Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Z Linettym nastąpiła klasyczna mijanka. Zeszłego lata Lech chciał zawodnika z ligi włoskiej, który pokręcił nosem, wybierając Turcję. Teraz zawodnik po raczej słabym sezonie, straciwszy miejsce w składzie, puszcza oko do Kolejorza, a my celujemy w kogoś nie tak wiekowego i w wyższej formie niż nasz Syn Marnotrawny. Klasyczna mijanka.

Odpowiedz
Syn Marnotrawny nie stawiał tatusiowi żadnych warunków tylko błagał o resztki jedzenia dla proszczaków.

Odpowiedz
(28-05-2026, 10:50)strzelisty jupiter napisał(a): Z Linettym nastąpiła klasyczna mijanka. Zeszłego lata Lech chciał zawodnika z ligi włoskiej, który pokręcił nosem, wybierając Turcję. Teraz zawodnik po raczej słabym sezonie, straciwszy miejsce w składzie, puszcza oko do Kolejorza, a my celujemy w kogoś nie tak wiekowego i w wyższej formie niż nasz Syn Marnotrawny. Klasyczna mijanka.

W punkt. Życzymy Karolowi powodzenia a ze słów Piotra jasno wynika, że szukają kogoś lepszego. Do rotacji Murawski, a do pierwszego składu ktoś młodszy, głodny sukcesów i docelowo lepszy. 

Warto też zauważyć, że Rutkowski i Rząsa starają się tak budować skład, żeby jego trzon stanowili zawodnicy głodni sukcesów, mający chęć rozwoju i też pójścia dalej. Vide chociażby Rodriguez czy Palma. A Karol już rok temu przedłożył finanse na krótkim kontrakcie vide zostanie długoletnim fundamentem ciekawe projekty sportowego. Okej, należy to szanować. Wybrał ciepłą wodę w kranie i jak to pisze Jupiter nastąpiła mijanka. Można zamknąć temat. Lech szuka kogoś lepszego i młodszego a Karol może ogarnie sobie kontrakt w Widzewie, w jakiejś drugiej lidze tureckiej, może gdzieś na Cyprze. A może Jaga się skusi chociaż pewnie Karol będzie wolał bejmy w jakiejś egzotyce.

Odpowiedz
Kto wie, może w tej Turcji Karol miał dookoła siebie średnich piłkarzy i nie za bardzo mógł "pograć" w piłkę. Ciężko się wyróżnić na tle ligowego średniaka, który miał ambicję zawojować ligę do której ledwo co awansował, a czekała go spora niespodzianka i w tym roku wygrał 3 mecze a od 9 marca żadnego.
Może to nie mijanka a obraza majestatu PR

Odpowiedz
(27-05-2026, 13:54)Kefas9494 napisał(a): Za nami kolejny udany sezon, kolejne mistrzostwo, można więc podsumować transfery, które przyczyniły się do tak udanego sezonu. Poniżej moje podsumowanie wraz z ocenami w skali szkolnej. Co ważne, oceniam zawodników mając na względzie jakie były wobec nich oczekiwania przed transferem.
P. Andreev - transfer zimowy. Po. Tym oknie sporo forumowiczów narzekało, że czemu bramkarz jak jest grający wszystko Mrozek, potrzeba na gwałt defensywnego pomocnika, bo Ouma nie do odbudowania. Co się okazało? Że to Niels i Tomek Rząsa mieli rację. Na szczęście wyszło na ich.  

Kolega Kefas9494 zaczął tu ciekawy wątek oceny transferów. Patrzysz przez pryzmat niewątpliwego sukcesu, jakim była obrona Mistrzostwa Polski. Tzn masz poniekąd rację, ale dla mnie to jest zbytnie uproszczenie, w sumie podobnie jak określanie odbudowaniem Oumy dobry mecz przeciwko Legii, która w zasadzie nie mogła tworzyć na tego zawodnika żadnego zagrożenia, ale zostawmy to.

Czy wyszło "na ich"? No nie końca, patrząc indywidualnie na pozycje, o które ja też apelowałem. Wszystko wskazuje na to, że pozycja DP będzie wzmocniona, bo wszyscy widzą taką konieczność. Ouma jest do odstrzału i jeden mecz (no może fragmenty kilku innych) tego nie zmienia. Andreev zagrał jeden mecz i złapały go skurcze - już jest spakowany i czeka na info, gdzie teraz Feyenoord go wypożyczy.

Co do reszty ocen się zgadzam, mimo że nie patrzę na te transfery tylko przez pryzmat MP. Może trochę niżej dałbym Rodrigueza, bo brak mu jednak liczb. Bronić go może fakt, że trochę szukano mu pozycji. Okazuje się, że 10 nie jest, ale niżej znów też zbyt często się odpala i łapie kartki. Będzie z niego pożytek, jest potencjał, ale ten sezon nie był bardzo dobry w jego wykonaniu
Co do Ismaheela, należy zaznaczyć, że ma niskie notowania sztabu, bo nie do końca wypełnia założenia taktyczne. Myślę, ze nie ma u nas przyszłości.

Odpowiedz
Jakie liczby powinien mieć środkowy pomocnik by uznać je za dobre? Rodriguez ma 4 bramki i 5 asyst.

Odpowiedz
wg Glasgow Times Palma kosztować ma 2 mln funtów (2,3mlnEUR)

Odpowiedz
(28-05-2026, 12:24)Antonio napisał(a): Jakie liczby powinien mieć środkowy pomocnik by uznać je za dobre? Rodriguez ma 4 bramki i 5 asyst.

Jagiełło, który grał trochę mniej ma takie same. 

Pytanie, czy Pablo oceniamy jako 10 czy 6/8? Dlatego pisałem, że padł ofiarą poszukiwań pozycji, mimo że kupowany był jako następca Sousy, to nim nie jest. I ok, takich też trzeba, ale znów na "8" trochę gorzej bronił, ale myślę że się nauczy, bo ma motoryczne predyspozycje do lepszego pressingu i większej liczby odbiorów piłki.

Odpowiedz
Pytałem o konkretne liczby a nie o osobę do której go porównujesz ale ok. To ile bramek i asyst w 400 minut powinien zrobić Rodriguez bo tyle grał więcej niż Filip.

Odpowiedz
Ten Isma Ruiz niby pracuś więc pewnie na 6. Nie widziałem, nie słyszałem ale może ktoś jest fanem Cordoby i go zna? Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 21 gości