi.

Odpowiedz
Henszel rozszerzył dementi - rozmowy z Nielsem o przedłużeniu juz trwają. Co było dość oczywiste.

Odpowiedz
Pytanie czy Frederiksen nie dostał już jakiejś propozycji z duńskiej federacji czy nie zmierzyłby się w jakimś castingu na selekcjonera reprezentacji. W takiej sytuacji to on może przeciągać rozmowy z Lechem.
Obstawiam niestety, że bez względu na rozstrzygnięcia w sezonie będziemy musieli szukać nowego trenera.

Odpowiedz
(08-04-2026, 14:36)uncoolben napisał(a): Henszel rozszerzył dementi - rozmowy z Nielsem o przedłużeniu juz trwają. Co było dość oczywiste.

Cyt
" To rozszerzając wczorajsze info: klub prowadzi rozmowy z trenerem w sprawie nowej umowy i oczywiście do porozumienia będzie potrzebna aprobata obu stron. Na ten moment nie zapadła decyzja odnośnie przyszłości trenera, ale nie wyklucza on żadnego rozwiązania. Jesteśmy na finiszu sezonu i koncentrujemy się w pełni na walce o obronę mistrzostwa."

Z tego za dużo nie wynika - ani Lech ani Niels nie podjęli decyzji.
Rozumiem wielu zwolenników Nielsa, że przy obronie MP musi zostać - w rozumieniu że klub musi przekonać go, żeby został. Tyle tylko że w klubie do teraz w głowach mają przegrane z kretesem eliminacje europejskie z zeszłego lata, kiedy to wydano rekordową kasę i reagowano na kontuzje, żeby skończyć w LKE. Wiem, że brzmi to kuriozalnie, ale marzenia właściciela były zgoła inne, na dodatek później pojawił się Gibraltar czy też nawet ten nieszczęsny pierwszy mecz z Szachtarem. Więc za "Europę" Niels ma dość obniżoną ocenę ogólną. Jest za to obawa, że kolejne lato przyniesie znów mozolne powracanie do formy, a na to zarządzający już nie pozwolą, bo tegoroczna ścieżka mistrzowska może być najłatwiejsza w historii.

Z drugiej strony, z tego co słychać, Frederiksen wcale nie musi być pierwszym wyborem duńskiej federacji.

I na koniec ja napiszę tak - też podzielam obawy, że kolejne letnie przygotowania zaowocują znów pucharem pocieszenia LKE, po bohaterskim dwumeczu z jakimiś amatorami. Jeśli NF obroni mistrzostwo - zaproponować mu nową umowę, wyraźnie zaznaczając cel krótkoterminowy - minimum faza ligowa LE. 
Bo fajnie byłoby kontynuować i mieć stabilny proces szkoleniowy, ale nie może on być przeplatany "odbudowywaniem formy" po każdej przerwie między rundami i sezonami. Gdzieś są popełniane błędy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości