Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Bez przesady z tą "wyrobioną renomą", bo i we Włoszech cieniował i miał ostry zjazd formy a Turcja go jeszcze bardziej "wyceniła", oczywiście, za jakieś śrubki i mały kontrakt na próbę pewnie, że dobra okazja by była, ale pytanie czy Linetty jest świadomy swojej słabej formy i chce się odbudować na polskich boiskach za psie pieniądze.
I pytanie czy taki żydzew zaraz nie rzuci sumą i sobie go weźmie.

Odpowiedz
(11-05-2026, 08:57)Antonio napisał(a):
(11-05-2026, 08:12)Jerry2015 napisał(a):
(11-05-2026, 06:33)Antonio napisał(a): Ty piszesz, że Linetty to dobry jak na nasze warunki piłkarz bo czasami dobrzy piłkarze nie odnajdują się w jakichś ligach i pytasz kogoś czy jest durny?

Ishak to dobry piłkarz? Palma to dobry piłkarz? Ogarnij się

No ale Ty na serio stosujesz kryterium oceny "Bo inny odpalił" czy sobie jaja robisz?

Znasz pojęcie „przykład”? Poza tym dla Ciebie jest chujowy a dla mnie nie. Proste

Odpowiedz
(11-05-2026, 09:26)marekst napisał(a): Bez przesady z tą "wyrobioną renomą", bo i we Włoszech cieniował i miał ostry zjazd formy a Turcja go jeszcze bardziej "wyceniła", oczywiście, za jakieś śrubki i mały kontrakt na próbę pewnie, że dobra okazja by była, ale pytanie czy Linetty jest świadomy swojej słabej formy i chce się odbudować na polskich boiskach za psie pieniądze.

Tak, 255 meczów w Serie A to brak renomy, generalnie co drugi pomocnik Eklasy ma taki dorobek. Do tego jeszcze prawie każdy z nich był kapitanem we włoskiej lidze.

Za śrubki i mały kontrakt. Tak, jasne. Czytać się tego nie da.

lepiej będzie wziąć poleconego utalentowanego Norwega z drugiej ligi, może odpali.

A już tak merytorycznie - jedyny problem jaki bym widział z Karolem jest to, że znów mielibyśmy niski środek pola. Są mecze, gdzie jest to problem.

Odpowiedz
(11-05-2026, 09:18)Sultan napisał(a): A Ty Antonio rozumiem śledziłeś cotygodniowe zmagania Kocaelisporu, szczególnie pod kątem organizacji gry, stylu i roli zawodnika w typie Linettego?

Bo mi jednak bliżej do twierdzenia, że gość z taką liczbą meczów we Włoszech i wyrobioną renomą to piłkarz jak najbardziej co najmniej dobry "na nasze warunki".
Innymi słowy - brać i się nie zastanawiać.

Ok. Rozumiem. Mam nadzieję, że ten sposób oceniania potencjalnych transferów Lecha utrzyma się jak najdłużej czyli nie widziałem na własne oczy jak gra więc oceniam pozytywnie. Trochę konsekwencji. Widziałeś mecze tej drugoligowej norweskiej drużyny pod kątem organizacji gry, stylu i roli zawodnika w typie tego Norwega?

Co do Linettego. Wypiął się na Lecha gdy ten go potrzebował, wybrał turecką prowincję która go negatywnie zweryfikowała to niech spierdala. Tyle.

Keciörengücü ma szansę na awans w barażach do Superligi. Niech tam spróbuje.

Odpowiedz
No tak, trzeba zadzwonić do Ala Bundiego, w końcu KIEDYŚ miał 4 przyłożenia w jednym meczu...

Odpowiedz
Zaur Sadajew jest bez klubu.

Odpowiedz
(11-05-2026, 09:51)Sultan napisał(a):
(11-05-2026, 09:26)marekst napisał(a): Bez przesady z tą "wyrobioną renomą", bo i we Włoszech cieniował i miał ostry zjazd formy a Turcja go jeszcze bardziej "wyceniła", oczywiście, za jakieś śrubki i mały kontrakt na próbę pewnie, że dobra okazja by była, ale pytanie czy Linetty jest świadomy swojej słabej formy i chce się odbudować na polskich boiskach za psie pieniądze.

Tak, 255 meczów w Serie A to brak renomy, generalnie co drugi pomocnik Eklasy ma taki dorobek. Do tego jeszcze prawie każdy z nich był kapitanem we włoskiej lidze.

Za śrubki i mały kontrakt. Tak, jasne. Czytać się tego nie da.

lepiej będzie wziąć poleconego utalentowanego Norwega z drugiej ligi, może odpali.

A już tak merytorycznie - jedyny problem jaki bym widział z Karolem jest to, że znów mielibyśmy niski środek pola. Są mecze, gdzie jest to problem.

Nie no, ten argument, że rozegrał 255 meczów w Serie A to można o kant dupy rozbić. Mendy też ma swoje osiągnięcia, a jest tylko rok starszy niż Linetty i furory nie robi. Big Grin 

A tak będąc poważnym, co działa na korzyść Linettego:
- przez całą karierę brak poważnej kontuzji;
- zasadniczo w każdym klubie gdzie grał to był podstawowym zawodnikiem, w Turcji też. Myślę, że ławka pod koniec to kwestia tego, że zdecydowali, że z nim nie przedłużają i trener dostał prikaz, żeby stawiać na gości, którzy zostaną w klubie;
- gra na pozycji, gdzie odejdzie nam dwóch graczy, a trzeci (Murawski) to jednak duża niewiadoma;
- raczej nie powinien mieć problemu z wejściem do drużyny i aklimatyzacją. 

Co może budzić wątpliwości:
- w jakiej jest faktycznie formie? Ogólnie to zawodnicy, którzy szybko zaczynają grać na seniorskim poziomie (a Karol zaczął u nas grać w 2012 roku!) mają tendencję do szybszego wypalenia;
- na minus oczywiście, że nie chciał wrócić do Lecha tylko wolał turecką prowincję, ale powiedzmy, że jakby teraz podpisał za odpowiednio mniejszą gażę i spróbował z Lechem zdobyć LM to można by go rozgrzeszyć;
- tak czy tak, w przypadku odejścia Oumy i Kozubala, to na samym przyjściu Linettego, który niewiadomo w jakiej jest formie, nie powinno zamykać nam obsady na tej pozycji.

Ogólnie może faktycznie powrót Linettego oraz Kownackiego, mając na względzie próbę walki o LM (oby był mistrz, odpukać) to dobry pomysł. Doświadczeni zawodnicy, zaprawieni w bojach, wychowankowie, gwarantujący solidną jakość. Kto ma pomóc jak nie oni?

Odpowiedz
Wypiął się to takie emocjonalne stwierdzanie. A w biznesie, bo sport to biznes, nie ma obrażania.
Wybrał po prostu ligę mocniejszą finansowo. I tyle. Spróbował, nie pykło sportowo. Może to jest lepszy moment na powrót i to taki na jaki nas będzie stać.
A sportowo. Sportowo coś trzeba prezentować żeby być Kapitanem drużyny w Serie A.
A Kownacki? To my się nie na niego wypieliśmy gdy chciał tu zostać. Taki los.

Odpowiedz
(11-05-2026, 10:09)Antonio napisał(a):
(11-05-2026, 09:18)Sultan napisał(a): A Ty Antonio rozumiem śledziłeś cotygodniowe zmagania Kocaelisporu, szczególnie pod kątem organizacji gry, stylu i roli zawodnika w typie Linettego?

Bo mi jednak bliżej do twierdzenia, że gość z taką liczbą meczów we Włoszech i wyrobioną renomą to piłkarz jak najbardziej co najmniej dobry "na nasze warunki".
Innymi słowy - brać i się nie zastanawiać.

Ok. Rozumiem. Mam nadzieję, że ten sposób oceniania potencjalnych transferów Lecha utrzyma się jak najdłużej czyli nie widziałem na własne oczy jak gra więc oceniam pozytywnie. Trochę konsekwencji. Widziałeś mecze tej drugoligowej norweskiej drużyny pod kątem organizacji gry, stylu i roli zawodnika w typie tego Norwega?

Co do Linettego. Wypiął się na Lecha gdy ten go potrzebował, wybrał turecką prowincję która go negatywnie zweryfikowała to niech spierdala. Tyle.

Keciörengücü ma szansę na awans w barażach do Superligi. Niech tam spróbuje.
Pojechałeś gimbazą - Koleżanka odmówiła tańca na dyskotece andrzejkowej i do końca ósmej klasy nie odzywasz się do niej?
Mosina wyjaśnił to idealnie

Odpowiedz
Ot co, u niektórych za dużo emocji się pojawia. Generalnie byłbym skłonny go przygarnąć. Wcześniej byłem pełen obaw co do Gumnego, dziś wiem, że były nieuzasadnione. Tak samo może być z Karolem.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: TonyJJ, 8 gości