Liczba postów: 2,399
Liczba wątków: 5
Reputacja:
21
Ale no jak odjedzie dwóch stoperów, Kozubal, Mrozek to już potrzebujemy tylko 4 aby ich zastąpić a gdzie wzmocnienia?
Liczba postów: 894
Liczba wątków: 28
Reputacja:
31
Na ten moment najprawdopodobniej odejdą Mrozek i Kozubal. Niepewna jest przyszłość Milica. Może być tak, że jak przedłużą Antonio to w obronie nic się nie zmieni. Tak samo może być w formacjach ofensywnych. Odejdzie pewnie Antek ale w przestrzeni medialnej pojawiały się pogłoski, że poszło do Pragi zapytane o Oume. Jak się nic nie wypierdoli to wykupią Palme i też uznają, że obsada kompletna. Z przodu jest Ishak, Agnero i Jakóbczyk... Piszę to w kontekście ostatniej wypowiedzi Rutkowskiego, że nie będzie szaleństw z zakupami.
Emocje powoli opadają, trzeba też z oczekiwaniami zejść na ziemie. W ostatnim czasie dużo tutaj było życzeniowego myślenia, snucia wielkich planów transferowych. Rutkowski zrobił wiele w ostatnich latach ale czy będzie skłonny wydać grube miliony? Szczerze mówiąc nie wiem. No chyba, że powpadają oferty nie do odrzucenia za naszą młodzież, nie wykupią Palmy, nie dogadają sie z Milicem to siłą rzeczy czeka nas przebudowa, aczkolwiek myślę, że oni tam w gabinetach wiedzą lepiej i widzą w jakim kierunku zmierzają pewne negocjacje, jakie jest poważne zainteresowanie poszczególnymi zawodnikami Lecha i na tej podstawie wiedzą mniej więcej jak się to wszystko może ukształtować.
Liczba postów: 1,028
Liczba wątków: 0
Reputacja:
25
Nie będzie szaleństw w temacie ilość. Stawiamy na jakość.
Liczba postów: 1,550
Liczba wątków: 14
Reputacja:
63
Cieszy, jeśli Kozubal nie chce odejść, a powalczyć z Lechem o Ligę Mistrzów. Byłaby to miła odmiana w kontekście przebierania nogami przez innych wychowanków. Ciekawe jak na ten fakt zareagują gabinety - będą chciały za wszelką cenę wypchnąć, bo trzeba zarobić, mimo braku takiej woli ze strony samego Antka, czy jednak pozwolą chłopakowi spełniać marzenia. Jeśli młody faktycznie chce grać dalej w Lechu, zyskał mój tym większy szacunek. Jaka pozytywna różnica w odróżnieniu choćby od takiego Jóźwiaka, który tak pokierował swoją karierą, że teraz jest w zasadzie wypalonym grajkiem bez perspektyw.
Liczba postów: 1,028
Reputacja:
25
Chyba już nie jesteśmy na etapie, że musimy sprzedać młodego za wszelką cenę bo nie starczy na chlebek z masełkiem.
Liczba postów: 586
Reputacja:
13
My sprzedajemy Młodych bo taka jest filozofia Klubi i ścieżka rozwoju dla nich samych. To bardzo dobrze działa i poza Judaszem to nikt nie uciekał i wszystko działa się według nakreśliłeś ścieżki.
Co do wypowiedzi Rutkowskiego to biorę poprawkę na pragmatyzm biznesowy czy też marketing. On mówi do potencjalnych kontrahentów (agentów, wlascicieli Klubów) - mamy silną Drużynę, mamy siano ale umiemy je liczyć i nie wypatroszycie mnie jak Dobrzyckiego.
Liczba postów: 387
Reputacja:
14
Z wypowiedzi piłkarzy wynika, że tylko Mrozek przebiera nogami. Mońka nie ma na razie ofert.
Z tego co słychać to chłopaki nie palą się do transferów do drużyn które nie grają podobnie do Lecha, tj ofensywnie i z posiadaniem piłki. Nie chcą grać w drużynach co walczą o utrzymanie i mają 30% posiadania piłki w meczu
Poza ewentualnymi transferami OUT-IN (czyli odejście bramkarza sprowadzenie bramkarza) ja bym nie spodziewał się transferów "uzupełniających" (może jeden taki transfer max)
Liczba postów: 20
Reputacja:
0
Trzeba wziąć poprawkę na Mistrzostwa, bo po nich też mogą się pojawić ciekawe oferty. Dodatkowo losowania eliminacji zaczynają się już w połowie czerwca. My nie zaczniemy jeszcze grać a już jakaś ścieżka gier będzie nakreślona i to też może mieć wpływ na negocjacje.