Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Dobrasz właśnie potwierdził to o czym  pisałem w niedzielę przed meczem.

Odpowiedz
Najłatwiejsze przedłużenie. Pewnie z niższą pensją i raczej przewidzianą drugoplanową rolą. Fajnie, że został bo atmosfera w szatni jest bardzo ważna. Teraz niech dociągną mistrza i docisną nogę do gazu. Sytuacja jest taka, że to idealny moment na próbę lekkiego odskoczenia od rywali. Łatwa ścieżka w eliminacjach europejskich pucharów. Rywale w większych lub mniejszych dołkach, więc trzeba zrobić swoje, przedłużyć/wykupić kluczowe postacie (Niels, Ali, Palma), dołożyć solidne wzmocnienia za transfery out (Antek, Gurgui czy Mrozek), wzmocnić obronę i iść twardo do przodu. Oby nie zaspali jak to mieli w zwyczaju.

Odpowiedz
W zeszłym letnim oknie chyba jednak nie zaspali.
Co do reszty zgoda pełna. Choć wolałbym, żeby któryś z trójki Antek, Gurgul i Mrozek zostali jeszcze jeden sezon. Trzy ogniwa na raz to za dużo - zostawiłbym jeszcze Gurgula, ze względu na wiek.

E: a za przedłużenie Murawskiego wielkie brawa!

Odpowiedz
A mi się wydaje, że jeśli nie ma ciśnienia na sprzedaż w gabinetach, a wywęszą nadzieje na LM, jeżeli faktycznie w innych ligach mistrzowie ułożą się tak, że będzie szansa na rozstawienie aż do IV rundy, to zostanie i Gurgul i Kozubal. A i może Mrozek bez konkretnych ofert przekalkuluje, że można zostać i powalczyć o jeszcze większe okno wystawowe.

Odpowiedz
Także nie wiem skąd ma być takie ciśnienie na sprzedaż piłkarzy. Jest szansą na LM! Niech zostaną do końca eliminacji.

Odpowiedz
Milić pewnie też przedłuży. Ja jednak czekam na info co z Alim.

Odpowiedz
Z drugiej strony mamy w sumie dość napakowany skład, że tego Gurgula, Mrozka czy Kozubala da się zastąpić dość łatwo.

Odpowiedz
Czyta się to forum i większość jakby urodziła się wczoraj. Filozofią klubu jest wypromowanie i sprzedaż. Antek w tym roku kończy 22 lata. Kończy się potencjał, zaczyna się gotowy produkt (na zachodzie). Jego wartość już nie wzrośnie, zacznie spadać. Nie będzie z nami w przyszłym sezonie ani Bartka, ani Antka, a Gurgula wydaje mi się, że będzie najłatwiej zastąpić.

Odpowiedz
Gurgula? Na razie wpadli na dwa pomysły : Reca i Moutinho. Takze tak... O lewą obronę obawiałbym się właśnie najbardziej. Chyba najbardziej deficytowa pozycja na boisku. I na rynkach.

Odpowiedz
Do kontraktu Aliego to albo powinni jednak jakiś komin płacowy zrobić, albo jakiś dodatkowy sponsor mógłby coś dorzucać co miesiąc.
Kozubalowi już chyba powinni pozwolić odejść, więc w jego miejsce jakiegoś doświadczonego (25-28 lat) na kontrakt 2+1 i powoli wprowadzać młodziaka z rezerw.
Mońka dopiero jeden sezon w podstawie więc niech jeszcze jeden pogra.
Mrozek na sprzedaż i trochę kasy z jego transferu przeznaczyć na transfer Lisa?
Gurgul jeśli na sprzedaż to konieczne poszukiwania zastępcy.

Jeśli z całej kadry odeszliby Mrozek i Kozubal a za nich kupilibyśmy jakichś dwóch nowych (może nawet te ostatnio sprawdzające się wypożyczenia, ale tylko z opcją pierwokupu) to byłaby super pozycja wyjściowa ze składem przed el.do LM. Ciekawe czy realne są wypożyczenia nawet z nierealnymi kwotami wykupu jak np. wypożyczenie kolesia wartego 8mln EUR z opcją wykupu za 6mln

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości